Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

caut schema generator de semnal

adicontakt

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adicontakt

8

• vio2007

3

• Mosu Tuti

3

• ZAMFIR RAZVAN

2

Top autori în acest subiect

Salut,

nu ai specificat tipul modulatiei,dar cred ca este de amplitudine MA .Faci un circuit basculant astabil CBA cu doua tranzistoare cu freventa de lucru joasa intre 1-5Khz cu care comanzi un tranzistor care are ca sarcina un filtru de frecventa intermediara FI de 455Khz.Este ca in schema generatorului de FI 465Khz modulat MA din multimetrul T4323.

http://www.radiomaster.net/djvu/shema/6/C4323.zip

Poti folosi un rezonator de telecomanda de 455Khz iar pentru oscilatoare poti folosi porti logice (oscilatorul de 455 si cel de JF pentru modulatie) CDB400,74HC00,CDB406 .etc .Eu am folosit schema din T4323 pentru depanare .

Link spre comentariu

ms si up altcineva cu o schema mai concreta?

O schema mai concreta si cu cablaj in 301 scheme pag 107-108.Modulatie MA sau MF la alegere,trei tranzistoare ,un rezonator ceramic (merge si filtru ceramic recuperat ),alimentare 12V/5mA .
Link spre comentariu

Buna ziua. Ai scris : caut schema generator de semnal dreptunghiular care sa cuprinda frecventa de 455 khz de preferat semnalul sa fie modulat.. Am o droaie se scheme de generatoare. Iti trimet de care vrei. Dar spune-mi si mie ce trebuie sa fie dreptunghiular, oscilatorul de 455 KHz. sau semnalul modulator ? Ce grad de stabilitate iti trebuie, vrei cu quart sau VFO. Ce tip de modulatie AM sau FM. Ce grad de complexitate, esti profesionist si vrei ceva cu multe pise sau amator incepator ? Am scheme pentru toate gusturile, pregatire si buzunare. Mosu Tuti

Link spre comentariu

salutare, pai semnalul de iesire sa fie dreptunghiular, la nivel mediu sunt cu cunostiintele de electronica si da ar fi bine sa fie cu quartz,in ceea ce priveste modulatie ar dori si Am si Fm10x

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salut. Scuza-ma ca a durat asa de mult. Nu am avut timp de nimic. Ai aici o schema de Oscilator cu filtru de 455 KHz. modulat in amplitudine. Este asa cum l-ai solicitat. Iti trimet si un generator cu MF. Generatorul este facut cu filtre de 5,5 si 6,6 MHz. ptr. sunet la TV. Este suficient sa inlocuiesti cele doua filtre cu un filtru de 10,7 si obtii un generator de 10,7 MF. Te poti inspira din generatorul de 10,7 sa faci modulatie de frecventa si la cel de 455 KHz. Eu nu am facut aceste montaje, dar dupa studierea schemei se pare ca functioneaza. te rog sa ne comunici si noua daca merg si cum merg. Nu inteleg de ce iti trebuie semnal dreptunghiular ?Spor la treaba. Mosu Tuti.

Link spre comentariu

sefu , prima schema se pare ca e buna . p.s. nu am precizat la inceput ca nu e pt mine ci pt un coleg si nici eu nu stiam exact ce trebuie sa fac. i-am arata schema si a zis ca merge aceea ms si se poate inchide

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

din pacate s-a abandonat proiectul, persoana caruia trebuia sa i-l construiesc numai pare interesata de el, i facusem pe placa test mai urma sa caut acel filtru pe care nu il aveam. respect tuturor celor care m-au ajutat si sa nu creda ca a fost in zadar daca nu l-am terminat , il stochez in arhiva si cand vine alta oferta il continuu. incaodata multumesc si mii de scuze ca nu pot oferii poze cu el terminat

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Tranzistorii din CBA circuit basculant astabil sunt P41 tip pnp.Se pot inlocui cu orice tranzistor pnp cu germaniu de mica putere P40,MP41-42,EFT321-323,EFT301-303.Tranzistorul P401(402,403,421,422,423) ,este de radiofrecventa si se poate inlocui cu cele din paranteza ,cu EFT317-319,AF105,AF106,AF124-125 ,daca ai de unde sa-i recuperezi sau cumperi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări