JQ Postat Februarie 26, 2009 Partajează Postat Februarie 26, 2009 salut, vreau sa fac un proiect in care sunt transmise urmatoarele date:- de la microcontroler(atmega8) la calculator (LabView) prin intermediul RS-232 un set pentru temperatura(la ADC1) si unul pentru presiune (la ADC2); -de la calculator la microcontroler pentru comanda a doua relee, unul cand se atinge o anumita temperatura si unul cand se atinge o anumita presiune.Problema e cum fac diferenta intre cele doua tipuri de date, de unde stiu care e pentru temperatura si care e pentru presiune?se poate rezolva cu stringuri, sa adaug un caracter de control? e capabil atmega8 sa ruleze astfel de algoritmi?merci Link spre comentariu
Laci Postat Februarie 26, 2009 Partajează Postat Februarie 26, 2009 Se poate face fara nici o problema, atmega8 poate sa ruleze si programe mult mai complexe in pachetul WinAVR sunt functii ANSI C deja scrise pentru manipulare de stringuri strcat, strcpy, strcmp ... Link spre comentariu
nana Postat Februarie 27, 2009 Partajează Postat Februarie 27, 2009 Eu folosesc code vision si poti sa faci cum a zis laci cu structuri sau sa introduci comenzi de control de exp ... dai o amprenta unica de 8 biti pt ppresiune si o citesti , si la fel pt temperatura insa asta inseamna scrierea uni cod anume pt citirea de pe portu serial in care sa iti interpreteze datele... bafta multa !! Link spre comentariu
JQ Postat Februarie 27, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2009 merci. insa momentan mi-am dat seama ca acele limite de temperatura si presiune nu trebuie neaparat trimise si testate in microcontroler, o sa fac asta in labview si o sa trimit doar cate o valoare pentru fiecare in momentul in care s-a depasit limita respectiva. Asta inseamna ca din 255 mai raman 253 si din astea o sa mai aleg 2 pentru temperatura si presiune ca sa stie in ce ordine sa trimita microcontrolerul date. sper sa iasa bine. Link spre comentariu
Laci Postat Februarie 27, 2009 Partajează Postat Februarie 27, 2009 Nu inteleg problema ta , poti sa faci orice protocol de comunicare, ca sigur incape programul, si sigur o sa ruleze destul de rapid. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum