Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare surubelnita Bosch

quinn

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• quinn

4

• srdjan

2

• EFTIMIE

2

• addysoftware

1

Top autori în acest subiect

spune modelul surubelnitei - poate gasim parametrii la care lucra incarcatorul. daca nu atunci spune-ne daca e detasabil acumulatorul si daca scrie ceva pe el sau pe surubelnita legat de incarcare

Link spre comentariu

problema este ca nu stiu ce(fel de) tensiune debita incarcatorul original adica sursa de alimentare pt ca partea de incarcare propriu-zisa este in surubelnita,nu are numai acumulatorulin interior!

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Incarcatoarele de acumulatori LiIon sunt incarcatoare limitate in curent. Poti incarca cu un circuit specializat, sau poti incarca cu un incarcator oarecare, folosind o rezistenta serie, astfel: (exemplu) un alimentator de 9V/0.5A si o rezistenta de 9V-3.6V=5.4V. 5.4V/0.5A=11ohmi. Deci o rezistenta de 10 ohmi. Timp: 2 ore si 15 minute la acest curent. Acest sistem il poti utiliza insa doar direct la acumulator. Foarte probabil sistemul original scotea cca 4V-5V, circuitul din surubelnita fiind doar un circuit de protectie/limitare la supraincarcare. Poti incerca direct cu un incarcator de telefon, cum zice colegul de mai sus, si cu un ampermetru vezi cum se comporta....daca stie cand e full sau nu.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator tyc

Incarcatoarele de tel furnizeaza o tensiune@ un curent,curbele de incarcare le da chiar accu de mobil...problema cu surubelnita e rezolvata(probabil),dati inainte cu incarcarea acumulatoarelor pe li,peste ceva timp vin sa dau mana cu Sf. Petru si dupa aia i-mi spuneti si mie cum a fost. :rade:Si nici nu ai nevoie de ampermetru,volmetru sau ce aparat vrei,bubuie sufi de tare !

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator robstar

am si eu un bosch ixo o sal desfac maine si o sa-ti spun exact ce sa folosesti din cate stiu eu incarcatorul are doar transformatorul si o punte redresoare ,e posibil sa mai aibe si un mic montaj ,ceea ce nu cred, montajul cu limitarea eu stiu ca este in interiorul surubelnitei.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Exact aceeasi problema o am si eu, am surubelnita, dar nu am incarcatorul. Iar din comoditate, nu as dori sa fac punte directa pentru incarcarea acumulatorului, ci a folosi si montajul placutei din interiorul surubelnitei.Ati aflat pana la urma ce tensiune, sau modul in care trebuie incarcata? Am folosit mai multe variante pana acum pentru a incarca acel 18650, cu 5v, 4.2v, 12v, 9v, 9vca, etc, fara nici un rezultat.

Link spre comentariu

Acesta este modelul?Daca da atunci tensiunea in gol este de 11,2V si am anexat interiorul se poate folosi un incarcator care livreaza aceasta tensiune dar nu mai ai partea de vizualizare a finalizarii incarcarii ,se poate face extern cu un cititor de curent partea din dreapta cu un tranz si cateva rez si un led.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări