Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

statie emisie receptie

Vizitator amador

Postări Recomandate

Vizitator amador

salut! de la inceput fac precizrea ca sunt un novice in electronica.De aceea apelez la voi.Multumesc anticipat ptr raspunsuri. Problema mea: Daca la un aparat dotat cu antena am sa intercalez o statie de emisie receptie ptr a mari aria de functionare a aparatului fata de antena acesta va mai fi functionabil??? Se poate asa ceva??? Si daca da ma poate ajuta cineva. PLEASE HELP ME!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Eugenn

2

• yo4hhp

2

• yo9hrb

1

• yo9gcc

1

Top autori în acest subiect

Nu inteleg ce vrei sa faci - ,, Daca la un aparat dotat cu antena am sa intercalez o statie de emisie receptie ptr a mari aria de functionare a aparatului fata de antena acesta va mai fi functionabil??? Se poate asa ceva???,,- in primul rand trebuie sa spui despre ce aparat este vorba, daca te referi la a receptiona emisiuni radio de la o distanta mai mare nu iti trebuie decat o antena cu un castig bun si eventual un amplificator de radiofrecventa.Statia de emisie receptie este pentru a lua legatura cu unul sau mai multi corespondenti si nu poti sa o faci decat daca ai autorizatie sau daca statia emite in CB.

Link spre comentariu

Eu inteleg ca ar vrea sa faca un repetor.Si ala are nevoie de autorizatie (daca se afla in banda de frecvente a radioamatorilor). In rest, e cam ilegal.Oricum, da si tu mai multe detalii, sa nu mergem pe ghicite.

Link spre comentariu
Vizitator amador

OK! Am sa caut a explica mai in detaliu:Avem un aparat care functioneaza cu antena conectata prin cablu.As dori sa pot intercala intre antena si aparat un etaj final care sa faca legatura dintre cele 2 (aparat-antena)printr-o legatura radio(wireless) pe o distanta de 300-500 de metri.Nu importa frecventa receptorilor-emitatori (sa spunem 27 mhz,care am inteles ca se poate lucra pe aceasta frecventa,sau o alta). Intrebarea: Se poate realiza???

Link spre comentariu

Dar despre ce aparat e vorba? Radio, statie emisie-receptie, gps.....Ce face el, tramsmite, receptioneaza sau both?Ce inteleg eu ca cablul dintre "aparat" si antena ti-ar fi lung si ai vrea ca acest transfer sa se faca wireless. Practic un repetor cum s-a zis sus.

Link spre comentariu

Nici eu nu inteleg...chiar asa secreta este aplicatia? O comunicatie implica cel putin doua elemente.Intre cele doua elemente se afla canalul de comunicatie. In cazul tau este vorba de un canal radio.Inteleg ca distanta de comunicatie este mica fata de ce doresti tu. Ai vrea sa maresti aceastadistanta prin marirea puterii de emisie? In acest caz trebuie sa stim daca e o comunicatie simplex,duplex, semisimplex, unidirectionala. Eventual si tipul de modulatie pentru a sti daca e nevoie de unamplificator liniar sau nu...etc. Deci?

Link spre comentariu
Vizitator amador

se poate ca semnalul emis de gps prin fir sa il prec printr-un convector ca mai apoi cu ajutorul unui repetor sau statii sa il emit??? Ar mai implica si alte componente un sistem de acest gen? Sistemul trebuie atat ca emita semnal cat si sa capteze,asta fiind valabil si in cazul antenei. Pe scurt o comunicare wireless aparat-antena

Link spre comentariu

Folosind un convector sigur nu o sa meargaSolutia standard - GPS se leaga direct la antena si la un modem GSM, datele trimitandu-se prin modemul GSM. Exista GPS si modemuri GSM foarte mici. Nu se poate retransmite semnalul de la antena GPS - si asa e prea slab si greu de prelucrat - GPS foloseste spectru imprastiat. In concluzie e de platit la facturile de telefon - bineinteles se poate face altfel transmisia de date pe distanta mica folosind de ex un laptop si placi de retea wireless. In afara bluetooth si wireless LAN si altor transceivere cu putere foarte mica in ISM, transmisiile de date sunt ilegale fara autorizatie.

Link spre comentariu
Vizitator amador

am inteles ce spui eugen. pe mine ca si distanta de transmitere in camp deschis nu ma intereseaza mai mult de 300-500 metri.ideal ar fi sa pot realiza sistemul fara laptop. Daca crezi ca ma poti ajuta lasa un mesaj si luam legatura.Si nu degeaba... e valabil ptr oricine poate face sistemul.La englezii exista unul dar e prea scump ptr unii dintre noi.ii atasez imaginea:

Link spre comentariu

Nu am lucrat la greu cu sisteme GPS, dar...Montezi un GPS obisnuit pe un obiect mobil care se deplaseaza pe 300-500m.Vrei sa poti monitoriza pozitia acestui obiect. Prin antena proprie GPS-ul comunicacu reteaua de sateliti pentru a trimite-primi informatii. Nu te ajuta cu nimic dacamonitorizezi comunicatia lui. Ceea ce vrei este ca informatia de pozitie sa-ti fie transmisacatre un alt aparat. Cum poti prelua coordonatele pe care ti le afiseaza GPS pe ecranulpropriu? In principiu se poate imagina un sistem bazat pe microcontroler care sa fieatasat la GPS si sa transmita coordonatele catre o statie de baza. Probabil ca dezvoltareasoftware-lui pentru microcontroler te duce la ~500 Eu iar partea de hardware cam la aceasi suma.Este rentabil pentru tine? Totul depinde si de terminalul GPS pe care il detii. Ce model este?

Link spre comentariu
Vizitator amador

modelul actual este un mio dar ma intereseaza sa pot alica la modele mai ieftine.si dupa crearea soft si hard la cat ar duce modificarea ? dca crezi ca poti realiza sistemul uite adresa mea de mess si vb:doru_assp

Link spre comentariu

Nu se poate retransmite semnalul de la antena GPS - si asa e prea slab si greu de prelucrat - GPS foloseste spectru imprastiat.

Am si eu o intrebare, mai degraba o curiozitate teoretica. GPS foloseste spectru imprastiat datorita efectului Doppler? Tocmai ca sa "cada" pe frecventa satelitului?
Link spre comentariu
Vizitator amador

Semnalul se poate retransmite. Ptr cei ce sustin aceasta ipoteza le reamintesc cateva exemple:1-cel din poza atasata mai sus 2-modulul de gps nokia ce transmite prin bluetooth 3- receptor duplex la care atasez cateva din caracteristicile gasite:

Transmisia datelor de telemetrie in timp real

Fiecare receptor DUPLEX este prevazut cu o mufa, la care se poate conecta unul din senzorii de telemetrie: MUI - senzor de curent si tensiune, MT - senzor de temperatura, MGPS - modul GPS pentru masurarea datelor despre pozitia si miscarea modelului (coordonate GPS, inaltime zbor, distanta de la pilot, viteza de zbor, viteza de ascensiune, etc.) In cazul in care se doreste utilizarea simultana a mai multor senzori, acestea se pot conecta (maxim 8 la numar) la receptor prin modulul EXPANDER.

Afisarea datelor masurate se face prin terminalul JETIBOX conectat la receptor sau la modulul de emisie.

Solutia cea mai valoroasa este conectarea unui JETIBOX la modulul de transmisie pentru afisarea datelor masurate de receptor si sensorii conectati la acesta. Fiecare receptor DUPLEX transmite date despre tensiunea bateriei si calitatea semnalului receptionat in timp real, chiar fara senzorii de telemetrie.

Si mai sunt si alte module GPS...doar un electronist capabil nu gasesc. :cry:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări