nicolae57 Postat Martie 4, 2009 Partajează Postat Martie 4, 2009 O aplicatie interesanta a tuburilor electronice, un instrument muzical original. Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Martie 4, 2009 Partajează Postat Martie 4, 2009 fascinanta chestie Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 4, 2009 Partajează Postat Martie 4, 2009 O aplicatie interesanta a tuburilor electronice, un instrument muzical original. Din cate stiu eu, a fost inventat de un rus pe nume Termen, iar aparatul se numeste TermenVox. O schema pe tranzistoare a fost publicata si intr-o carte de electronica de la noi (nu-mi aduc aminte titlul acum) Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 4, 2009 Partajează Postat Martie 4, 2009 G.D. Oprescu-"Caleidoscop de electronica" si alta in:I.C. Boghitoiu-"Electronica ajuta" Link spre comentariu
Kosmin Postat Martie 7, 2009 Partajează Postat Martie 7, 2009 Din ce am vazut eu pe youtube cred ca in acel montaj cu tuburi se produc niste oscilatii (probabil ca nu sunt identice, or fi pe o gama de frecvente mai variata) pe care orice lampar le detesta la montajele tuburi.Oricum e interesant. Link spre comentariu
Mikrosha Postat Martie 7, 2009 Partajează Postat Martie 7, 2009 "Termenvox" i se mai zice, si este format din 2 oscilatoare RF, la care unul dintre circuitele oscilante este legat la "antena". Mana actioneaza ca un condensator suplimentar, care scade frecventa acestuia. Din amestecul a 2 frecvente apropiate apare fenomenul de "batai", care are forma unui semnal de frecventa joasa modulat in amplitudine, care-i detectat si trimis spre amplificatorul audio. Intr-adevar, este un articol in "Caleidoscop de electronica" despre asta, cu o schema pe tranzistoare, cand il gasesc o sa-l pun aici. Variatiune pe tema: http://www.dogstar.dantimax.dk/theremin/index.htm Link spre comentariu
twitterfire Postat Martie 8, 2009 Partajează Postat Martie 8, 2009 Sunetul e cam sinistru. E bun de ascultat când cite?ti H P Lovecraft. Link spre comentariu
Mikrosha Postat Martie 19, 2009 Partajează Postat Martie 19, 2009 "Construiti un termenvox", din "caleidoscop tehnic" de Oprescu.Am incercat si eu de curiozitate un termenvox "original", pe subminiatura 6?16?. Fiecare trioda e folosita ca oscilator Collpits in jur de 1 MHz, atunci cand apropii mana de antena scade frecventa unuia si apar batai, care-s detectate cu o dioda punctiforma cu germaniu. Nu suna ca o "vioara", mai degraba ca un radio pe medii care nu-i pe post. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 20, 2009 Partajează Postat Martie 20, 2009 Si un concert mai apropiat de zilele noastre Link spre comentariu
kripton Postat August 21, 2009 Partajează Postat August 21, 2009 Acest sunet ma duce undeva la Jeanne Michelle Jaree. Link spre comentariu
bansaraba Postat August 21, 2009 Partajează Postat August 21, 2009 Imi aduc aminte de theremina dintr-o editie a Chestiunii Zilei, cand Calinescu incepuse sa introduca tot felul de oameni cu realizari ciudate, uimitoare sau inedite. Un tip a cantat la asa ceva. Ani de zile am incercat dupa aceea sa imi aduc aminte de numele instrumentului... Link spre comentariu
kripton Postat August 22, 2009 Partajează Postat August 22, 2009 Eu cred ca sunt de fapt doua perechi de oscilatoare.Numai asa imi pot explica intreruperea sau ''pauza''dintre sunete care au aceeasi frecventa si oscilatoarele care au acest rol de ''muting'' au ca rezultanta o frecventa ultraacustica,functionarea sau ne-functionarea acestora ducand la existenta sau absenta unei tensiuni ( obtinuta in urma unei demodulari )care comanda functionarea perechii de oscilatoare ce dau frecventa audio. Ma duce gandul la o combinatie intre un detector de metale si un tub de reactanta, ''metalul'' fiind de fapt a doua mana a interpretului ( se si vede ceva in acest sens ). Link spre comentariu
lorik199 Postat August 22, 2009 Partajează Postat August 22, 2009 aici scheme, luate dintr-o legatura dintr-un link postat aici http://www.dogstar.dantimax.dk/theremin/bamttech.htm Link spre comentariu
Vizitator balauru Postat August 22, 2009 Partajează Postat August 22, 2009 Vezi albumul live al trupei Led Zeppelin "The Song Remains the Same".Contine un solo al lui Jimmy Page la acest instrument "exotic".Respecte,balauru' Link spre comentariu
kripton Postat August 22, 2009 Partajează Postat August 22, 2009 Sincer, nu am stiut , Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum