Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

diferentiere date transmise pe uart

JQ

Postări Recomandate

salut, vreau sa fac un proiect in care sunt transmise urmatoarele date:- de la microcontroler(atmega8) la calculator (LabView) prin intermediul RS-232 un set pentru temperatura(la ADC1) si unul pentru presiune (la ADC2); -de la calculator la microcontroler pentru comanda a doua relee, unul cand se atinge o anumita temperatura si unul cand se atinge o anumita presiune.Problema e cum fac diferenta intre cele doua tipuri de date, de unde stiu care e pentru temperatura si care e pentru presiune?se poate rezolva cu stringuri, sa adaug un caracter de control? e capabil atmega8 sa ruleze astfel de algoritmi?merci

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Laci

2

• JQ

2

• nana

1

Top autori în acest subiect

Se poate face fara nici o problema, atmega8 poate sa ruleze si programe mult mai complexe :) in pachetul WinAVR sunt functii ANSI C deja scrise pentru manipulare de stringuri strcat, strcpy, strcmp ...

Link spre comentariu

Eu folosesc code vision si poti sa faci cum a zis laci cu structuri sau sa introduci comenzi de control de exp ... dai o amprenta unica de 8 biti pt ppresiune si o citesti , si la fel pt temperatura insa asta inseamna scrierea uni cod anume pt citirea de pe portu serial in care sa iti interpreteze datele... bafta multa !!

Link spre comentariu

merci. insa momentan mi-am dat seama ca acele limite de temperatura si presiune nu trebuie neaparat trimise si testate in microcontroler, o sa fac asta in labview si o sa trimit doar cate o valoare pentru fiecare in momentul in care s-a depasit limita respectiva. Asta inseamna ca din 255 mai raman 253 si din astea o sa mai aleg 2 pentru temperatura si presiune ca sa stie in ce ordine sa trimita microcontrolerul date. sper sa iasa bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări