Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Avertizor lipsa apa in rezervorul pt. parbriz

niq_ro

Postări Recomandate

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• raduhoria12

10

• cristi71

9

• niq_ro

4

• i0nutzb

1

Top autori în acest subiect

daca ai stii cati "smecheri" au venit cu masinile in service deranjati de un beculet portocaliu care sta aprins in bord.... dupa ce le puneam apa, le ceream bani :twisted: multi nu vroiau sa dea (apa puneam si io, ce ai facut?!) dar cedau. pana la urma, prostia costa :lol: morala: da instructiuni DETALIATE de folosire :d

Link spre comentariu
Vizitator Maris Silviu

I-o as vrea sa folosesc aceasta schema ( fara partea cu releul) la semnalizarea lipsei apei din vasul de expansiune. Intrebarea mea este la ce distanta sa pun cei doi senzori unul fata de altul ? Si cum ar fi mai bine sa ii pun in plan vertical ( ca in desen) sau in plan orizontal adica la acelasi nivel, dar la distanta x unul fata de celalalt ? Merg senzori din orice material metalic?

Link spre comentariu

nu ai restrictii la distanta intre electrozi sau pozitie sau material.. cel mai mult de munca la montajul asta e la senzorii astia :wink: dar se pot adapta din orice ai la indemana: suruburi, tije, dar cred ca cel mai bine e sa fie din cupru sau alamaPS: am vazut ca se gasesc LED-uri care pulseaza singure.. sigur atrag mai bine atentia :shock:

Link spre comentariu
Vizitator Maris Silviu

In ce sens e schema mult mai buna? Si poti sa imi explici ce e cu led-ul palapaitor ? Exista led care alimentat cu tensiune in loc sa stea aprins tot timpil ,palpaie? sau a fost o gluma de care nu m-am prins :d

Link spre comentariu

In ce sens e schema mult mai buna?

curentul necesar la intrare este mult mai mic la varianta cu integrat CMOS

Si poti sa imi explici ce e cu led-ul palapaitor ? Exista led care alimentat cu tensiune in loc sa stea aprins tot timpil ,palpaie?

am cumparat 2 acum vreo 2-3 saptamani.... am gasit doar rosii, da' am inteles ca-s de mai multe culori... costa vreo 10-15.000, nu mai retin, ca ma luat mai multe piese :oops: fizic arata ca unul obisnuit, doar ca alimentat ca si unul normal clipseste cam 1 data la o secunda.. nu stiu daca variaza frecventa cu tensiunea sau curentul, da' la ce teste am facut, la 5 si 10mA prin el, nu au fost variatii perceptibile ale frecventei
Link spre comentariu
Vizitator eugenro2001

Schema de la modulul de indicare lipsa lichid in vasul de expansiune de la Citroen-ul meu.

Posted Image

Senzorul este format din doua lamele situate la ~10mm una de celalta.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 4 ani mai târziu...

pentru ceea ce vreti voi senzorul pentru lipsa apei trebuie sa fie de tipul culisant se poate face destul de usor. senzorii din vasul de expansiune sunt pentru determinarea pierderii de lichid de racire si sunt facuti sa avertizeze la nivel minim.pentru voi constructia trebuie sa se apropie mai mult de cea a detectorului de nivel la carburant pentru ca este un rezervor care prin destinatie e facut sa fie consumat

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Am vazut, am facut schema dupa cablajul indicat si ledul in apa, sta mereu aprins, iar cand nu are apa clipeste intermitent.M-ar interesa varianta de cablaj la aceasta schema corectata in care ledul sta stins in apa si clipeste in lipsa acesteia.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări