Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Antena bipolara

Vizitator Rockeru

Postări Recomandate

antenna balunSe foloseste pentru adaptarea impedantei unui emitator ( in principiu ) la impedanta antenei. De exemplu, daca ai o antena facuta pentru cablu de 300ohmi si tu ai cablu de 52 ohmi, acesta iti face "conversia". Este un transformator practic. Se poate realiza pe tor sau in aer, direct din cablu.Dar, inca odata, NU cred ca asta=ti trebuie tie. Mai bine vezi totusi daca ai tras in banda tunerul. Pune eventual o poza clara cu scala.
Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

5

• yo4hhp

2

• cirip

1

• MiniTehnicus

1

Top autori în acest subiect

Vizitator madinterceptor

Mi-am prins si eu urechile cu antena pt. tuner. Am un amplituner cu benzi AM, FM de la care s-au pierdut antenele. Pt. fiecare din cele 2 benzi are la spate cate 2 prize, fiecare cu + si - (prize asemanatoare celor de iesire pt. boxe). M-ar interesa o antena simpla in special pt. banda FM (88-108 Mhz). Cred ca ar fi ok una similara celei de la tv-tuner-ul de calculator. Din pacate n-am una la indemana s-o "disec". Multumesc. :supz:

Link spre comentariu

M-ar interesa o antena simpla in special pt. banda FM (88-108 Mhz). Cred ca ar fi ok una similara celei de la tv-tuner-ul de calculator. Din pacate n-am una la indemana s-o "disec". Multumesc. :supz:

Pentru posturile locale nici nu ai nevoie mai mult de o sarma de cca 1m, tinuta discret prin spatele tunerului. Alea de la tunere sunt mai mult de design, faci aceeasi branza cu ele. Daca vrei neaparat DX tranteste-ti un yagi pe bloc :nebun:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări