Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator

Vizitator coco67

Postări Recomandate

Vizitator coco67

Buna ziua.Pentru inceput am si eu o intrebare,pentru cine ma poate ajuta sant incepator si nu stiu cum sa inteleg raportul la un transformator de 1:5 imi trebuie la o orga de lumini si daca in loc de un triac de 400v4A pun altul de 600v4A.Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

1

• zal

1

• djlove

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Probabil c? trafo e ptr. separare galvanic? pe intrarea orgii. Un traf cît mai mic cu tensiunea în secundar de 220V/5=44V, merge ?i unul de cadre de la tv-urile vechi române?ti cu secundar de 40Vca. La triac po?i s? pui lini?tit pe cel de 600V, sau chiar mai mare ca tensiune, dac? vrei s? pui mai mare ca curent (de 6... 10A) trebuie s? vezi dac? comanda triacului e capabil? s?-l deschid?, dar în general nu sînt probleme de genul ?sta.

Link spre comentariu

Raportul 1:5 se "traduce " in felul urmator:La o tensiune U1 in primar transformatorul tau, in secundar, va scoate o teniune de 5xU1.Exemplu: daca transformatorul are un primar de 20v in secundar va avea o teniune de 100v.Poti folosi si un transformator cu primarul bobinat la 230v si secundarul de 46v, dar ii folosesti invers infasurarile adica cea de 46v ca primar si 230 ca secundar, si au in transformator cu raportul de transformare 1:5.Sper ca ai inteles ce vreau sa iti spun. :rade:

Link spre comentariu

dac? e?ti dispus s? mai adaugi o baterie de 9 vol?i, po?i înlocui traful separator cu un optocuplor, dar unul cu fototranzistor, nu cu fototriac!!!?i oricum, "morga" de lumini nu e stereo, a?a c? po?i rezolva ?i mai bine problema cu un microfon, doar c? a?a o s? fie sensibil? la orice zgomot, nu numai la muzic?!!!dar a?a o s? fie "mai interesant?". :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări