yo9hnf Postat Martie 2, 2009 Partajează Postat Martie 2, 2009 Va salut !Tot incerc de ceva timp sa bootez si eu in DOS si nu reusesc deloc.Am incercat cu discul de Win98SE ; ....with CD-ROM ; si se blocheaza la prima expresie care apare cand incarca driverul de CDROM, la OEMCD001.Eu am un DVD-RW. Este posibil sa dea eroare driverul din cauza asta ? Adica o fi trebuind CD-ROM ?Floppy nu am .... Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Martie 2, 2009 Partajează Postat Martie 2, 2009 Incearca si cu FreeDOS Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 2, 2009 Partajează Postat Martie 2, 2009 ce s? bootezi, PC-ul t?u, sau o ma?in? virtual?????i cu ce o bootezi, cu un cd sau cu un floppy (?tiu c? ai zis c? n-ai floppy, dar...)???trebuie f?cut un cd bootabil, cu op?iunea de "floppy emulation" din nero... nu mai ?tiu prea bine c? a trecut ceva vreme de când a fost nevoie s? fac personal un asemenea cd...verific? dac? nu cumva ai gre?it sintaxa, sau ai pus directive .sys în autoexec.bat!!!alt? posibilitate ar fi s? ai "raiterul" pe sata, ?i DOS s? nu ?tie ce e aia... Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 2, 2009 Autor Partajează Postat Martie 2, 2009 Porblema este simpla.DVDrw-ul meu este IDE.Pun CD win98...ii dau sa booteze DOSul cu driverul de CDROM ....si nu merge. Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 2, 2009 Partajează Postat Martie 2, 2009 f? alt disk cu oakcdrom.sys în loc de ce ai tu!!amr ?i cnr au fost cam "de frumuse?e"... nu le-a prea folosit nimeni, doar ici-colo câte-o plac? de baz? care venea cu cine ?tie ce ciud??enie proprietar? pe vre-unul din sloturile mai sus-pomenite...singurul care "a prins" a fost pci-express... ?i sata, care, ce e drept, cam se ?in de cuvînt când vine vorba de specifica?ii... Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 2, 2009 Autor Partajează Postat Martie 2, 2009 amr ?i cnr au fost cam "de frumuse?e"... nu le-a prea folosit nimeni, doar ici-colo câte-o plac? de baz? care venea cu cine ?tie ce ciud??enie proprietar? pe vre-unul din sloturile mai sus-pomenite...Subscriu!Am incercat si cu alt disk de 98, dar facut pe un DVD (imaginea trasa pe un DVD).O sa incerc si cu freeDOS. Link spre comentariu
pavcostel Postat Martie 2, 2009 Partajează Postat Martie 2, 2009 Ce litera are asignata dvd acela? Daca in autoexec.dos acela sau ce ai acolo e mentionat implicit drive D:si e ocupat, nu va merge cu orice driver ai avea...Din cate tin minte 001 este drive D:. Sigur nu ai un hard cu aceasta litera? 98 nu prea stie sa faca diferenta, ce scrie aia face.Bafta!Costel Link spre comentariu
radhoo Postat Martie 2, 2009 Partajează Postat Martie 2, 2009 Va salut !Tot incerc de ceva timp sa bootez si eu in DOS si nu reusesc deloc.Am incercat cu discul de Win98SE ; ....with CD-ROM ; si se blocheaza la prima expresie care apare cand incarca driverul de CDROM, la OEMCD001.Eu am un DVD-RW. Este posibil sa dea eroare driverul din cauza asta ? Adica o fi trebuind CD-ROM ?Floppy nu am ....]sa stii ca ai posibilitatea de a boota MSDos si de pe un USB Flash stick. eu am avut un tinyPC, rula WinCE5.0 de pe un OCD (on chip disk) de 32MB. L-am scos si am pus o interfata la un sd card de 1GB, folosind prima data un adaptor 2.5" la CF si apoi un adaptor CF la sdcard. Pe SDCard am instalat Windows 98...SDCardul folosind un cititor (sau tu poti folosi direct un USB Memory stick), l-am conectat la un PC si folosind "HP USB Disk Format tool" am formatat si am copiat fisiere system MSDos pe stick (ai nevoie de o imagine de discheta sistem, sau de o discheta system in unitatea A).Odata rezolvata treaba cu fisierele sistem, am copiat fisierele Windows instalate intr-o masina virtuala.La bootare, nu doar ca a bootat MSDos-ul , dar s-a incarcat si Win98 de pe un sdcard de 1GB.Daca nu e clar o sa scriu un tutorial cand am timp. Dar ca sa poti boota de pe SDCard/USB Flash Memory trebuie sa te asiguri ca biosul suporta asa ceva. Link spre comentariu
adynis Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 vezi aici: http://www.bootdisk.com/ Sau vezi daca ai prin casa un cd HirenBootCD ca are integrate mai multe tiprui de solutii bootabile; dar ... La ce-ti trebuie MS-DOS-ul ? Link spre comentariu
Blind Postat Martie 4, 2009 Partajează Postat Martie 4, 2009 Ce fel de partitie ai, fat sau ntfs? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 4, 2009 Autor Partajează Postat Martie 4, 2009 Ce fel de partitie ai, fat sau ntfs?Am NTFS....dar ce conteaza atata timp cat nu reuseste sa incarce drivul virtual si driverul de CDROMvezi aici: http://www.bootdisk.com/Sau vezi daca ai prin casa un cd HirenBootCD ca are integrate mai multe tiprui de solutii bootabile;dar ... La ce-ti trebuie MS-DOS-ul ?Am incercat cu hiren dar imi zice ca nu am memorie suficienta ca sa rulez programul.Ma interesa sa programez o statie motorola, si pe Win imi da eroare. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Martie 4, 2009 Partajează Postat Martie 4, 2009 DOS-ul nu poate citii partitii NTFS. Ai incercat cu FreeDOS? Daca vrei iti dau eu un CD cu FreeDOS, stiu ca il am pe undeva... Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 4, 2009 Partajează Postat Martie 4, 2009 ... sau iei .iso-ul de pe net!! Link spre comentariu
Blind Postat Martie 4, 2009 Partajează Postat Martie 4, 2009 DOS-ul nu poate citii partitii NTFS. Ai incercat cu FreeDOS? Daca vrei iti dau eu un CD cu FreeDOS, stiu ca il am pe undeva...De-asta am intrebat de tipul partitiei. Incearca sa faci o partitie mai mica formatata fat32, sa vezi cum iti merge dos-ul... Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 4, 2009 Autor Partajează Postat Martie 4, 2009 DOS-ul nu poate citii partitii NTFS. Ai incercat cu FreeDOS? Daca vrei iti dau eu un CD cu FreeDOS, stiu ca il am pe undeva...De-asta am intrebat de tipul partitiei. Incearca sa faci o partitie mai mica formatata fat32, sa vezi cum iti merge dos-ul...Cu tot respectul....ce are sula cu prefectura ?!Si daca scot hardul, CDul de boot tot ar trebui sa-mi instaleze driverul de CDROM. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum