Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Leduri pt pozitii

Vizitator saridon

Postări Recomandate

Buna tuturor,revin la aceasta sectiune,deoarece dupa lungi si costisitoare experimente,am reusit sa-mi dotez masina cu led-uri in urmatoarele locuri:plafoniera fata,ambele plafoniere spate,portbagaj,torpedo,numar spate si pozitii fata deocamdata.Cel mai mult am avut de furca cu cele de pozitii,deoarece vroiam de putere cat mai mare si mi-a reusit ceva ceva foarte frumos.De precizat ca foarte mult mult conteaza felul farului,adica pozitia becului de pozitie.Eu am un opel astra caravan si pozitia becul de pozitie ma cam dezavantajeaza,caci se monteaza de jos in sus si deci un led cu unghi mic,nu prea da rezultate.Acuma o sa expun ce si cum am folosit:1.Plafoniera fata(soclu de bec Sofit),am pus pe un cablaj decupat dupa amprenta becului(putin mai lat) 8 leduri SMD cu 3cipuri incorporate+rezistenta-cumparate de la Metrafo.Lumina bestial de frumoasa si clara.2.Plafoniere spate(tot soclu Sofit),la fel ca cea de fata ,dar numai cu 4 leduri SMD+rezistenta3.Portbagaj(Sofit) , cu 8 SMD-uri + rezistenta .4.Numere spate(sofit),am pus doua montaje cu cate 3 leduri SMD+rezistenta si ce-mi place f mult,este ca arunca o amprenta luminoasa f misto in spatele masinii.5.Pozitii fata(dulie-baioneta).....ei aici am avut mult de furca datorita spatiului f mic si din cauza ca vroiam sa pun ceva puternic,nu aveam spatiu sa las pentru racirea ledului.Cele mai bune rezultate le-am obtinut cu leduri de 8mm si 0.3-0.5W,la care am montat in serie doua rezistente SMD de560ohmi(0.25W),care rezista excelent.Alta varianta,am pus led de 5mm ultrabright de la Ledshop,ala scump de vreo 5lei/buc.,in serie tot cu rez de mai sus parca.La alte masini care am mai montat leduri de pozitie,se vedeau mai frumos caci pozitia becului era orizontala si se poate profita mai bine de led.6.Torpedo,idem ca la plafoniere spate.Oricum ideea de la care am plecat este randamentul,consumul micsorat enorm de mult,deci viata mai lunga la tot lantul:alernator,perii,curea..etc.Alt avantaj care mie-mi foloseste,este ca pe langa "colectia" de felinare,lanterne etc,la iesirile cu cortul,noaptea,daca las pozitiile si o usa deschisa...nu mai ai nevoie de altceva si pot lasa asa pana dimineata,fara sa se consume aku.Alt montaj extraordinar,este cel dezbatut aici :http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=14&t=30941.Eu personal am construit montajul si incep sa vad ce utilizari sa-i dau in domeniul Leduri - auto.Multumiri lui Deep-Blue pentru contributie si ajutor.Montajul indicat de tine o sa-mi dea mult de lucru:))),caci are o gramadda de utilizari in auto!!!Spor la treaba!Legenda:pentru cei care nu stiu,cum am fost si eu pana nu demult:-Becul "Sofit"-este becul ala lunguiet cu capete metalice,care se utilizau si al Dacie la plafoniere,sunt de 2W si de 4W.-Becul "baioneta",este cel care predomina acuma cam la toate masinile,la pozitii in special,este din sticla,in partea opusa bulbului,este aplatizat si tot de acolo ies sarmulitele de contact care intra in dulie(soclu)-Becul "Carabina",este cel din stical si dulie metalica,cu doua tesituri punctiforme,care se introduce in dulie prin apasare si rotire aprox la 90grade.Se folosesc la dacie la pozitii fata si la mai multe....

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

3

• milet

3

• MifTy

2

• bassbox

1

Top autori în acest subiect

Vizitator mad88

ce se poate pune in paralel cu ledurile pt nu a da eroare in bord ?:) sau cum pot face sa nu dea eroare punand vreo 30 led-uri smd (20mA, 3.4V) / bec ? pt a ridica consumul la 5w si 400mA(nu stiu daca conteza si mA pt ca sa nu mai dea acea eroare), cat are becul normal se pot folosi ceva piese(miniaturale) cum ar fi rezistentele smd ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări