adicontakt Postat Martie 2, 2009 Partajează Postat Martie 2, 2009 deci cum spune si titlul caut voltmetru analogic electronic cu gama 0 -100v , n ma intereseaza aparatul indicator ( miliampermetru, microampermetru etc) Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 3, 2009 Autor Partajează Postat Martie 3, 2009 corectez : caut schema de acest tip de voltmetru Link spre comentariu
Mosu Tuti Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 Salut. Unu din cele mai bune voltmetre electronice a fost URV-2, Poand, era cu tuburi si mergea in continu si alternativ pana la 1000 V- daca imi mai aduc bine aminte. De asemenea avea sonda de RF. pana la 300 MHz. Asa ceva nu stiu unde se mai gaseste. Eu mi-am facut un voltmetru electronic de care sunt F. multumit. Functioneaza pe doua domenii 1V si 10 V, pentru ca asa era gradat instrumentul de 100 uA. Am la el sonde cu raportul 1:1, 10:1 si 100:1 de alternativ si RF. Pot masura cu el tensiunea de osc. la un VCO. Este deosebit desimplu, dar nu mai postez scheme caci "lumea buna" spune ca sunt simple si "subtiri". Pe mine nu ma intereseaza sa aibe scheme bogate si complicate, pe mine ma intereseaza sa faca treaba si sa nu coste mult. Daca vrei ti-o trimit. Mosu Tuti.PS. Inima mea a ramas tot la URV-2. Mosu. Link spre comentariu
baza Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 URV 2 e un aparat nemtesc, nu polonez. Are 2 tuburi, un stabilizator de 150V si o dubla trioda ECC85 in jurul careia e construit instrumentul. Dubla trioda formeaza un amplificator diferential, in catozi e legat instrumentul cu ac.Instrumentul e deosebit, cu sonda se poate masura tensiunea anodica de 27KV a tubului cinescop.baza Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 3, 2009 Autor Partajează Postat Martie 3, 2009 pai asta caut si eu , simpla sa fie nu am intereseaza mult precizia posteaza aici sau da-mi pm si discutam cum facem Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 4, 2009 Partajează Postat Martie 4, 2009 sau mai bine posta?i schema, inclusiv indica?iile de etalonare (dac? exist?), c? s-ar putea s? fie mai mult? lume interesat?!!! Link spre comentariu
baza Postat Martie 4, 2009 Partajează Postat Martie 4, 2009 Pun un link cu schema acestui instrument deosebit. Imi cer scuze pentru calitate, am facut o fotografie cu singurul aparat foto din dotare, care e foarte ieftin. Valorile componentelor se deslusesc totusi binisor. http://img4.imageshack.us/img4/2244/hpim0503rl1.jpg http://img26.imageshack.us/img26/1825/hpim0504ap5.jpg Aparatul poate fi modificat, in locul tubului s-ar putea monta o pereche de tranzistoare cu poarta jonctiune sau MOS. Toate bune, baza Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 4, 2009 Autor Partajează Postat Martie 4, 2009 ms, se intelege bine schema , eu unu am priceput-o Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 5, 2009 Partajează Postat Martie 5, 2009 Sper sa apreciati pozele (color , color pe bune) facute cu super-camera mea. Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 5, 2009 Autor Partajează Postat Martie 5, 2009 ms muuult Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 6, 2009 Partajează Postat Martie 6, 2009 sau o schem? str?veche, ?i destul de u?or de f?cut... nu este extraordinar de precis?, dar pentru m?sur?ri nu foarte preten?ioase e bun... de pild? la m?sur?ri audiofile... aten?ie, c? schema are plusul la mas?, n-am gre?it la desenat!!! se poate folosi ?i un multimetru cu rang de 50 de microamperi... Link spre comentariu
Mosu Tuti Postat Martie 9, 2009 Partajează Postat Martie 9, 2009 Buna ziua. Stimati domni, se pare ca acest voltmetru electronic amalogic functioneaza, eu va recomand sa studiati schema. http://emil.matei.ro/tudor2.php Ar fi frumos sa ne povestiti despre realizarea schemelor, pentru a putea corecta eventualele greseli. Draga MifTy, te rog sa realizezi fizic schema sugerata de tine si sa ne povestesti si noua cum functioneaza. Spor la treaba. Mosu Tuti. Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 de unde scot bfw10 sau bfw11???? c? v?d c? doar bf245 se mai g?se?te...am s? m? apuc de milivoltmetrul ?la... problema e c? n-am mai v?zut demult aparatur? cu plus la mas?... Link spre comentariu
Mosu Tuti Postat Martie 13, 2009 Partajează Postat Martie 13, 2009 Buna. Iti voi trimite lista de tranzistori cu care se poate construi acel voltmetru. Unde ai vazut tu PLUS la masa ? Poate la instrumentul propus de tine. Te rog, incearca si insira doua BC-uri dupa schema ta si alimenteaza-le asa cum ai scris tu acolo. Vezi ce se intampla. Atentiune, la voltmetrul recomandat daca schimbi tranzistorul se schimba si valoarea rez. de domeniu. Merge si cu BF245 dar mi se pare mie ca au putina deriva termica. BFW10 sau 11 se gasesc prin statiile vechi de emisie. Vezi ca pe Radioamator. ro am vazut acum cateva zile pe cineva care vindea BFW-uri. Imi pare rau ca nu am mai cumparat cativa. Spor la treaba. Mosu Tuti Link spre comentariu
Mosu Tuti Postat Martie 17, 2009 Partajează Postat Martie 17, 2009 Buna. Am gasit tabelul cu trz. FET cu care se poate construii voltmetrul. Tranz. romanesti sunt puse in capul listei nu din cauza calitatilor ci din motive propagandistice. Cauta in Datast. mai multe detalii. Merge si cu BF-uri dar este bine sa fie selectate sa nu "fiarba" sau sa aiba deriva termica, ca altfel 'fuge" zeroul. Spor la treaba. Mosu Tuti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum