dj_steel Postat Martie 2, 2009 Autor Partajează Postat Martie 2, 2009 Deci asa ramane ca e mai simplu si scap de bobinat.. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 2, 2009 Partajează Postat Martie 2, 2009 Pai nu o sa iasa 1 :1 pentru ca , primarul original are un diametru mediu X ( al spirei ) iar, viitorul secundar ( aceeasi lungime a Cu) o sa aibe un diametru Y mai mare, deci spire mai putine, deci tensiune mai mica. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Martie 2, 2009 Partajează Postat Martie 2, 2009 la posibilitatea de a pune 2 trafuri back-to-back te-ai gandit???bobineaza!cu doua trafuri o sa ai greutate mai mare si o cutie mai mare,toate celelalte variante mi se par doar de moment,la varianta cu comutatie cum o sa tii tensiunea stabila?Ce greutate si ce cutie pentru a alimenta un biet E88CC sau doua ? Daca va place sa bobinati trafuri minuscule cu sarma de 0,1mm sau mai subtire o puteti face , dar asa e mai simplu . Link spre comentariu
dj_steel Postat Martie 2, 2009 Autor Partajează Postat Martie 2, 2009 Pai nu o sa iasa 1 :1 pentru ca , primarul original are un diametru mediu X ( al spirei ) iar, viitorul secundar ( aceeasi lungime a Cu) o sa aibe un diametru Y mai mare, deci spire mai putine, deci tensiune mai mica.Nu prea am inteles ce ai vrut sa zici....daca bobinele sunt identice nu ar trebui sa fie raport 1:1 ? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 2, 2009 Partajează Postat Martie 2, 2009 Pai tensiunea ti-o numarul de spire. Cand o sa=i pui secundarul, o sa-ti intre mai putine spire.Imagineaza-ti ca ai 1. "diametru" ( ca sa-i zic asa ) miezului ; 2 diametrul primarului (mai mare decat al miezului) ;3 diametrul secundarului ( si mai mare).Deci implicit mai putine spire. Link spre comentariu
dj_steel Postat Martie 2, 2009 Autor Partajează Postat Martie 2, 2009 Scuze,greseala mea...eu ma referam la transformatoarele pe galeti dalea chinezesti cu primaru bobinat pe un galet si secundarul pe altul,dar am uitat sa precizez la alea decat schimb galetii intre trafuri si gata treaba.. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Martie 2, 2009 Partajează Postat Martie 2, 2009 Da , dar nu o sa ai si o tensiune mica pentru filamente . Foloseste ambele trafuri , unul coborator si unul ridicator si ai scapat de problema asta . Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 2, 2009 Partajează Postat Martie 2, 2009 pai de ce sa nu mearga cu sursa in comutatie? din cauza zgomotului sau din alta cauza? stabilizarea se face fara probleme,secundarul trafului se face cu o priza de tensiune mai mica,de unde se culege tensiunea pt reactie am facut o astflel de sursa pt vumetrul meu cu EM84,insa intregul topic s-a pierdut :cry: schema pt anodica: http://i36.tinypic.com/24zbxxy.jpg ,alimentare de la 12v si integratul e MC34063A intr-adevar varianta cu primarele a 2 trafuri identice e mai potrivita pt proiectul asta tensiunea pt filamente se poate obtine bobinand inca cateva spire pe traf,daca mai e loc Link spre comentariu
zal Postat Martie 2, 2009 Partajează Postat Martie 2, 2009 Aten?ie mare la sensul de bobinare, dac? pui cei 2 gale?i unul peste altul, a?a cum î?i permite construc?ia lor, vei avea inversate sensurile ?i trafo rebutat. Referitor la pierderi directe, vei avea cel mult 10% (cu sarcin?), fa?? de tensiunea din primar. Link spre comentariu
dj_steel Postat Martie 3, 2009 Autor Partajează Postat Martie 3, 2009 Am folosit pana la urma 2 transformatoare back to back dar am intampinat alta problema:brumul.nu e foarte mare dar cand e ampliful la minim se aude un mic bazait...o sa revin mai pe seara cu poze si alte detalii,atasez momentan etajul de alimentare Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 Am folosit pana la urma 2 transformatoare back to back dar am intampinat alta problema:brumul.nu e foarte mare dar cand e ampliful la minim se aude un mic bazait...o sa revin mai pe seara cu poze si alte detalii,atasez momentan etajul de alimentarepoti pune inca 10 conzi de 100 1000 micro tot vei avea brum,ce nu inteleg multi useri de la sectiunea lampieste ca nu filtrajul insuficient produce acel brum ci legaturile la masa ,legaturi neecranate,firele care duc la filamente trebuie sa fie torsadate si departe de intrarea montajului,sau de grilele lampilorconecteaza intrun singur punct toate terminalele componentelor cate vin la masa,in acelas punct leaga minusul de la alimentator si masa de la cablul de intraream radiouri fabricate in anii40 care au in filtraj 16+33micro si au brum abea perceptibilsucces Link spre comentariu
dj_steel Postat Martie 3, 2009 Autor Partajează Postat Martie 3, 2009 filamentul este alimentat in cc stabilizat cu un lm317,o sa vad maine ce fac cu punctul de masa,eu am incercat pe cat posibil sa pastrez un traseu de masa cat mai scurt dar se pare ca nu am reusit Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 Punctul de masa ideal este borna -(minus) a ultimului condensator de filtraj si toate masele montajului este bine sa plece ramificate din acel punct daca sint mai multe etaje unul dupa altul si fiecare dintre ele dispune de un c_eu de filtraj toate legaturile la masa ale fiecarui etaj pleca din borna - c_ului de filtaj al etajului iar in final toate c_urile de filtraj local borna - sint conectate ramifica la ultimul c_eu de filtraj al sursei de alimentare borna-. Link spre comentariu
dj_steel Postat Martie 4, 2009 Autor Partajează Postat Martie 4, 2009 Am refacut si conexiunile la lampa,am facut si punctul comun de masa,am tras si filamentele la masa prin 2 rezistente de 100 ohmi(chiar daca filamentul este alimentat in cc),am alimentat si filamentul la +5v dintr-un alimentator separat,am introdus si un drosel.... dar nici o imbunatatire:tot am un brum mic pe inalte......ce imi scapa?o sa pun in seara asta ceva poze Link spre comentariu
fcon Postat Martie 4, 2009 Partajează Postat Martie 4, 2009 Un zgomot pe inalte, cum zici, poti avea din reteaua de curent a locuintei.Poti pune un filtru CLC de retea, ca cel din sursele de calculator.Aceasta a fost ultima solutie la un amplificator de fabrica, corect facut, care avea acel zgomot numai in locuinta proprietarului.Mai poti avea un fir lung din montaj, care se comporta ca o antena; fire de curent care trec peste firele de semnal; potentiometru cu carcasa nepusa la masa... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum