victordascalescu54 Postat Aprilie 13, 2016 Partajează Postat Aprilie 13, 2016 Transformatorul are un raport de transformare de 15 deci logic prin conectarea dozei de 18 ohm rezulta o imendanta in secundar de 4K Nu cred, daca as lua dupa impedanta dozei 18^2x15^2=72900 deci Zout=270 sau Daca iau din fisa transformatorului zin=200 deci 200^2x15^2=9000000 deci Zout=3000 Ramine de vazut L care va fi Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 13, 2016 Partajează Postat Aprilie 13, 2016 Nu cred, daca as lua dupa impedanta dozei 18^2x15^2=72900 deci Zout=270 sau Daca iau din fisa transformatorului zin=200 deci 200^2x15^2=9000000 deci Zout=3000 Ramine de vazut L care va fi Pai formula de calcul in acest caz este rad Zs/ radZp =N unde N este raportul de transformare 15 deci rad Zs=rad 18 *15 sau Zs=64*64=4000 (aproximativ ) Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Aprilie 13, 2016 Partajează Postat Aprilie 13, 2016 Pai formula de calcul in acest caz este rad Zs/ radZp =N unde N este raportul de transformare 15 deci rad Zs=rad 18 *15 sau Zs=64*64=4000 (aproximativ ) eu stiam ca Zout^2/Zin^2=N^2 ...poate gresesc Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Aprilie 14, 2016 Partajează Postat Aprilie 14, 2016 Deci sa inteleg ca daca in cazul meu Ns/Np=15 si Zin=200 rezulta Zout 45000 Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 14, 2016 Partajează Postat Aprilie 14, 2016 M-am uitat pe datele transformatorului si acesta are Zp=200 ohm si Zs=45K nu 3K ! cu un raport de transformare de 15 de acea daca se forteaza Zp sa fie 18 ohm cit are doza rezulta totusi Zs de aproximativ 4K de acea ar fi bine ca aceasta valoare sa se conecteze pe iesirea transformatorului 2 Beyer Input Transformers MC Step-Up_Mic Tube Preamp.html Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Aprilie 14, 2016 Partajează Postat Aprilie 14, 2016 M-am uitat pe datele transformatorului si acesta are Zp=200 ohm si Zs=45K nu 3K ! cu un raport de transformare de 15 de acea daca se forteaza Zp sa fie 18 ohm cit are doza rezulta totusi Zs de aproximativ 4K de acea ar fi bine ca aceasta valoare sa se conecteze pe iesirea transformatorului autorul articolului zice: "Ampex used these transformers in several of their products (including the MX-10 tube mixer and nuvistor based MR-70 mic preamps) and simply attached the secondary directly to the grid with no other terminating resistor" Pai daca pun 4K pe intrarea in SRPP-ul meu nu omor semnalul de tot? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 14, 2016 Partajează Postat Aprilie 14, 2016 autorul articolului zice: "Ampex used these transformers in several of their products (including the MX-10 tube mixer and nuvistor based MR-70 mic preamps) and simply attached the secondary directly to the grid with no other terminating resistor" Pai daca pun 4K pe intrarea in SRPP-ul meu nu omor semnalul de tot? Doza are o imendanta de 18 ohm si nu "omoara" semnalul Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Aprilie 14, 2016 Partajează Postat Aprilie 14, 2016 Doza are o imendanta de 18 ohm si nu "omoara" semnalul Am masurat si in DC transformatorul, are pe intrare 80 ohmi si pe iesire 10K, acesti 10k in paralel cu 4k si cu cei 47k ai srpp-ului nu dau o rezultanta ciudata catre grila tubului de jos? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 14, 2016 Partajează Postat Aprilie 14, 2016 Cititi cu atentiehttps://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjer9qAi47MAhUGCiwKHaXdBVIQFggdMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.vinylengine.com%2Fstep-ups-and-mc-cartridges.shtml&usg=AFQjCNG-o9tHxsujQjO0WJy2bJyxFWOMrw Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Aprilie 14, 2016 Partajează Postat Aprilie 14, 2016 Cititi cu atentiehttps://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjer9qAi47MAhUGCiwKHaXdBVIQFggdMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.vinylengine.com%2Fstep-ups-and-mc-cartridges.shtml&usg=AFQjCNG-o9tHxsujQjO0WJy2bJyxFWOMrw Da interesant, multumesc, e foarte folositor. Sa vedem ce se intampla si in viata reala (la ascultat) Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 14, 2016 Partajează Postat Aprilie 14, 2016 Da interesant, multumesc, e foarte folositor. Sa vedem ce se intampla si in viata reala (la ascultat) La intrarea preamplificatorului SRPP in paralel cu rezistorul de 47k ar trebui sa existe un condensator de inalta calitate cu valoare cuprinsa intre 20-150pF depinzind de cablul pentru conectare, este extrem de important si se gaseste prin tatonare eu am folosit un condensator variabil 2-30pF in paralel cu 22pF-47pF-68pF-82pFsi in final am ales 64pF dar valabil doar pentru preamplificatorul meu Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Aprilie 14, 2016 Partajează Postat Aprilie 14, 2016 (editat) La intrarea preamplificatorului SRPP in paralel cu rezistorul de 47k ar trebui sa existe un condensator de inalta calitate cu valoare cuprinsa intre 20-150pF depinzind de cablul pentru conectare, este extrem de important si se gaseste prin tatonare eu am folosit un condensator variabil 2-30pF in paralel cu 22pF-47pF-68pF-82pFsi in final am ales 64pF dar valabil doar pentru preamplificatorul meu Da asa ar trebui dar in situatia mea, cele doua trafo "mititele" sunt montate direct pe sasiul preului linga ecc-urile de intrare iar firele originale di trafo vin lipite direct pe soclul tubului si pe mufele de intrare, (circa 4cm de cablu de la mufe la trafo si circa 5 cm de la trafo la grila ecc83. In rest cablul de la preu la bratul pickup-ului e original SME (al bratului) si este de ff buna calitate iar lungimea e de 80cm. Monura bratului permite ca legarea pe primar sa se faca balansat (doua fire "calde") iar ecranele cablului se leaga doar la sasiul preului (nu are legatura cu bobina dozei): un alt fir separat leaga sasiul pickup-ului de sasiul preului iar ecranul de la trafo vine legat la masa momtajului. De curiozitate, acea tatonare pentru gasirea valorii optime a condensatorului paralel cu 47K, fata de ce se regleaza sau cum? Editat Aprilie 14, 2016 de victordascalescu54 Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 14, 2016 Partajează Postat Aprilie 14, 2016 Da asa ar trebui dar in situatia mea, cele doua trafo "mititele" sunt montate direct pe sasiul preului linga ecc-urile de intrare iar firele originale di trafo vin lipite direct pe soclul tubului si pe mufele de intrare, (circa 4cm de cablu de la mufe la trafo si circa 5 cm de la trafo la grila ecc83. In rest cablul de la preu la bratul pickup-ului e original SME (al bratului) si este de ff buna calitate iar lungimea e de 80cm. Monura bratului permite ca legarea pe primar sa se faca balansat (doua fire "calde") iar ecranele cablului se leaga doar la sasiul preului (nu are legatura cu bobina dozei): un alt fir separat leaga sasiul pickup-ului de sasiul preului iar ecranul de la trafo vine legat la masa momtajului. De curiozitate, acea tatonare pentru gasirea valorii optime a condensatorului paralel cu 47K, fata de ce se regleaza sau cum? Ascultind, se simt diferente insa este destul de migaloasa operatia fiindca este nevoie de ecranari provizorii... Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Aprilie 14, 2016 Partajează Postat Aprilie 14, 2016 Ascultind, se simt diferente insa este destul de migaloasa operatia fiindca este nevoie de ecranari provizorii... In situatia mea (trafo pe sasiu linga tub) se mai justifica ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum