Sharky Postat Martie 16, 2009 Partajează Postat Martie 16, 2009 MAn, daca decluplezi reactia s-a dus toata stiinta.E clar ca ceva e gresit pe acolo de iti consuma asa mult curent.Renunta la etajul final. Scoate-l de la alimentare si decupleaza R24 si R43 si pune intre ele 2 rezistente de 4k7.Ia de acolo reactia. De alimentat alimentezi doar de la R4 si R57, sa vedem intai daca merge etajul de comanda. Finalii lasa-i in plata domnului.Ce trebui sa vezi aici:Tensiuni egale intre bazele lui q6 si q7. (asta ca rezultat final,scop al depanarii)Tesniunea pe zd2 sa fie tesniune diodei zener, nu mai mare, nu mai mica, la fel si pe zd1.Tensiunea pe R1=R2, mai mult sau mai putin, iar tensiunea pe R3 sa fie tensiunea pe R1 sau R2 - tesniunea BE de pe q3 si q4 (0.65). Tensiunile pe R54 si 55 vad ca sunt egale, deci oglinda de jos (Q24 si 25) functioneaza, dar curentul este prea mare.Ce tensiuni ai intre bazele la q3 si q4? Ar trebui sa fie 0, din datele pe care mi le-ai scris mai devreme. Cred ca problema e curentul prea mare dat de zd2 si de R56. Vezi daca sunt valorile corecte. Curentul e Uzd2-0.6/R56. Vezi daca respecta formula.Daca tot asa face e clar ceva piesa de valoare gresita sau tranzistor bulit sau pus invers. Caut-o nu iti fie lene. Link spre comentariu
nonyhaha Postat Martie 17, 2009 Autor Partajează Postat Martie 17, 2009 nu stiu inca sigur, ca plec acum la munca, o sa mai verific acolo , dar cred ca am masurat tensiune b-e pe q7 vreo 5-6v. pe q6 e 0.6veste imposibil asta... am ajuns la munca, unde am numai o sursa reglabila 2 x 0-60vcc 0-1A, am pus amplificatorul, si merge, nu face nici o problema la +-60v. incepe sa ma scoata din sarite. Link spre comentariu
nonyhaha Postat Martie 17, 2009 Autor Partajează Postat Martie 17, 2009 tensiune 0 intre bazele lui q3 q4, fata de masa 80vcc.150vcc pe r40!in baza lui q6 am 0v, in baza lui q7 am 8,5v. astia nu stiu ce cauta aici! (mentionez ca inca nu am inlaturat etajul final.)incerc acum sa il decuplez: voi scoate d1, d2, decuplez si r24-r43, si caut 2 rezistente. sper sa am. ca acum sut deja acasa, si nu prea am materie prima...am deconectat diodele si rezistentele, am alimentat preul, am pus rezistentele de 4k7, legat feedback, si in baza lui q7 tot am 8.5vcc. si 160v pe r40. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 17, 2009 Partajează Postat Martie 17, 2009 Pai e asa greu sa il decuplezi? Desfaci un terminal de la fiecare dioda si bagi doar acolo corent.Nu uita sa imparti reactia in 2. Link spre comentariu
nonyhaha Postat Martie 17, 2009 Autor Partajează Postat Martie 17, 2009 facui, facui, rezultate =0 Link spre comentariu
nonyhaha Postat Martie 19, 2009 Autor Partajează Postat Martie 19, 2009 aseara la 11 noaptea, impreuna cu un prieten, i-am dat de cap. iarasi a fost o problema cu un 2sc2240. si anume q2. fiind contrafacute (nu mai cumparati nimic de pe maica domnului!) la tensiune nominala incepea sa faca fite. la tensiune +/- 60 vcc functiona, inapoi pe +/- 90 vcc o lua razna. :| Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 19, 2009 Partajează Postat Martie 19, 2009 s-a mai spus ca pe maica domnului sunt prea multe faracturi insa nu chiar toate Link spre comentariu
Vizitator petrica_loud Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 problema cu 2sc2240 am avut-o si eu..numai ca spre uimirea mea din cei 10 pe care i-am cumparat 4 erau arsi gata...de noi de un an folosesc mje340...merge perfect asa Link spre comentariu
Vizitator djnono Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 Ce rol au ledurile alea 2 la acest AV800??? si condensatorul c14 220uf/63v pe placa epsicom nu are marcate polaritatea...cum il pun polaritatea este cred -spre exteriorul placii??!! Link spre comentariu
Vizitator djnono Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 Unde naiba trebuie sa conectez aparatul de masura sa citesc 18mv aia????thx Link spre comentariu
Jimmy Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 pe una din rezistentele de 0.22Ohmi/5W Link spre comentariu
Vizitator djnono Postat Februarie 7, 2010 Partajează Postat Februarie 7, 2010 Multumesc,inca ceva daca am bateria de filtraj cu doua punti[varianta aia de av800 pentru alimentarea stereo] cat trebuie sa fie transformatorul la voltaj si amperaj ca sa imi dea dupa filtrare 2x90v Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 7, 2010 Partajează Postat Februarie 7, 2010 inmultesti valoarea dorita cu 0.707 si mai pui 2-3V de rezerva, desi mai bine lasa tensiunea mai mica, e mai putin riscant. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum