Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Clorura ferica. Depozitare/Reutilizare

yo9hnf

Postări Recomandate

• Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

12

• yo9hnf

6

• nickrvl

5

• MifTy

4

Top autori în acest subiect

Da, e posibil, cel mai bine se reimprospateaza cu o sticla de alta clorura ferica ... noua.Amu serios, s-a mai discutat, chiar si eu aburit de unu' am incercat (mai mult ca sa ii demonstrez ca nu are rost) cu rezultate fix zero. Ba nu, pardon, cu degajare masiva de clor. Asa ca, nu iti bate capu'.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Eu mi-am pus clorura ferica de vreo luna si jumatate (nu am mai folosit-o) intr-o sticla de apa de 5L de plastic.Am pus clorura ferica cu o palnie confectionata din hartie, aer a ramas cacalau si pe urma am pus capacul.Acm am vazut ca sticla e "trasa", "vidata". E aplatizata circa 30% din volum.Care-i explicatia?

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator mr_alexandru

Buna seara!Stie cineva cam ce concentratie trebuie sa auba solutia de sulfat de cupru folosita ca electrolit in corodarea cuprului?Si daca tonerul rezista la reactie?Va multumesc!

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Nu stiu daca este tocmai potrivita intrebarea mea aici, in topic despre "Depozitare/Reutilizare" Clorura ferica, dar scriu aici pentru a nu mai deschide alt topic.Vreau sa-mi fac si eu o cuva din sticla pentru corodarea placutelor de cablaj.As vrea ca in locul aparatului pentru aerisirea acvariilor [a cuvei pentru corodare] sa folosesc un gaz si anume Bioxid de Carbon, pe care il pot procura relativ usor, in butelii de cca 7 litri.As vrea sa aflu [eu nu le am cu Chimia] de la cei care se pricep, il pot folosi? Are loc cumva diferite reactii? Cum interactioneaza el cu Clorura ferica? :nas: Nu vreau sa fac vreun experiment periculos :rade: , de aceea intreb inainte.Multumesc anticipat pentru eventuale raspunsuri.

Link spre comentariu

Intro discutie cu un amic , mi sa sugerat sa amestec clorura ferica cu apa de la canal , 50 % apa 50% clorura ferica . Am folosit clorura veche , care avea depunere ,am scurs incet , si depunerea am aruncato .Am bagat la corodat o placuta oarecare de proba . SURPRIZA mare. In 7 min a halito . De fapt am fost atentionat ca se micsoreaza timpul de corodare. De obicei asteptam si 20 minute chiar mai mult . Daca incercati , stati linga ea sa vedeti timpul cu precizie .Succes .

Link spre comentariu

Intro discutie cu un amic , mi sa sugerat sa amestec clorura ferica cu apa de la canal , 50 % apa 50% clorura ferica . Am folosit clorura veche , care avea depunere ,am scurs incet , si depunerea am aruncato .Am bagat la corodat o placuta oarecare de proba . SURPRIZA mare. In 7 min a halito . De fapt am fost atentionat ca se micsoreaza timpul de corodare. De obicei asteptam si 20 minute chiar mai mult . Daca incercati , stati linga ea sa vedeti timpul cu precizie .Succes .

Deci daca diluez solutia aceasta o sa corodeze mai bine ? :nebunrau: E cam ciudat ceea ce ai constatat, ar trebui ca o solutie mai concentrata sa corodeze mai bine. Oricum solutia de clorura ferica este deja diluata (adica doar o parte este ClFe3 si restul apa).Poate ai pus o bucatica mica de cablaj pe care a corodat-o repede, treburile nu stau la fel pentru suprafete mari de cablaj.
Link spre comentariu

Si mie mi sa parut ciudat . Dar am fost sfatuit sa nu o arunc , ca se cam ingrosase . Nu le am cu chimia dar mi sa zis ca diluido lucreaza mai usor , procesul de corodare e mai liber . Rog sa credeti ca nici eu nu am crezut si de aceia am verificat . La placi mai mari trb folosita o cantitate mai mare de clorura , si ma gandesc ca e acelasi lucru .

Link spre comentariu

Sa nu dai reteta la producatori,ca astia sint instare sa ne dea cu 1 % concentratie,daca spuneai ca ai adugat apa oxigeneata ,mai credeam ,ar fi buna aia cu 30% concentratie,sau mai sti ce arunca astia in Dunare :nas:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări