mecaboy Postat Martie 1, 2009 Partajează Postat Martie 1, 2009 Salut.Fiind si un impatimit al machetismului feroviar,m-am gandit sa realizez cateva "jucarii" pentru acest hobby.Pentru inceput ma gandeam la un variator de turatie si sens a motoarelor DC(adica a locomotivelor).Cu ceva timp in urma am gasit o schema cu care reglai turatia,sensul si mai avea si un afiseaj format din 2 segmente,montajul era chiar dragut.M-ar interesa un astfel de montaj,ar fi ok daca in locul segmentelor s-ar folosi si un LCD.Reglajul doresc sa se faca intre 0 si 12V si sa se foloseasca butoane de tip push inlocul potentiometrelor.Va multumesc Link spre comentariu
Laci Postat Martie 1, 2009 Partajează Postat Martie 1, 2009 Vrei sa-ti faci tu montajul sau sa-ti faca cineva? Eu pot sa te ajut in ambele cazuri, fie vrei cu PIC fie cu AVR :)Daca vrei sa-ti faci tu, atunci fa rost de un programator, compilator C(si recomand AVR daca nu ai alte preferinte). Link spre comentariu
bld Postat Martie 2, 2009 Partajează Postat Martie 2, 2009 La ceea ce vrei tu sa faci, ai 2 directii principale de actiune:- partea de control a turatiei pe care o poti face folosind un microcontroler ce va genera un PWM cu factor de umplere variabil (dupa cum apesi tu butoanele); partea asta, in mod normal nu ridica probleme deosebite pt ca pe mai toate microcontrolerele hobby e relativ usor de facut un soft care sa citeasca 2 butoane, sa genereze un PWM si sa afiseze ceva pe un afisaj- partea de conectare a motoarelor de curent continuu; aici e important sa stii ce motoare vei controla fiindca nu e acelasi lucru sa controlezi un motor ce consuma 100mA in sarcina sau unul care consuma 20A in sarcina. Ba chiar as zice, cu cat ai motoare mai "flamande" de curent, cu atat ai probleme mai mari sa le conectezi la un sistem de control cu microcontroler.Parerea mea de programator, un electronist s-ar putea sa-ti zica altceva Link spre comentariu
mecaboy Postat Martie 2, 2009 Autor Partajează Postat Martie 2, 2009 Motoarele nu sunt asa flamande,dar nu stiu exact sa iti spun ce consum au.Am sa masor consumul unuia sau am sa intreb pe forumul trenulistilor.Momentan nu sunt acasa sa masor,doar la sfarsit de saptamanaMultumesc pentru raspuns Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum