Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare e88cc

dj_steel

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Am refacut si conexiunile la lampa,am facut si punctul comun de masa,am tras si filamentele la masa prin 2 rezistente de 100 ohmi(chiar daca filamentul este alimentat in cc),am alimentat si filamentul la +5v dintr-un alimentator separat,am introdus si un drosel.... dar nici o imbunatatire:tot am un brum mic pe inalte......ce imi scapa?o sa pun in seara asta ceva poze

daca tot ai acel brum ,incearca sa scazi impedanta de intrare,daca ai sursa de semnal un cd player pune pe mufa de intrare o rezistenta de 10........68kohmi in paralel cu un condensator de 10.....100pf experimenteaza valorile astfel incit sa se auda corect si sa nu ai atenuare de inalteconecteaza carcasele de la potentiometre la masa ,e bine sa o faci cu un fir mai gros si cit mai scurt inspirate din postul meu,,modificare amplificator concert,,
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dj_steel

21

• Depanatoru

6

• yo9hnf

3

• Dj_Dog

2

Top autori în acest subiect

Vizitator viobio

Am folosit pana la urma 2 transformatoare back to back dar am intampinat alta problema:brumul.nu e foarte mare dar cand e ampliful la minim se aude un mic bazait...o sa revin mai pe seara cu poze si alte detalii,atasez momentan etajul de alimentare

poti pune inca 10 conzi de 100 1000 micro tot vei avea brum,ce nu inteleg multi useri de la sectiunea lampieste ca nu filtrajul insuficient produce acel brum ci legaturile la masa ,legaturi neecranate,firele care duc la filamente trebuie sa fie torsadate si departe de intrarea montajului,sau de grilele lampilorconecteaza intrun singur punct toate terminalele componentelor cate vin la masa,in acelas punct leaga minusul de la alimentator si masa de la cablul de intraream radiouri fabricate in anii40 care au in filtraj 16+33micro si au brum abea perceptibilsucces
pune si schema
Link spre comentariu

Eu vad ca nu am pus conzii de 47uF pe rezistenta din catod dar asta nu cred k e vreun motiv sa am brum....o sa modific si maine dupa schema ta sa vad daca scap de brumul ala pe inalteVa tin la curent

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Eu vad ca nu am pus conzii de 47uF pe rezistenta din catod dar asta nu cred k e vreun motiv sa am brum....o sa modific si maine dupa schema ta sa vad daca scap de brumul ala pe inalteVa tin la curent

si componentele din grila lampii?
Link spre comentariu

Am doar rezistenta din grila(de 330k)catre masa si un cond de 100nf pe semnal,am incercat si varianta cu grila direct in cursorul potentiometrului dar....tot aia e...

Link spre comentariu

Salut,La tine e o problema de masa. Foloseste un singur traseu de masa adica foloseste un traseu din sarma de cupru gros de 2 mm care trece pe la toate componentele care se leaga la masa. Eventual intre filamente si masa pune un 47 nf. Eu am facut schema si merge impecabil dar am respectat traseul de masa care este unul singur de la inceput la sfarsit. Bucla de masa.Bafta

Link spre comentariu

Si ca totul sa fie desavarsit leaga-te la un calorifer cu masa. Firmele mari care se respecta au un terminal pe spatele carcasei care se leaga la impamantare.Laurentiu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări