Vizitator littlea Postat Aprilie 14, 2005 Partajează Postat Aprilie 14, 2005 salut! Stie cineva cam cati mV scoate o placa audio?sau cum pot afla? am una integrata pe placa de baza ...e 5.1... codec AC97... mersi mult Link spre comentariu
ghettoman Postat Aprilie 14, 2005 Partajează Postat Aprilie 14, 2005 in jur de 1-1,3v Link spre comentariu
ghettoman Postat Aprilie 15, 2005 Partajează Postat Aprilie 15, 2005 1.cu un osciloscop si cu un soft de generat zgomot roz2.cu acelashi soft pe calc si cu line-outul cuplat la mic-in...adica ce scotea si masuraerata...line-out cuplat la mic-in NU LINE-IN Link spre comentariu
kai Postat Aprilie 15, 2005 Partajează Postat Aprilie 15, 2005 Poti sa-mi spui ce soft ai folosit? Link spre comentariu
ghettoman Postat Aprilie 15, 2005 Partajează Postat Aprilie 15, 2005 TrueRTA level4 :wink: Link spre comentariu
margarit2001 Postat Aprilie 16, 2005 Partajează Postat Aprilie 16, 2005 nu are cum sa scoata atatare mult mai putindc nu crezi fa testul urmator-pune un amplif cu sensibilitate 1V direct la ea si da-o la max si vezi rezultatu(ampliful nu ajunge la max)aceeasi placa am si yo si am 200mV maxim Link spre comentariu
Adi Florin Postat Aprilie 16, 2005 Partajează Postat Aprilie 16, 2005 Ce intelegeti prin zgomot roz? Link spre comentariu
margarit2001 Postat Mai 4, 2005 Partajează Postat Mai 4, 2005 zgomot roz=semnal la care amplitudinea scade odata cu frecventa Link spre comentariu
Vale Postat Mai 12, 2005 Partajează Postat Mai 12, 2005 sigur nu scoate 1,3V placa cu AC97am si eu si am pe ea un amp cu 2xtda7294... si nu am reusit sa o duc la mai mult de 70-80W instantaneu cu melodii bine inregistrate; la asta daca i-as da 1,2V s-ar duce la 150W RMS dar nici vorbacred ca scoate max 500mV Link spre comentariu
habarnam Postat Mai 12, 2005 Partajează Postat Mai 12, 2005 bravo, bravo... pe ce rezistenta de sarcina? orice placa de sunet e alimentata la +-12V. Deci teoretic poate scoate mult mai mult de un volt varf la varf. Totul depinde de sarcina. Metoda simpla de masura: Generezi o sinusoida de 1kHz si masori cu voltmetrul. Inmultesti valoarea cu 1,4 si aia e tensiunea varf la varf pe care o scoate. Link spre comentariu
Vale Postat Mai 13, 2005 Partajează Postat Mai 13, 2005 sa traiesti... si sa fii sanatos...ca sa aflii valoarea varf la varf trebuie sa inmultesti cu 2 dupa ce inmultesti cu 1,41 ceea ce ai masurat cu voltmetrul. Plus de asta, voltmetru ala e facut pentru 50-60Hz si nu are precizie la 1kHz. Si oricum nu te intereseaza val. varf-varf. Ca sa ating puterea maxima RMS, care inseamna o tensiune RMS(in romaneste valoare efectiva a tensiunii), imi trebuie un anumit semnal de intrare cu o anumita valoare RMS si pe mine aia ma intereseaza...mai bine genereaza o sinusoida de max 100Hz si pune voltmetrul direct pe iesire... si foloseste mai multe sarcini, ca sa vezi cat de mult variaza tensiunea de iesire in functie de sarcina(nu prea variaza :wink: ). sau tu crezi ca daca ai un amp. care poate 100W in 4ohmi si ii pui o sarcina de 8ohmi o sa ai doar 50W pentru ca scade tens. de iesire la jumatate? de fapt tens. variaza putin(conteaza mai putin rezistenta interna a generatorului -> in cazul tau amplificatorul) si e curentul prin sarcina cel care se injumatateste...am spus o tampenie(din graba)... nu e vorba de ohmetru ci de voltmetru -> am corectat Link spre comentariu
habarnam Postat Mai 13, 2005 Partajează Postat Mai 13, 2005 imi pare rau pt tine, dar trebuie sa reiei clasa a saptea...Valoarea efectiva este egala cu valoarea de varf la varf inmultita cu 0,707. Am zis 1kHz ca sa ma aflu in zona liniara a placii de sunet. Si oricum, daca te gandesti mai bine, orice voltmetru ieftin integreaza semnalul, deci iti va masura valoarea efectiva a tensiunii. Chestia cu nu are precizie la 1kHz cred ca ai spus-o asa, in graba, asa ca te iert...poate ca nu m-am exprimat bine la chestia cu sarcina, dar ia ampliful tau de 100W/4ohm si masoara tensiunea (tensiunea nu puterea) la iesire in cazul in care nu are sarcina si in cazul in care-i pui cei 4 ohmi la iesire. Daca nu vezi nici o diferenta, te rog da-mi si mie schema, pentru ca inseamna ca tocmai ai descoperit amplificatorul si sursa cu randament suta la suta. :lol: Link spre comentariu
Vale Postat Mai 13, 2005 Partajează Postat Mai 13, 2005 eu nu pretind ca sunt fara greseala... oricine face asta e un ipocritclasa a 7-a nu are nici o legatura cu asta... poate ca nu degeaba sunt obligatorii laboratoarele alea de DCE(si nu sunt unul din cei care s-au dus la fac. si au dat de cursuri de electronica si s-au apucat sa faca si ei montaje). intai am facut montaje, apoi am studiat, apoi am facut din nou montaje, apoi am mai studiat ceva si am mai facut montaje si abia dupa aia m-am dus la o facultate de prtofil electric si am inceput sa vad pe la cursuri si laboratoare lucruri pe care le stiam deja dar si multe altele pe care nu le stiamvaloarea varf-varf se masoara intre varfuri si nu o poti masura efectiv pentru ca e vorba de o tensiune care nu exista la nici un moment din timp intre cele doua puncte. este vorba de diferenta dintre valoarea maxima a alternantei pozitive si valoarea minima a alternantei negative(care e maxima ca modul -> asta chiar e de clasa a 7-a). Am o poza edificatoare la o simulare facuta in multisim pe o schema cu un generator de functii, un multimetru si un osciloscop, dar nu stiu sa o urc pe forum... daca ma inveti(tu sau oricine altcineva) o sa te edific despre ceea ce inseamna vloare varf la varf(zero NU e un varf)faptul ca multimetrul(mai ales alea ieftine) nu are precizie la frecvente ridicate nu o spun numai eu... nu degeaba se folosesc aparate dedicate...daca citesti mai atent o sa vezi ca eu nu am pretins ca tens. e constanta ci doar ca nu variaza foarte mult(la amp-ul de care vorbeam e ceva mai accentuata - cativa volti -) dar la placa de sunet e mica din cauza restentelor de sarcina mult mai mari. Am spus si care e cauza variatiei dar poate nu ai citit atent...si nici nu am pretins ca voltmetrul ar masura vreodata altceva decat tensiuni RMS(valoare efectiva) si daca vrei iti explic si de ce... Link spre comentariu
habarnam Postat Mai 13, 2005 Partajează Postat Mai 13, 2005 intr-adevar trebuia inmultita cu 2 tensiunea aia :oops: . Intr-adevar nulul voltmetrului e la masa, deci 0V.cineva de pe forum propunea chestia asta pt poze: Foloseste siteu` asta pt hosting de poze http://img237.exs.cx butoneaza putin pe acolo ca iti vei da seama cum si ce tre sa faci...e usor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum