Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentator SMPS cu UC3825

Postări Recomandate

Incerc sa ma folosesc de application note de la http://focus.ti.com/lit/ml/slup083/slup083.pdf pentru a realiza o sursa in comutatie ~ simpla ( intrare 10-14V, iesire +/- 12V /2A , topologie half bridge).

Am probleme cu transformatorul de comanda al mosfetilor. L-am realizat conform documentului - pagina 4, partea de jos.

Nu am gasit miezul acela, am folosit o ferita R31 (kasche, miez k2006) si am recalculat numarul de spire.

Problema intalnita: semnalul la iesirea transformatorului nu este "normal"

- fara nici un fel de sarcina nu pot masura nimic cu osciloscopul + curetul prin primar este foarte mic

- cu un grup rc inseriat (10 ohmi cu 470nF) am un curent destul de mare, forma de unda este approximativ ok.

- cand conectez poarta mosfetilor (IR530 sau IR740) iara nu mai am semnal calumea, indiferent daca atasez / detasez grupul RC.

Am folosit si ir2110 pe post de gate drive, dar sant foarte fragile si scumpe.

Am incercat si cu alte miezuri, R24 de ex.

A intalnit cineva problema ?

O sa revin maine cu niste poze ale formelor de unda.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imaginea 1: Semnalul de comanda a mosfetilor, la iesirea transformatorului de comanda, doar cu un grup RC atasat (280 ohmi cu 330nF)Imaginea 2: Semnalul de comanda, dupa ce atasez poarta unui mosfet - apare si un bazait puterinic in traful de comanda

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări