Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LUX S574A

Andr3y

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mitokadona

8

• Andr3y

4

• kripton

3

• cuza

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 10 ani mai târziu...

Buna seara,

Detin un radio LUX S574A care are o receptie a posturilor destul de proasta (reusesc sa receptionez doar Radio Antena Satelor) cu multi paraziti iar in timp de 2-3 min scade volumul auditiei insa postul ramane stabil . Am gasit lampa finala EL84 arsa, am schimbat lampa si rezistenta din grila de 560Kohm, pe pinul 8 al lampii EL:84 am gasit o rezistenta de 2.2Mohm de la alimentare generala cu tensiune(am scos-o afara), am schimbat toti condensatorii si soclurile(lampile aveau joc in socluri). Insa nu reusesc sa-mi dau seama de ce receptia este asa de proasta si de ce volumul auditiei scade in timp daca partea de audio functioneaza in mod normal(am injectat semnal din telefon iar timp de cateva ore volumul auditiei nu a suferit modificari).

Am efectuat niste masuratori de tensiune pe schema. Poate cineva sa-mi spuna daca valorile tensiunilor sunt normale? S-au sa-mi ofere indicatii pe unde sa mai caut.

Multumesc mult.

272042742_313706870704987_6217046462524007362_n.jpg

Link spre comentariu

Tubul indicator DM70 funcționează?

Dacă DA, se observa o diferență de luminozitate între momentul în care aparatul funcționează corect ( ca volum ) si momentul în care volumul auditiei scade?

Link spre comentariu
Acum 2 ore, octav_ro2002 a spus:

Tubul indicator DM70 funcționează?

Dacă DA, se observa o diferență de luminozitate între momentul în care aparatul funcționează corect ( ca volum ) si momentul în care volumul auditiei scade?

Tubul indicator lipsește.aveti idee cam ce tensiune ar trebui sa am? Poate îmi dau seama daca scade tensiunea.

Link spre comentariu

Nu știu ce tensiunile ar trebui sa fie, verificarea propusa era pentru a elimina sau nu un defect al tubului EBF80, partea dioda detectoare a sa ( cea din dreapta jos a tubului) sau partea pentoda. Fara ochi magic ar trebui măsurată tensiunea de după filtrarea detectoarei ( RAA ), cea de pe R7 care duce la grila lui DM70. Am întâlnit un defect asemănător și de vina a fost un tub EABC80 unde se pare ca a fost trioda defecta;ochiul magic nu se modifica la scăderea volumului după câteva minute de functionare, deci se elimina defect la detectoare; reolvat rapid prin inlocuire tub cu unul nou. Cel mai bine ar fi sa aveți  alte tuburi EBF80 și ECH81, testate ca fiind funcționale; partea trioda a lui ECH81 pare sa fie OK dacă ați testat amplificatorul de AF, poate hexoda sa aibă probleme. Altfel, trebuie măsurați curenții anodici la primele doua tuburi, în condiții de functionare normala respectiv cu puterea de ieșire micsorata. 

Editat de octav_ro2002
Link spre comentariu

Cu lampa EBF80 nu reușesc să prind niciun post de radio(f foarte greu radio antena satelor), am pus EBF89 cu care am reușit să prind radio Antena Satelor mai bine insa cu perturbații/zgomote/brum. Să caut încă o lampa ECH81 să înlocuiesc sa vedem daca defectul rămâne. Mulțumesc!

Link spre comentariu
Acum 14 minute, cuza a spus:

Cu lampa EBF80 nu reușesc să prind niciun post de radio(f foarte greu radio antena satelor), am pus EBF89 cu care am reușit să prind radio Antena Satelor mai bine insa cu perturbații/zgomote/brum. Să caut încă o lampa ECH81 să înlocuiesc sa vedem daca defectul rămâne. Mulțumesc!

Ce antena folosiți?

Acum 10 minute, Rammstein a spus:

La EABC80, EBF80, EBF89, dacă nu se mai recepționează nici un post sau semnalul este mic, sunt duse diodele care fac detecția. 

De asta am zis sa masoare tensiunea RAA când recepția era bună vs receptie slaba.

Link spre comentariu

O problema mai poate sa fie si din cauza urinei de soareci, faceti o curatenie cu o substanta adegvata ptr a inlatura urina de soricei, e mai pacatoasa decat apa si alte impuritati, eu o pateam la tv urile alb negru pe tranzistoare si integrate cu urina de soricei imi perturba grosnic oscilatoarele din tv urile respective.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări