Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

termostat DS18b20+16F628+LCD

mihay

Postări Recomandate

• Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihay

13

• fratello

5

• mecaboy

5

• radhoo

3

Top autori în acest subiect

"Universal Thermostat" , articol semnat de Ruud van Steenis, a fost publicat in revista Elektor, numarul iulie-august 2008 ; codul sursa si codul hex, cu indicativul 080090-11.zip sunt disponibile pentru download FREE pe site-ul Elektor ; "the source code is liberally commented, so that making changes (changing the temperature range, for example) is quite straightforward" ceea ce inseamna ca e la liber in vederea oricarei modificari,deci ....... :)

Link spre comentariu

Ai perfecta dreptate dar pini IO au ambele microcontrollere iar documentatia lcd-ului sau a senzorului de temp ramane aceasi indiferent la ce le-ai conecta ;)

Si tu ai dreptate,dar discutia e despre modificarea fisierului deja existent in vederea functionarii cu alt tip de senzor si microcontroller(DS18B20 si Pic16F84). asta pentru cei ca si mine care nu se pricep la programare :)
Link spre comentariu

Atunci imi cer scuze radhoo

nu e nevoie si departe de mine ?gandul de-a face pe desteptul, pana la urma cu totii incercam sa dam o mana de ajutor aici, cum putem..
Link spre comentariu
Vizitator mihai_v2

ook,pan' la urma e cineva care ne poate ajuta ? pentru a modifica fisierul pentru f84 si ds18B20??

salut

Din pacate codul program e mai mare decat memoria unui 16F84 care are 1K iar 628 are 2K. Va trebui sa ramai la 628.

Pentru 18B20 trebuie sa modifici:

Temperature = (((Temperature >> 1) * 100) - 25) + (((Count_Per_C - Count_Remain) * 100) / Count_Per_C)

cu

Temperature = (((Temperature >> 4) * 100) - 25) + (((Count_Per_C - Count_Remain) * 100) / Count_Per_C).

Sper ca iti va fi de ajutor.

Link spre comentariu

Si aici : viewtopic.php?f=11&t=35661&start=15 ce era ? Un super clar si detaliat raspuns...

in primul rand nu stiu ce 'era',al2lea rand....daca dvs stiati ,d-le Fratello dece nu ati precizat nimic in discutiile anterioare???mda....din pacate am mai spus si mai repet odata: nu ma pricep la programare :jytuiyu , oricum multumesc tutur celor care m-au ajutat sau macar au incercat sa ma indrume!
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator minDark

Scuze ca intervin! Ca sa nu mai deschid alt topic, as vrea sa cer o parere celor care au mai lucrat cu DS18B20.Am cumparat 3 bucati de la Adelaida, am facut un montaj test cu un PIC si am reusit sa fac un program relativ functional (scris in PICC de la CCS).Problema e urmatoarea: din astia 3 senzori doar unul singur da semne de viata, in sensul ca pot citi o temperatura, si pot citi adresa de identificare din ROM.In momentul in care incerc sa-l incalzesc (pun mana pe el), creste temperatura pana la un moment dat, cand nu mai raspunde la nici o comanda.Trebuie sa-l las cam un minut, doua si apoi isi revine.Ceilalti 2 nu reusesc sa "comunic" cu ei.Nici macar nu primesc impulsul de prezenta la secventa de reset (initializare).Daca a mai intampinat cineva problema asta il rog sa-mi dea un sfat.Va multumesc !!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări