Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Variator de tensiunea automat

mecaboy

Postări Recomandate

Buna seara.Cum am mai spus si in alte posturi,sunt si un impatimit al machetismului feroviar,asa ca incerc sa realizez cat mai multe montaje ce imi sunt necesare in acest domeniu,si in acelasi timp sa fie cat mai multa automatizare.As dori un montaj care sa aiba rolul de variator de tensiune,mai concret...in momentul aplicarii tensiunii de 12V la intrarea montajului,in iesirea acestuia,tensiunea sa creasca treptat de la 0 la 12 V intr-un anumit timp,sa ziceam 5 secunde.Ce parere aveti,as putea realiza un astfel de montaj?Ideal ar fi daca in momentul deconectarii tensiunii de 12V de la intrare,la bornele de iesire a montajului,tensiunea sa scada treptat.StimaP.S.Imi cer scuze daca am postat gresit

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vsurducan

2

• mecaboy

2

Top autori în acest subiect

Imagineaza-ti un regulator serie cu tranzistor (darlington) avand in baza un condensator electrolitic C1 la masa. Colectorul la +12v, emitorul la sarcina, minusul la masa. O rezistenta din colector in baza. Constanta de timp R*(C1+C2)= 5 secunde. In emitor condensatorul C1. Constanta de descarcare (C1+C2)*Rsarcina dependenta de sarcina.success la jucarii! :ciuda:

Buna seara.Cum am mai spus si in alte posturi,sunt si un impatimit al machetismului feroviar,asa ca incerc sa realizez cat mai multe montaje ce imi sunt necesare in acest domeniu,si in acelasi timp sa fie cat mai multa automatizare.As dori un montaj care sa aiba rolul de variator de tensiune,mai concret...in momentul aplicarii tensiunii de 12V la intrarea montajului,in iesirea acestuia,tensiunea sa creasca treptat de la 0 la 12 V intr-un anumit timp,sa ziceam 5 secunde.Ce parere aveti,as putea realiza un astfel de montaj?Ideal ar fi daca in momentul deconectarii tensiunii de 12V de la intrare,la bornele de iesire a montajului,tensiunea sa scada treptat.StimaP.S.Imi cer scuze daca am postat gresit

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator amador

salut! eu sunt cam novice in electronica dar as avea si eu nevoie de asa ceva.O schema mai in detaliu si ce piese trebuiesc folosite pentru acest variator sau regulator,se poate.Va rog frumos.Specific ca ar trebui sa reziste la 20-30 de amperi.Multumesc.

Link spre comentariu

salut! eu sunt cam novice in electronica dar as avea si eu nevoie de asa ceva.O schema mai in detaliu si ce piese trebuiesc folosite pentru acest variator sau regulator,se poate.Va rog frumos.Specific ca ar trebui sa reziste la 20-30 de amperi.Multumesc.

Schema pentru 1A, pentru "20-30amperi" nu se poate asa. Exact pentru BD647 nu trebuie R3.Daca faceti darlingtonul din alte doua tranzistoare bipolare montati R3.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări