Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LUX S574A

Andr3y

Postări Recomandate

Salutare. 1.Ce valori ar trebui sa aiba becurile de iluminat scala? 2.Mare mi-a fost mirarea sa dau peste un condensator din 1966.Care este problema lor? !3.Traful e cam umflat si se vad toate alea. Reprezinta o problema?!am atasat poze. Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mitokadona

8

• Andr3y

4

• kripton

3

• cuza

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator viobio

Salutare. 1.Ce valori ar trebui sa aiba becurile de iluminat scala? 2.Mare mi-a fost mirarea sa dau peste un condensator din 1966.Care este problema lor? !3.Traful e cam umflat si se vad toate alea. Reprezinta o problema?!am atasat poze. Multumesc.

salutdaca are lampi din seria novala si tipul lor incepe cu litera E,pune becuri de 6,3V/0,3Adaca traful nu se incalzeste exagerat este ok,este asa burtos din cauza straturilor de izolatievrei sa l depanezi?
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Il restaurez. La pct 2. imi poti spune daca acei condensatori sunt problematici? Inca ceva. Are o EL 84 in loc de EL 80. Sa pun la loc EL 80?

da un beep te sun eu vio 072415636am o mare lene sa scriu
Link spre comentariu

Mi-ar fi mai de folos daca mi-ai scrie. E altceva cand poti pastra indicatiile ca sa le recitesti de cate ori este nevoie.Plus ca neavand cine stie ce cunostiinte, unele imi vor intra pe o ureche...Si vreau sa termin mai repede ca sa ma bucur de aparat.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

1 monteaza becurile de scala ,este un indiciu ca ai 6,3v pentru filamente2 scoate toate lampile din socluri,monteaza doar ez80(redresoarea) masoara tensiunea de alimentare pe plusul lui c28 si c24pe c28 trebuie sa ai peste 250v,pe plusul lui c24 tensiunea trebuie sa fie un pic mai mica,daca nu ai tensiune pe plusul lui c24 inlocuieste r15daca pe plusul lui c28 ai tensiune mica 80 140v lampa redresoare e moarta,o poti inlocui cu doua diode 1n4007 inseriate cu doua rezistente de 33 100ohmi3 daca tensiunea pe c24 e ok monteaza in soclu el84,daca a fost inlocuita cu el80 vezi daca au fost facute modificari la conexiunile soclului,modifica conexiunile pentru el84,atinge cu o surubelnita un terminal al lui c16 trebuie sa ai un brum puternic ,daca il ai lampa e ok4daca ai brum monteaza ech81 si atinge cu surubelnita conexiunea cursorului potentiometrului ne volum ,brumul trebuie sa fie si mai puternic5 daca este ok monteaza si ebf89 si incearca sa prinzi un post radio6 curata cu spray antioxidant contactele de la claviatura,nu incepe depanarea decit daca esti sigur ca e uscatainlocuieste condensatorii de filtaj c28,c24 exact cu valrile din schema ,sunt probleme cu ei posibil sa fie devalorizati sau cu pierderi mari,nu pune valori mai mari ca distrugi lampa ez80(DACA E BUNA)7inlocuieste toti condensatorii care par dubiosi la vedere,care au crapaturi,imflaturi,in special cei de filtraj si de cuplaj intre etaje8 inlocuieste si rezistentele care au urme de incalzire ,afumaturi,daca ti se pare ceva dubios deconecteaza cite un terminal si masoarale valoarea daca au alte valori inlocuiestele9 succesuri!(elena basescu)

Link spre comentariu

Becurile merg f bine. In schimb se aude un brum puternic.Am marcat corect c28 c24 si r15,da?Voi masura tensiunea la Plus si cu mai cine?Nu sunt sigur...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Becurile merg f bine. In schimb se aude un brum puternic.Am marcat corect c28 c24 si r15,da?Voi masura tensiunea la Plus si cu mai cine?Nu sunt sigur...

masoara tensiunea dupa lampa redresoare pe primul condensator de filtrajte rog da beep 0724156363
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Recent am primit si eu un radio LUX S574A care estetic arata excelent.problema este la interior,nu mai are nici un tub in el, ata de scala este rupta si mai are ceva condensatori rontaiti de soareci sper sa il pot pune in functie.

Link spre comentariu

Salut,"Ochiul magic" este acolo ? Pe cat posibil e bine sa nu se umble la el decat cu maxima precautie , este un tub subminiatura , foarte rar si nu are soclu , se pot rupe terminalele foarte usor . Celelalte tuburi sunt : ECH 81 , EBF 80 , EL 84 si EZ 80 . Se pot folosi 6i1P , EBF 89 , 6P14P fara nici o modificare pentru primele 3 tuburi . Verificati transformatoarele si bobinele daca sunt roase . Nu spalati scala .

Link spre comentariu

Hristos a inviat !Aparatul chiar arata bine si ma bucur ca "ochiul " este acolo ( in poza a doua se vede ca si cum acesta ar functiona ).Acest aparat este importat din R.P.U. set complet si este identic cu receptorul maghiar " Orion " AR-303 ( "cartea albastra " vol. 2 , pag.50 ). Difera difuzorul si caseta , acestea fiind fabricate in tara . Specific la aceste aparate este folosirea triodei tubului ECH 81 ca preamplificator AF .

Link spre comentariu

PL 84 are tensiunea de filament de cca. 16 V ( si caracteristicile difera fata de EL 84 ) . Montat direct, tubul nu se va aprinde aproape de loc , presupunand ca tot aparatul este in regula , eventual se va auzi foarte incet si abia dupa mai multe minute . Nu se poate afirma ca daca se alimenteaza filamentul corespunzator , nu va merge ; este indicata totusi utilizarea unuia din cele doua tuburi cu 6V la filament ( EL84 sau 6P14P ) , se gasesc relativ usor .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări