petre_s Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 incep prin a va spune ca desi sunt pe forum de vreme buna si am ceva postari, e pentru prima oara cand postez pe aceasta sectiune, din-totdeuana domeniul radio mi s-a parut complicat. am preferat totusi aceasta sectiune in deprimentul alimentatoarelor pentru ca chestiunea se pune pe radio si magnetism. vreau sa fac un soi de alimentare fara fire si nu stiu cum sa fac sa am un randament cat de cat. date de intrare:distanta intre puncte: 20 cmputerea maxima de emisie 4 Wputerea necesara de receptie 100 mW dimensiunea receptorului: toate <8mmSingura idee care mi-a trecut prin cap este de bobine cuplate magnetic. Ceea ce nu stiu este frecventa. am facut un experiment cu aparatura ce-o detin deocamdata: cu un amplificator audio am alimentat o bobina fara miez in sinus de maxim 15 KHz iar ca receptor am folosit o alta bobina de data asta cu miez de ferita, bobina uzuala de 1.5 mH. din ce am masurat, tensiunea pe bobina receptoare crestea odata cu frecventa pana pe la 8-9 KHz dupa are scadea, asta dupa mine pentru ca peste frecventa asta si ampliful distorsiona si aparatul meu de masura... nu e cine stie ce. ce ma gandeam sa fac: un amplificator care sa mearga mai sus, sa zicem, peste 1MHz si sa repet experimentul in aceleasi conditii, dar nu stiu daca ar merita osteneala. intrebari:-ce frecventa ar duce la un randament mai bun?-ce optimizari as putea face la bobine? (forme, dimensiuni fizice, constructie) Link spre comentariu
yo9hrb Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 Teoretic se poate (de fapt asa functioneaza si receptoarele radio, transmit energie in spatiu). Practic, ca sa receptionezi 1W la 20m.... iti trebuie emitator, nu gluma. Mai ieftin iesi cu 2 fire . Randamentul este foarte slab. Link spre comentariu
petre_s Postat Martie 3, 2009 Autor Partajează Postat Martie 3, 2009 imi trebuie 0.1W la 20cm, de unde au scos valorile alea? randamentul.... pai visul meu ar fi sa obtin 5% Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 La 20 cm coeficientul de cuplaj intre bobine este atat de mic incat nu vei reusi sa "tragi" 140 mW folosind doar 4W la "emisie". Daca aprofundezi un pic teoria si treci la circuite rezonante, ai toate sansele sa mearga chiar si in regim home-made. Arunca o privire aici: http://en.wikipedia.org/wiki/WiTricity Link spre comentariu
cirip Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 Stati lejer. Vrea un dispozitiv de copiat, asa ca rezonante, chestii nu intra in discutie. I-am dat linkul la subiectul "Casti cu microvobratii" de la Diverse. Formularea este atat de deficitara, ca te deruteaza si te gandesti la cine stie ce. Pe mine m-a indus in eroare si pentru ca eram calat pe subiectul de la energie alternativa, ala cu transmiterea puterii wireless. Cirip Link spre comentariu
petre_s Postat Martie 3, 2009 Autor Partajează Postat Martie 3, 2009 busted ok, sa inteleg ca nu mai merit nicio explicatie pt aceasta fapta rusionasa Link spre comentariu
yo9hrb Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 Pai pe vremea mea, de la 20cm se soptea wireless... cu gura Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum