Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare e88cc

dj_steel

Postări Recomandate

Doresc sa imi construiesc un eq+preu la un amplificator pe tranzistori home_made si ma gandeam sa il fac cu lampa :da .....cum nu imi arde sa rebobinez mii de spire pt anodica ma gandeam la varianta cu multiplicare de tensiune dar nu stiu daca e bine,stiu ca la varianta de multiplicare de tensiune cu diode si condensatori scade mult curentul...deci e bine sau nu sa folosesc multiplicator de tensiune?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dj_steel

21

• Depanatoru

6

• yo9hnf

3

• Dj_Dog

2

Top autori în acest subiect

Vizitator viobio

Doresc sa imi construiesc un eq+preu la un amplificator pe tranzistori home_made si ma gandeam sa il fac cu lampa :da .....cum nu imi arde sa rebobinez mii de spire pt anodica ma gandeam la varianta cu multiplicare de tensiune dar nu stiu daca e bine,stiu ca la varianta de multiplicare de tensiune cu diode si condensatori scade mult curentul...deci e bine sau nu sa folosesc multiplicator de tensiune?

pune traf ,este posibila multiplicarea dar dupa mine nu este economica ,ce tensiune ai la baza pentru multiplicat?dupa mine este un artificiu rar intilnit,la fiecare multiplicare pierzi cite o jumatate din valoarea curentului
Link spre comentariu

Multiplicarea sa stii ca nu e unitara, adica la o asa zisa dublare o sa ai 1,8x sau 1,9x tens de intrare, cel putin din ce am experimentat eu....Si tot multiplicand asa la o variatie mica a tensiunii de intrare, pe iesire iti dai seama ca variatia va fi mult mai mare.

Link spre comentariu

sau o sursa in comutatie,eventual sa ridice de la o tensiune mica obtinuta printr-un traf clasic(izolare galvanica foarte buna)

Mai degraba asa decat sa bobinez cu sarma subtire multe spire....o sa ma joc maine cu ceva comutatie sa vad cum merge.
Link spre comentariu

la posibilitatea de a pune 2 trafuri back-to-back te-ai gandit???

Asta e cea mai simpla solutie , cu rezultate excelente . Tensiunea anodica se obtine de la al doilea traf ( ridicator ) si filamentul dintre cele doua trafuri .
Link spre comentariu
Vizitator viobio

la posibilitatea de a pune 2 trafuri back-to-back te-ai gandit???

bobineaza!cu doua trafuri o sa ai greutate mai mare si o cutie mai mare,toate celelalte variante mi se par doar de moment,la varianta cu comutatie cum o sa tii tensiunea stabila?
Link spre comentariu

daca am 2 trafuri identice nu e mai bine sa desfac primarul unuia sa il pun in loc de secundarul altuia(adica sa am un traf cu raportul de 1:1 la 220),decat sa il pun back to back?

Link spre comentariu
Vizitator viobio

daca am 2 trafuri identice nu e mai bine sa desfac primarul unuia sa il pun in loc de secundarul altuia(adica sa am un traf cu raportul de 1:1 la 220),decat sa il pun back to back?

foarte bine asa! buna idee :da
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări