Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programare PIC in circuit

Vizitator Chip

Postări Recomandate

Vizitator Chip

Doar ce am inceput sa ma joc cu un PIC16F870. Problema este daca se poate programa PICul direct pe placa. Langa PIC pe placa este un conector de 5 pini care mi s-a zis ca este pt programare. Cu ce programez acel PIC?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sofian

2

• bld

1

• dj_steel

1

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Chip

Am pus mana pe un programator JDM. In specificatiile lui nu scrie ca ar programa si PIC16F870, insa am zis sa incerc, si nu mi-a mers. Cineva mi-a zis ca ar trebui sa mearga...Cum am facut - am conectat pinii Vpp, Vss, Vdd, PGC si PGD ai programatorului la pinii corespunzatori ai lui 16f870. Pt programare am folosit ICProg cu setarile JDM programmer si Windows API (asta era pe Cdul cu care este livrat programatorul). Problema este canu se programeaza PICul. Am verificat tensiunile, am 5V la toate. Trebuie sa am voltaj mare pe Vpp? Daca memoria a fost protejata cand a fost scris prima oara PICul, trebuie facut ceva special sa o rescriu?Daca dau sa citesc ce este pe PIC imi citeste configuration word si faptul ca memoria este protejata.Reclama mascata pe forum nu este permisaSofian

Link spre comentariu
Vizitator Chip

ca sa reprogramezi picul trebuie sa il stergi inainte, atunci el sterge toate protectiilepe Vpp trebuie sa ai 10-13V cind programezi picul

Si banuiesc ca si pt stergere tot 10-13V trebuie sa am? ca nici stergerea nu merge.Am masurat pe programator la vpp scotate numai 5v, trebuie sa schimb calculatorul (banuiesc ca atat poate pt serial?) sau sa caut un programator cu sursa externa.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări