Vizitator only_cretzu Postat Martie 4, 2009 Partajează Postat Martie 4, 2009 SalutSunt student la Academia Tehnica Militara Bucuresti, la transmisiuni/electronica in anul 2 si am de sustinut un proiect la Dispozitive si Circuite Electronice. Una dintre temele propuse a fost "o incinta termostatica". Imi trebuie o schema de principiu pentru un termostat....ceva... Am cautat pe google si nu prea am gasit cine stie ce. Va rog respectuos sa-mi alocati 5 minute din timpul dvs pentru a ma ajuta. Std. Cap. Only Link spre comentariu
Laci Postat Martie 4, 2009 Partajează Postat Martie 4, 2009 O incinta termostata este alcatuita din:senzor de temperatura : poate sa fie bi-metal, electronic, etccircuit de control: care prelucreaza informatia primita de la senzorcircuitul de putere: releu, triac, orice element care poate sa comute on/off elementul de incalzire sau racire, in caz de incalzire o rezistenta electrica de putere, pentru racire ventilator sau schimbator de caldura.Incinta trebuie sa fie izolata termic fata de ambient, ca sa fie eficient sistemul, cel mai simplu termostat este unul cu bimetal care are si contactul incorporat, era folosit la boilere si fierele de calcat mai vechi. Link spre comentariu
vio2007 Postat Martie 4, 2009 Partajează Postat Martie 4, 2009 Despre oscilatoare cu cuart termostatate gasesti in revista Tehnium 5/99 - Editura Electronistul si intr-o revista Electronistul dar nu mai stiu numarul . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum