Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

P.Audio HP-18W Vs Audio Master P18600

LUCI

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

6

• ICEMAN

4

• Mircea Bartic

3

• LUCI

2

Top autori în acest subiect

simuleaza..vezi cu care iti iese cutia mai mica la acelasi spl...din cate am auzit HP e facut sa fie mai ieftin si poate sufera de compresie termica dupa ce il ti mult timp la putere mare..despre celalalt nu stiu nimicdin date celalalt sta mai bine...are si cursa mai mare si puterea suportata e mai mare...nu am stat sa le simulez pe nici unul din ele

Link spre comentariu

in calitate de distribuitor al ambelor tipuri de difuzoare pot sa iti spun urmatoarele:-HP-18W chiar daca e din seria IMF (seria ieftina de la P.Audio) se comporta foarte bine la puteri mari. Eu l-am testat in incinta bass reflex de 115 l acordata la 42 Hz cu crosoverul setat la 80 Hz si cu high pass la 30 de Hz si am "injectat" in el 500 W RMS adica cu aproape 50% mai mult decat puterea RMS data de producator. A functionat asa mai bine de 2 saptamani in fiecare seara intr-un club, pana cand am mai pus inca o pereche de suburi. Dupa aceea am redus puterea la 350 W pe difuzor cat recomanda producatorul. Difuzoarele functioneaza excelent si in ziua de azi si sunt torturate de aproape un an de zile in regim de maxima anduranta (8-10 ore pe seara). Sunetul obtinut cu ele este deosebit de calitativ, mult peste asteptarile pe care le aveam de la un difuzor de 3,5 mil lei.-Audio Master P18600 este un difuzor cu sasiu din aluminiu construit putin mai "din topor" cum s-ar spune adica finisajele nu se ridica la nivelul produselor P.Audio. Eu am facut pana acum cu aceste difuzoare subwoofere 2x18" horn amplificate cu Carvin DCM2000 in bridge. La putere rezista foarte bine, sunetul este destul de bun (putin mai slab calitativ decat la P.Audio). In privinta fiabilitatii nu pot sa ma pronunt inca deoarece subwooferele sunt in club doar de o luna de zile. Un mic avantaj pt aceste difuzoare este ca exista si varianta pe 4 Ohmi deci poti sa "scoti untul" din amplificator.Acuma cred ca alegerea ar fi cel mai bine sa o faci in functie de cazul concret (adica destinatia subwooferelor) si in functie de puterea cu care o sa le ataci. Nu are rost sa cumperi difuzoare de 600 W RMS daca tu sti sigur ca nu o sa le ataci niciodata cu mai mult de 300 W RMS.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

sa inteleg titro ca daca conectez 2 difuri HP-18W in paralel sa fie 4 ohmipot sa introduc linidtit 400W RMS pe ele?pt a sonoriza cu 4 astfel de difuri un club e suficient zic io (partea de bass)ma bazez pe afirmatiile tale pt ca nu am folosit HP-18Wms de raspuns

Link spre comentariu

Daca legi 2 in paralel pe un amplif de 400W/4ohmi o sa intre 200W pe dif.Asta e singurul dif de la p-audio pe care am pus mana si am vazut ca nu ii ajung 150W ca sa scoata tot ce poate. Eu cred ca ai putea sa bagi 400W in unul singur ca sa scoti untul din el, depinde ce incinta folosesti ca sa nu ajungi la limitare mecanica, dar am vazut ca are cursa suficienta ca sa nu il strici. Binenteles sa folosesti un filtru trece sus pt a te scapa de frecventele f joase.Mai multe o sa afli de al cei care lucreaza cu ele.

Link spre comentariu

ce amplificator ai?Compresia termica la HP-18W se situeaza dupa parerea mea in jurul valodrii de 3 dB (la puterea RMS) trebuie retinut ca o diferenta de 3 dB nu este usor de perceput chiar si pentru o persoana cu urechea formata.

Link spre comentariu

am un amplificator facut de mine cu 8 TDA7293 cate 4 in paralel pe fiecare canaldar dak puterea lor este de 350W rms nu vad de ce nu ar suporta 2 astfel de difuzoare in paralel 400 W :roll: dar ceea ce vreau eu sa stiu e dak intradevar duc puterea astaexista tot la 3,5 mil tot 350W dar e pe 15" eminence beta15si acesta e de 18" de aceea ma interesez de performantele luidak scoate e ok ca e mai bine 4 de 18" decat 4 de 15" :wink:

Link spre comentariu

parerea mea este ca o sa sune chiar f bine cu 2 HP18W legate in paralel (4 ohm)Dupa calculele mele , tu poti lega acel amplificator in punte =>aprox 560 W RMS in 4 ohm => 280-300W / difuzor (cu distorsiuni 0.5 %) 8)Modelul nou de HP-18W pe care il avem acum pe stoc suna mai bine decat modelul vechi chiar la puteri mici :wink:

Link spre comentariu

Dupa calculele mele , tu poti lega acel amplificator in punte =>aprox 560 W RMS in 4 ohm => 280-300W / difuzor (cu distorsiuni 0.5 %)

Daca il legi in punte pe sarcina de 4 ohmi trebuie sa suporte 2 ohmi pe canal, altfel ori o sa iti iasa fum ori o sa intre protectia in actiune si o sa auzi "pocnete" in difuri.Compresie de 3dB se simte la bas ceva mai mult...nu o sa te scuture asa de tare.Eram doar curios cat creste impedanta ca eu nu am putut sa masor..imi era frica sa nu prajesc diful :evil:
Link spre comentariu

Daca il legi in punte pe sarcina de 4 ohmi trebuie sa suporte 2 ohmi pe canal, altfel ori o sa iti iasa fum ori o sa intre protectia in actiune si o sa auzi "pocnete" in difuri.

pai zice ca le are puse cate 4 in paralel (fiecare alimentat ca sa lucreze in 8 R /4 =2 ohmi) ar trebui sa reziste :wink:
Link spre comentariu

corect nexus am alimentat la +/- 40.5Vadik atat cat ii trebuie unuia singur sa lucreze pe 8 ohmideci 4 buc in paralel merg pe 2 ohmi :wink: mai sunt si oameni care stiu pe lumea asta :lol:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări