Vizitator BACANUTINU Postat Februarie 27, 2009 Partajează Postat Februarie 27, 2009 buna seara dragi coforumisti! Am si eu nevoie de o schema existenta/proprie care sa faca urmatorul lucru: Sa actioneze un motoras de 12 v-0,5 A la o apasare a unui buton cu revenire(gen ca la telecomanda).si sa se opreasca atunci cand "simte" ca motorasul nu mai poate(mai concret e vb de o usita care se ridica cu ajutorul unui mecanism.ceva gen geamul de la masina).la urmatoarea apasare trebuie sa dea aceeasi tensiune da cu sens invers pt a se cobora usita.tot la fel in momentul in care simte ca a ajuns jos sa nu mai bage tensiune. Mii de multumiri! Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 27, 2009 Partajează Postat Februarie 27, 2009 Pentru pisica? Orice ar fi e mai bine sa pui si doua intrerupatoare care sa fie actionate la capat de cursa, in felul asta stii cind poarta e inchisa/deschisa complet. Link spre comentariu
masterpic77 Postat Februarie 27, 2009 Partajează Postat Februarie 27, 2009 Ceva gata facut nu cred ca gasesti , dar se poate face contracost . Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 27, 2009 Partajează Postat Februarie 27, 2009 Omul intreaba despre o schema - sa vedem cine stie electronica (si cine o sa vrea sa i-o ofere ... ) Pt. pisica se foloseste de obicei o balama ... PS - topicul ar trebui numit "Comanda motor" Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 27, 2009 Partajează Postat Februarie 27, 2009 Mersi shambala, nu am timpul necesar sa dezvolt schema asa cum vrea BACANUTINU, ar trebui sa masor curentul prin motor sa sa aflu cind e la capat de cursa. Eu propun altceva, mai usor: Foloseste un cablu UTP de la motor pina la 'panoul de comanda' monteaza intrerupatoare pentru a sesiza capat de cursa si butone separate pentru inchis/deschis. Link spre comentariu
Vizitator BACANUTINU Postat Februarie 28, 2009 Partajează Postat Februarie 28, 2009 "Eu propun altceva, mai usor: Foloseste un cablu UTP de la motor pina la 'panoul de comanda' monteaza intrerupatoare pentru a sesiza capat de cursa si butone separate pentru inchis/deschis". Asta e o solutie din 1900 toamna(nu te supara!!!).pe mine ma interesa o solutie pur electronica,nu una mecanica,ceva cu un circuit logic...am mai spus,in genul celor care sunt la geamurile auto. Eu am un Mercedes E class.Are Dvd+Navi.Sub DVD(ecran) este o magazie de 6 dvd, care iese la apasarea unui buton.si se inchide la loc tot la apasarea lui.(sau dupa 15 secunde).Eu vreau sa inlocuiesc magazia de 6 cduri cu un player-deck hi-fi pt masina.Dvdul,cu radio,etc le voi conecta prin intrarea auxiliara a acestuia.Deci el va fi main unit.Fara magazie pierd aceasta comanda.Chiar si daca nu as fi piedut-o tot nu ar fi fost bine.Mare parte din timp o sa fie "escamotata" ca sa am acces la player.Nu vreau ca la fiecare 15 secunde sa o deschid din nou sau sa-mi prind degetele.vreau sa fac aceasta comanda despre care v-am rugat.Am un singur buton pt treaba asta si solutii mecanice in niciun caz.Deci la o apasare a butonului vreau sa ajunga pana sus(sa se ridice) si la a 2-a apasare(cand o fi ea) sa fie comanda inversa pt motoras,deci sa se retraga. Sper sa nu te superi ca am spus ca mi se pare o solutie din 1900.Stiu ca imi poti argumenta ca se foloseste si in prezent si la fel si fel de scule dar IN CAZUL MEU nu este aplicabila. Mersi,oricum! Rog in continuare pt cine ma poate ajuta CONCRET cu aceasta problema! Thanks! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum