Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

FILTRU DE Separare

Bogdan

Postări Recomandate

Vizitator ronix4000

pai chestia e ca acum pe filtrul pe care l-am cumparat am doua condensatoare in serie plus o rezistenta...condensatoarele care le are acum sunt de 10 microfarazi fiecare si nu prea stiu ce tip de condensator sa pun in loc..daca ai vreo idee..zi-mi si mie..pls 10x, oricum tweeter-ul ala nu cred ca s-a ars de la distorsiuni pt. ca amplif-ul e de calitate..cu distorsiuni armonice totale mai mici de 0,015% la 65 w , 8 ohm...pun vina pe filtru totusi...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bogdan

6

• Sharky

6

• Adi Florin

5

Scuze ca ma bag si eu..

cu distorsiuni armonice totale mai mici de 0,015% la 65 w , 8 ohm...pun vina pe filtru totusi...

O avea amplificatorul tau distorsiuni asa mici la 65W, dar cum ai depasit aceasta putere (si e usor sa o depasesti fara sa-ti dai seama) se intra in zona de clipping ("taiere", "decupare") a semnalului de la iesire datorita tensiunii de alimentare limitate furnizata de sursa de alimentare a amplificatorului. Acest fenomen de clipping se caracterizeaza prin introducerea de frecvente inalte in semnalul de iesire, frecvente ce vor fi suportate de difuzorul de inalte ce va tinde sa se arda daca se depaseste puerea lui.Acum vezi daca ai la amplificator vreun led ce indica clipping-ul atunci fa in asa fel incat sa nu dai mai tare cand vezi ca led-ul incepe sa clipeasca, si chiar da mai incet astfel incat sa nu se mai aprinda deloc. Daca vrei totusi poti sa iti procuri un tweeter cu putere mai mare (care se va arde mai greu)...Asa cum a zis si Sharky e bine ca pe inalte sa ai un filtru de cel putin 12 dB/octava pentru ca daca e de 6dB nu va taia suficient de abrupt semnalul inspre partea de frecvente joase unde puterea creste odata cu scaderea frecventei si astfel se poate arde difuzorul chiar daca nu se intra in clipping.Sper ca s-a inteles ce am vrut sa transmit.Succes!
Link spre comentariu

Sharky:Cum am mai spus, la respectivul magazin nu aveau amplif asa tare incat sa-l pot asculta la puterea maxima. Dar nu pot aparea undele astea dupa ce ajung cu el acasa si-l dau la maxim? Ca sa nu am surprize dupa ce fac boxa.Adi Florin:Cum as putea sa-mi montez si eu un led deala de clipping la amplif? Ampliful l-am facut eu, nu e industrial.[/b]

Link spre comentariu

nu o sa apara...daca nu auzi ca suna enervant cand e incet nu o sa apara fenomenul nici la puteri mariUndele stationare sunt in functie de frecventa, la fel ca si o coarda care vibreaza, se vor auzi si la nivele mici.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări