Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pt100 in grade

Vizitator jabbaro

Postări Recomandate

Vizitator jabbaro

Lucrez cu Moeller XC-CPU121 + XIO-EXT121-1 in EasySoftCodesys 2.3.9 care are o intrare analogica speciala pentru PT100 (temperature range is -200?+200 grade C, resistance range is 18,5?175,8 ohm).Termorezistenta este PT100, -25...+150 grade C, 100 ohm la 0 grade C. Cum convertesc valorile decimale citite la iesire (ex. 600) in grade C.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• feri.visky

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Trebuie sa faci un tabel de conversie rezistenta-temperatura. Am undeva din grad in grad corespondenta... dar trebuie sa caut... variatia nu este liniara deci pentru precizii mai mari, sa zicem 0.1 grd. trebuie sa faci un programel de interpolare. Ar fi mai simplu folosind un convertor rezistenta curent sau tensiune de 4-20 mA, 0-5 V sau 0+_10 V dar si asa ai nevoie de un tabel de corespondeta cu exceptia PLC-urilor care au deja in soft prevazuta conversia. Degeaba citeste bine daca nu stie sa afiseze ce trebuie... Dar daca are intrare directa de PT100 atunci trebuie sa vezi numai... cartea de programare.

Link spre comentariu
Vizitator jabbaro

Trebuie sa faci un tabel de conversie rezistenta-temperatura. Am undeva din grad in grad corespondenta... dar trebuie sa caut... variatia nu este liniara deci pentru precizii mai mari, sa zicem 0.1 grd. trebuie sa faci un programel de interpolare. Ar fi mai simplu folosind un convertor rezistenta curent sau tensiune de 4-20 mA, 0-5 V sau 0+_10 V dar si asa ai nevoie de un tabel de corespondeta cu exceptia PLC-urilor care au deja in soft prevazuta conversia. Degeaba citeste bine daca nu stie sa afiseze ce trebuie... Dar daca are intrare directa de PT100 atunci trebuie sa vezi numai... cartea de programare.

Este in manual o functie "ReadWordDirect" care asta face dar nu am stiut sa interpretez o intrare si am facut un mic artificiu cu 2 blocuri "UINT_TO_REAL" si "REAL_TO_INT" care afisa 600 la 40 grade C (masurat cu alta aparat).Cred ca voi reusi cu functia dedicata.Daca gasesti tabelul de conversie trimite-l pe mail (pentru aplicatiile viitoare).Multumesc.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări