Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AM NEVOIE DE O SCHEMA DE PRINCIUPIU PENTRU UN TERMOSTAT

Vizitator only_cretzu

Postări Recomandate

Vizitator only_cretzu

SalutSunt student la Academia Tehnica Militara Bucuresti, la transmisiuni/electronica in anul 2 si am de sustinut un proiect la Dispozitive si Circuite Electronice. Una dintre temele propuse a fost "o incinta termostatica". Imi trebuie o schema de principiu pentru un termostat....ceva... Am cautat pe google si nu prea am gasit cine stie ce. Va rog respectuos sa-mi alocati 5 minute din timpul dvs pentru a ma ajuta. Std. Cap. Only :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Laci

1

• vio2007

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

O incinta termostata este alcatuita din:senzor de temperatura : poate sa fie bi-metal, electronic, etccircuit de control: care prelucreaza informatia primita de la senzorcircuitul de putere: releu, triac, orice element care poate sa comute on/off elementul de incalzire sau racire, in caz de incalzire o rezistenta electrica de putere, pentru racire ventilator sau schimbator de caldura.Incinta trebuie sa fie izolata termic fata de ambient, ca sa fie eficient sistemul, cel mai simplu termostat este unul cu bimetal care are si contactul incorporat, era folosit la boilere si fierele de calcat mai vechi.

Link spre comentariu

Despre oscilatoare cu cuart termostatate gasesti in revista Tehnium 5/99 - Editura Electronistul si intr-o revista Electronistul dar nu mai stiu numarul .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări