Eugenn Postat Martie 2, 2009 Partajează Postat Martie 2, 2009 2-modulul de gps nokia ce transmite prin bluetooth unul din senzorii de telemetrie: MUI - senzor de curent si tensiune, MT - senzor de temperatura, MGPS - modul GPS pentru masurarea datelor despre pozitia si miscarea modelului (coordonate GPS, inaltime zbor, distanta de la pilot, viteza de zbor, viteza de ascensiune, etc.)Si datele de la ceilalti senzori le transmite folosind tot semnalul GPS :speriat"Receptor duplex" nu prea exista, cred ca e vorba de un receptor de telecomanda pentru (aero)modele, dar care poate si transmite date, adica e transceiver. La el se pot lega niste senzori, printre care si un modul GPS. Acest modul include receptorul GPS si poate avea dimensiuni de cativa cm. Nu se retransmite semnalul GPS ci doar datele de pozitie. Aceste date se pot transmite in diverse moduri, interfata cu microcontroler, etc - cum a spus si nanopico. @yo4hhpDin ce citisem spectrul imprastiat e pentru:- a fi rezistent la bruiaj;- obtinerea unui castig de prelucrare de ~40dB, ceea ce permite receptia cu antene mici, avand in vedere si atenuarea la mare distanta. Link spre comentariu
Vizitator amador Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 OK. Si aceste date transmise le putem reda sub forma de imagine sau doar ca si date privind lat.,long,etc? Link spre comentariu
Vizitator amador Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 si iata un articol interesanat: Procurarea ?i folosirea înregistr?rilor GPS (format RINEX) disponibile gratuit la unele sta?ii de referin?? din România de Bogdan Candrea Publicat la 25 May 2008 | Sec?iunea: Tutoriale | Categoria: GPS/ Accesarea datelor se poate face în dou? moduri: -înregistrare ?i stocarea datelor GPS pentru ?post de procesare?, datele fiind plasate pe site-uri web, utilizatorii având acces prin Internet; -transmiterea datelor pentru utilizarea în timp real, accesul la date realizându-se cu ajutorul unor modemuri radio sau GSM. earth.unibuc.ro/tutoriale/corectii-statii-referinta-gps Adica ce fel de modemuri radio???? si inca un GPS: Trimble R8 GNSS GPS - GLONASS - GALILEO OFERTA SISTEM GPS TRIMBLE R8 GNSS L1L2 RTK - GPS Trimble R8GNSS L1L2 RTK Baza si Rover - Unitate de control - Trimble TSC2? - cu software Trimble Survey Controler - Software de Postprocesare - Trimble Geomatics Office - Complet kit - Accessorii Caracteristici: 72 de canale GPS L1 C/A Code, L2C, L1/L2/L5 Full Cycle Carrier GLONASS L1 C/A Code, L1 P Code, L2 P Code, L1/L2 Full Cycle Carrier SBAS WAAS/EGNOS support1 Receptoarele Trimble R8 GNSS înglobeaz? totalitatea inven?iilor ?i inova?iilor din domeniu. Sistem compact ?i flexibil. Antena, radioul ?i receptorul fiind incluse în accea?i carcas?. Op?ional transmisia radio poate fi înlocuit? cu sistemul GSM/GPRS. Sistemn Bluetooth, pentru comunicare cu unitatea de control. Software-ul Trimble Survez Controller permite efectuarea m?sur?torilor în sistemul Stereografic 70. Link spre comentariu
Vizitator amador Postat Martie 16, 2009 Partajează Postat Martie 16, 2009 si inca unul: Link spre comentariu
Vizitator amador Postat Martie 16, 2009 Partajează Postat Martie 16, 2009 din pacate se pare ca prblema depaseste pe toata lumea!!! ...........offfffffffffffff Link spre comentariu
Felis Postat Martie 24, 2009 Partajează Postat Martie 24, 2009 OK! Am sa caut a explica mai in detaliu:Avem un aparat care functioneaza cu antena conectata prin cablu.As dori sa pot intercala intre antena si aparat un etaj final care sa faca legatura dintre cele 2 (aparat-antena)printr-o legatura radio(wireless) pe o distanta de 300-500 de metri.Nu importa frecventa receptorilor-emitatori (sa spunem 27 mhz,care am inteles ca se poate lucra pe aceasta frecventa,sau o alta). Intrebarea: Se poate realiza??? E clar ce vrea baiatul vrea de fapt sa realizeze un radio pirat cu un emitator wireles si emiceptorul plasat la distanta Link spre comentariu
Vizitator amador Postat Martie 26, 2009 Partajează Postat Martie 26, 2009 nu ai citit atent Link spre comentariu
Vizitator amador Postat Martie 26, 2009 Partajează Postat Martie 26, 2009 vreau un aparat gps similar celor de mai sus.atat si nimic altceva. Link spre comentariu
Vizitator amador Postat Martie 26, 2009 Partajează Postat Martie 26, 2009 il poate face careva??? Link spre comentariu
volhov Postat Iunie 18, 2009 Partajează Postat Iunie 18, 2009 il poate face careva???mai este de actialitate problema ? ... sau ai renuntat ? Link spre comentariu
Vizitator YO3IEW Postat Iunie 29, 2009 Partajează Postat Iunie 29, 2009 Eu cred ca amador nu se exprima corect, nici eu n-am inteles ce vrea exact sa faca. Certe sunt cateva lucruri despre GPS... retransmisie gps (asa cum se aude) e o tampenie, informatia gps contine date de ceas foarte precise, efemeride si alte cateva informatii utile receptioarelor doar atunci cand sunt receptionate direct de la satelit, orice prelucrare a lor pt retransmisie le altereaza total. GPS merge intre 1.4 si 1.65GHz sunt 2 frecvente de baza, cea comerciala L1 care are vreo 1.6ghz parca si cea utila pt profesionisti pt corectia doppler la gps-urile mai serioase militare sau de santiere, L2 care este pe la 1.4GHz. Satelitul transmite ambele frecvente simultan insa receptoarele comerciale sirf 3 de ex nu iau in seama decat L1.Datele GPS care sunt codificate in cadre nmea tipice se pot inregistra, recpetiona, transmite de la modulul GPS catre alte aparate folosind conexiuni fir sau wireless dedicate, in nici un caz frecventa GPS :DIn rest depinde ce vrea sa faca amador mai exact... ca arata tot felul de aparate dar concret ce trebuie sa faca nu stim. Link spre comentariu
Vizitator motoeddu Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 Eu am gasit modelul asta de statie : http://www.ditoate.ro/electrice-and-ele ... -watt.html sau http://www.ditoate.ro/electrice-and-ele ... _hash=V528 Ce parere aveti? Va multumesc, ps: aici am mai gasit cateva modele: http://www.ditoate.ro/electrice-and-ele ... accesorii/ Ce imi recomandati? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum