Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scaner Alinco DJ X3

milet

Postări Recomandate

Am scannerul de mai sus si mi se pare ca ar avea ceva probleme...nu sunt sigur.

Deci i-am montat o antena mai mare decat cea originala,cam de 45cm,il puneam sa scaneze e exemplu pe FM cu pas de 10,squelch la 1 si se oprea numai cand gasea ceva semnal...ei,zilele trecute l-am scapat pe gresie (de la aprox 40cm) si acuma observ ca daca-i dau scanare se opreste din 20 in 20...etc,deci foarte foarte des si numai fasait,deci nu se opreste numai cand gaseste un semnal.Precizez ca in rest receptioneaza tot ce receptiona si inainte,la fel de bine....

Ar mai fi posibil ca atunci cand am montat antena,am observat acuma,ca nu facea bine ctc mufa de antena....deci e posibil ca inainte sa-l fi scapat ,antena nici sa nu fi facut contact bine si de asta se oprea numai la semnale puternice,iar acuma facand contact si fiind mai mare(antena),probabil este prea sensibil!!

Intrebarile mea ar fi:

1.daca e posibil sa se sparga,strice ceva in el de la cazatura respectiva?ceva filtre...etc..cu toate ca lucratura in el este foarte compacta...

aaa si inca ceva...la frecvente de peste 400Mhz,nu se mai opreste decat cand gaseste efectiv un semnal puternic...deci aceste poticniri nu le are decat in gama 120-300Mhz.

2.este ceva propagare mai buna in domeniul respectiv,zilele astea???

mersi!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• milet

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări