Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fisher TA 3000

kog

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kog

14

• zal

7

• tranzistor

4

• mircea888

1

Top autori în acest subiect

nu mai deschid inca un thread aiurea. Deci sa-mi spun pasul:am un micro sistem audio (radio cd aux si 2 boxe 8 W bucata). Are, sau avea o claritate su un bass exceptional. O folosesc permanent pe auxiliar in loc de boxe la calculator, asta de vreo 2 ani. Acum cateva zile ii dau drumul si simt ca ceva nu e inregula, basul ala nu se mai auzea calumea, nu baraiau, nu sdranganeau, membranele vibrau la fel ca inainte dar nu mai era sunetul la fel. Am inceput sa verific drivere de sunet, egalizatoare, cabluri, etc. In momentul in care am scos o mufa rca din aparat boxa care inca functiona a inceput sa se auda la fel ca inainte, am bagat cablul la loc si am scos cealalta mufa, si boxa cealalta se auzea bine, cand puneam ambele mufe (L,R) se auzea iar naspa. Am masurat boxele(pe 8 ohmi). Una indica 9, cealalta 6. Unde poate fi problema? Sa se fi ars ceva in sistemul ala desi nu l-am supus la nici un stres?

Link spre comentariu

poate ai inversat unul din cablurile care se duc la boxe si ai creat vreun defazaj si astfel se anuleaza frecventele joase.verifica firele de la boxe si incearca sa inversezi firele la una din boxe, adica pune plus la minus si invers, dar numai la una din boxe.

Link spre comentariu

a venit si verdictul statiei. Un canal parlit la STK :cry: . Inlocuirea cu unul bun ar costa vreo 2 mil. deci nerentabil. Un sfat de la mine: NU dati nimanui nimic cu imprumut, mai ales electronice!

Link spre comentariu

la link-ul ala nu arata nimic oricum o sa mai caut si eu. Nu stiu ce sa zic... Nu se mai gasesc depanatori calumea. Cand le duci un aparat mai vechi e exact la fel ca si cand duci Dacia 1310 in service... Iti zic ca nu merita sau s-o arunci. Pur si simplu nu gasesc un depanator care sa se ocupe de ea. Eu nu am cunostintele necesare, trebuie schimbate rezistente si tranzistori, masurat tot traseul canalului dreapta, vazut daca mai e ceva ars, schimbat majoritatea electroliticilor si probabil ca m-as chinui si as face ceva, dar nu am nici schema electronica si nici nu stiu valoarea rezistentelor arse. Ampul e 2x50 watt, nu e ceva puternic, profesional, etc, dar are un sunet clar si plus de asta eu nu vreau o chinezarie noua, io o vreau pe asta veche, la fel ca si lamparii si pasionatii de aparate antice; daca nu te ocupi tu si inveti care e treaba, nu te prea ajuta nimeni ca "e vechituri". Sincer m-am saturat de atitudinea asta de " e vechi deci nu e bun" Nu sunt deacord cu asta. In fine...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări