Vizitator jesse Postat Martie 5, 2009 Partajează Postat Martie 5, 2009 cine ma poate ajuta?voi ce filtru miati recomanda aciv sau pasiv pt o un dif de 250w care vreau sa il fac sa bage doar sunete de frecventa joasa (bass) (ca un subwofef)? cine ma poate ajuta ias fi recunoscator Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 5, 2009 Partajează Postat Martie 5, 2009 daca ai deja un amp de putere min150w (mai simplu auto mai ales ca au si crosower activ incorporat in acest caz nu mai ai nevoie de nici un filtru)atunci un filtru pasiv rezolva problema adica in principiu o bobina in serie cu diful si un condesator nepolarizat in paralel pe dif pt basi ar fi nevoie ceva intre 100-500 microf subliniez non polarizat sau varianta economica 2 cond polarizati in contrafaza capacitatea lor finala fiind 1/2 din cap unuia ..... Link spre comentariu
Vizitator jesse Postat Martie 5, 2009 Partajează Postat Martie 5, 2009 Pai, eu am un amplif de 90w si nu este amplif auto este unul Philips..........duce bine acel dif de 250w(folosesc acel dif un fiecare zi timp de 4-5 ore de vreo 4 luni si inca nu a ars ampliful........ce zici asa cum as putea sa fac? Link spre comentariu
ari_panterra Postat Martie 5, 2009 Partajează Postat Martie 5, 2009 da-ne mai multe detalii despre difuzor si despre amplif.pt subwoofer cu un singur difuzor e indicat a se folosi un filtru activ cu mixing de semnal pe intrare(intra ambele canale si iese unul ). Link spre comentariu
Vizitator jesse Postat Martie 5, 2009 Partajează Postat Martie 5, 2009 pai amplificatorul este 2x90w la 8 ohmi si altceva nu prea stiu ce sa zic despre el.......... mai am 2 boxe de cate 90w fiecare(cele 2 boxe sunt cele originale de la amplificator) si le-am inseriat pe un canal... vreau ca una din cele 2 boxe originale sa fie pentru inalte si a doua sa fie pentru medii(daca nu se poate asa renunt la una din cele 2 boxe inseriate) Link spre comentariu
danzup Postat Martie 6, 2009 Partajează Postat Martie 6, 2009 Filtrul activ se face cu operationale de cele mai multe ori si se monteaza inaintea amplificatorului , intre sursa de semnal audio si intrarea amplificatorului . ( Pe site lui niq_ro gasesti multe astfel de ciruite - de exemplu )Filtrul pasiv se face cu componente pasive adica R,C,L si se monteaza la iesirea amplificatorului intre difuzor si iesirea amplificatorului .Daca ai putina bunavointa la cautarea cu goole atat in limba romana cat si in limba engleza rezulta milioane de pagini din care sa inveti .Mai mult nu te v-a ajuta nimeni pentru ca prima data trebuie sa inveti singur . Link spre comentariu
Vizitator jesse Postat Martie 6, 2009 Partajează Postat Martie 6, 2009 Ok, multumesc o sa mai caut si o sa incerc sa imi fac un filtru activ.O sa revin cu rezultatele. Link spre comentariu
Vizitator jesse Postat Martie 21, 2009 Partajează Postat Martie 21, 2009 Nu mai incerc sa imi fac singur un filtru activ de subwoofer am gasit de cumparat unul de subwoofer activ aici http://www.e-piese.ro/component/page,sh ... Itemid,33/ (uitati-va si la imaginea detaliata, cum adica IMPUT left right? daca acolo vreau sa leg doar o boxa?si de la care mufa leg la amplificator, de la out?)si ce credeti ar merge bine?Daca da sa imi spuneti si cum sa il leg la amplificator si la boxa ca nu prea inteleg cum Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Martie 21, 2009 Partajează Postat Martie 21, 2009 vii cu cablu stereo de la sursa de semnal pe care il bagi il right si left si de la out iei semnalul pt amplificatorul subwooferului Link spre comentariu
Vizitator jesse Postat Martie 21, 2009 Partajează Postat Martie 21, 2009 Bun partea asta am inteles-o.Dar amplificatorul meu are doua mufe IMPUT,left si right si atunci leg de la filtru activ la una din ele la right in cazul de fata(pt ca acolo imi este boxa care vreau sa imi fie subwoofer)? si boxa de pe celalalt canal(boxa care vreau sa imi fie inalta) cum o fac sa mearga?Pt ca am laptop si nu are decat doua iesiri una pt microfon si una pt boxe (este ceva cablu care sa aiba o intrare si 3 iesiri?) :freaza:Precizez ca pe canalul left am legat 2 boxe (cele originale de la amplificator)in serie.Cum as putea sa le pun sa mearga ca inalte? sa le pun un filtru pasiv? o sa era sa uit boxele astea inseriate au numai un difuzor fiecare Link spre comentariu
mely17 Postat Martie 21, 2009 Partajează Postat Martie 21, 2009 Vad ca esti din mures! Daca vrei te ajut io ca si io is din mures! Vin sau vi tu la mine si rezolvam problema! Link spre comentariu
Vizitator jesse Postat Martie 21, 2009 Partajează Postat Martie 21, 2009 pai nu chiar din mures sunt dintr-o comuna la 23-24 km de mures (Raciu).dar oricum,ma poti ajuta pe forum? ca poate o sa mai fie oameni in situatia mea si o sa le fie si lor mai usor.si ce id de messenger ai?(k pe messenger putem sa vorbim mai usor)sau pune-ma u in lista [email protected] Link spre comentariu
Vizitator jesse Postat Aprilie 1, 2009 Partajează Postat Aprilie 1, 2009 multumesc tuturor care m-au ajutat......dar pana la urma am rezolvat cu cineva din mures si mi-a facut el filtrul de care aveam nevoie si merge perfect .....nu am crezut niciodata k diful meu va merge asa de bine......multumesc ink odata Link spre comentariu
Vizitator ady88reli Postat Noiembrie 12, 2010 Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 sal tuturor. Am si eu o intrebare : daca am un filtru activ de subwoofer cu in Right si Left iar sursa mea de semnal este cu o singura iesire (mono) ce asa putea sa fac? as putea sa pun doar pe Left sau Right sau este neaaparat nevoie sa primeasca semnal si pe Right si pe Left? Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 12, 2010 Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 Aplici semnalul pe oricare din intrarile L sau R. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum