Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Clorura ferica. Depozitare/Reutilizare

yo9hnf

Postări Recomandate

• Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

12

• yo9hnf

6

• nickrvl

5

• MifTy

4

Top autori în acest subiect

Eu personal il folosesc undeva la 37% . Vezi , pt test , pui la corodat o placuta . Si vezi in cat timp se face . La mine dureaza 2-3 minute . Sa nu il faci foarte concentrat , deoarece , dupa ce ai decapat ceva placi , timpul de corodare se va micsora pana intr'un anumit punct , apoi va creste timpul ( daca la inceput de face in 4 min sa zicem , pe parcurs cred ca o sa ajungi si la 3 min , dar nu chiar mai putin ) . Daca nu ai inteles lasa comm

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Incercati insuflarea de aer in clorura ferica,utilizand o pompa de aer pentru acvarii(se scoate piatra decorativa,se lipeste la cald capatul furtunului,iar apoi se perforeaza furtunul cu un ac de cateva ori)....Va creste viteza de corodare.

Link spre comentariu

La cat costa clorura si la cat se poate coroda cu ea, cea mai simpla metoda de a o reactiva este sa cumparati alta ! Cred ca au trecut vremurile cand clorura nu se gasea sau era scumpa.Eu folosesc persulfat de amoniu care costa mult mai mult dar nu face dezastrul pe care il face clorura, este foarte curat si elegant. Dar cand o sa am un spatiu numai pentru electronica o sa trec iarasi la clorura caci dureaza muuult ! Si e si mai economica dar problema mea nu este costul clorurii ci a altor materiale.Cea mai buna metoda de economisit clorura este ca atunci cand faceti cablajul sa prevedeti "copper pour". Astfel corodati o gramada de placi cu 1 litru...

Link spre comentariu

Incercati insuflarea de aer in clorura ferica,utilizand o pompa de aer pentru acvarii(se scoate piatra decorativa,se lipeste la cald capatul furtunului,iar apoi se perforeaza furtunul cu un ac de cateva ori)....Va creste viteza de corodare.

Eu folosesc aceasta metoda (de fapt am construit o cuva de corodare cu 2 tuburi cu orificii), numai ca in acest caz trebuie un capac la vasul cu clorura, altfel imprastie in sus o gramada de picaturi.
Link spre comentariu

Picaturile si imprastirea provin de la debitul de aer....lipirea furtunului la capat si apoi perforarea lui reduce debitul de aer prin reducerea diametrului orificiului prin care iese aer.......P.S.: eu folosesc asa ceva pentru corodare doar cu HCl..(este mai mai ieftin....si in plus clorura ferica este ub acid clorhidric mai "saracit" de ioni de clor care se "combina' cu oxidul de cupru....de aceea trebuie aer....cuprul se dizolva in HCL numai sub forma de oxid).....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări