Vizitator micky Postat Martie 2, 2009 Partajează Postat Martie 2, 2009 In urma unui upgrade de bios esuat am ajuns la concluzia ca am nevoie de un programator PLCC32 / FWH/LPC pentru chip-ul SST49LF080A (BIOS pentru un Sun w2100z Workstation) varianta 1 - as putea folosii o alta placa de baza cu acelasi soclu pentru a "hot-swap-ui" si rescrie acest chip ? varianta 2 - exista un programator serial / paralel / ( usb - aici deja se complica treaba ) cu o schema cat de cat simpla pentru acest tip de soclu / eeprom ? Am gasit link-ul ( http://www.willem.org/cgi-bin/yabb22/Ya ... 714056/2#2 ) care explica aceeasi problema. Sincer nu ma vad construind un willem programmer version 4.0 complet cu suport pentru n`spe mi de chip-uri. Va multumesc anticipat, Micky Socaci, Programator. Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 4, 2009 Partajează Postat Martie 4, 2009 varianta 1 ?ine doar dac? e vorba de un mobo tot de sun workstation, acela?i model.dac? î?i mai booteaz? totu?i sistemul, mai încearc? s?-l rescrii odat?, poate ai noroc... mai mult ca sigur va trebui s? for?ezi softul de scriere s-o fac? f?r? s? te mai întrebe...bag? loca?ia... poate ai noroc de cineva din acela?i ora? care te poate ajuta... Link spre comentariu
Vizitator micky Postat Martie 5, 2009 Partajează Postat Martie 5, 2009 am incercat cu hotswap pe 4 placi de baza diferite din care:- 2 nici nu au recunoscut chip-ul ( probabil erau prea vechi ) - a 3-a se bloca automat cand deschideam uniflash-ul .. probabil din cauza faptului ca era din 2008- iar a 4-a cu toate ca gasea chip-ul nu vroia sa scrie in uniflash din cauza faptului ca bios file-ul era mai mare "cu 2kb" decat chip-ul.. cu toate ca foloseam file-ul de la sun de pe supplemental CD..iar cu flasher-ul de la sun / ibm crepa cu eroare "cannot write to flash chip" ( desigur nu m-am uitat daca in bios era setat write protect pe bios ).. voi incerca data viitoare cand am access la acea placa de baza.Sunt din Dej, judetul Cluj, cat despre cineva care m-ar putea ajuta pot fara probleme sa fac un drum de Cluj sau Bistrita sau Baia Mare sau Zalau... etc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum