mecaboy Postat Martie 2, 2009 Partajează Postat Martie 2, 2009 Da,dar folosest ATMEGA iar aici se discuta despre PIC,oricum link-ul este bine venit. Link spre comentariu
radhoo Postat Martie 2, 2009 Partajează Postat Martie 2, 2009 Ai perfecta dreptate dar pini IO au ambele microcontrollere iar documentatia lcd-ului sau a senzorului de temp ramane aceasi indiferent la ce le-ai conecta ;) Link spre comentariu
mihay Postat Martie 2, 2009 Autor Partajează Postat Martie 2, 2009 "Universal Thermostat" , articol semnat de Ruud van Steenis, a fost publicat in revista Elektor, numarul iulie-august 2008 ; codul sursa si codul hex, cu indicativul 080090-11.zip sunt disponibile pentru download FREE pe site-ul Elektor ; "the source code is liberally commented, so that making changes (changing the temperature range, for example) is quite straightforward" ceea ce inseamna ca e la liber in vederea oricarei modificari,deci ....... Link spre comentariu
mihay Postat Martie 2, 2009 Autor Partajează Postat Martie 2, 2009 Ai perfecta dreptate dar pini IO au ambele microcontrollere iar documentatia lcd-ului sau a senzorului de temp ramane aceasi indiferent la ce le-ai conecta ;)Si tu ai dreptate,dar discutia e despre modificarea fisierului deja existent in vederea functionarii cu alt tip de senzor si microcontroller(DS18B20 si Pic16F84). asta pentru cei ca si mine care nu se pricep la programare Link spre comentariu
mecaboy Postat Martie 2, 2009 Partajează Postat Martie 2, 2009 Atunci imi cer scuze radhoo Link spre comentariu
radhoo Postat Martie 2, 2009 Partajează Postat Martie 2, 2009 Atunci imi cer scuze radhoonu e nevoie si departe de mine ?gandul de-a face pe desteptul, pana la urma cu totii incercam sa dam o mana de ajutor aici, cum putem.. Link spre comentariu
mihay Postat Martie 2, 2009 Autor Partajează Postat Martie 2, 2009 ook,pan' la urma e cineva care ne poate ajuta ? pentru a modifica fisierul pentru f84 si ds18B20?? Link spre comentariu
Vizitator mihai_v2 Postat Martie 5, 2009 Partajează Postat Martie 5, 2009 ook,pan' la urma e cineva care ne poate ajuta ? pentru a modifica fisierul pentru f84 si ds18B20??salut Din pacate codul program e mai mare decat memoria unui 16F84 care are 1K iar 628 are 2K. Va trebui sa ramai la 628. Pentru 18B20 trebuie sa modifici: Temperature = (((Temperature >> 1) * 100) - 25) + (((Count_Per_C - Count_Remain) * 100) / Count_Per_C) cu Temperature = (((Temperature >> 4) * 100) - 25) + (((Count_Per_C - Count_Remain) * 100) / Count_Per_C). Sper ca iti va fi de ajutor. Link spre comentariu
mihay Postat Martie 5, 2009 Autor Partajează Postat Martie 5, 2009 multumesc pentru ajutor! in sfarsit un raspuns pe masura! Link spre comentariu
fratello Postat Martie 5, 2009 Partajează Postat Martie 5, 2009 Si aici : viewtopic.php?f=11&t=35661&start=15 ce era ? Un super clar si detaliat raspuns... Link spre comentariu
mihay Postat Martie 5, 2009 Autor Partajează Postat Martie 5, 2009 Si aici : viewtopic.php?f=11&t=35661&start=15 ce era ? Un super clar si detaliat raspuns...in primul rand nu stiu ce 'era',al2lea rand....daca dvs stiati ,d-le Fratello dece nu ati precizat nimic in discutiile anterioare???mda....din pacate am mai spus si mai repet odata: nu ma pricep la programare , oricum multumesc tutur celor care m-au ajutat sau macar au incercat sa ma indrume! Link spre comentariu
fratello Postat Martie 5, 2009 Partajează Postat Martie 5, 2009 Pai ti-am raspuns si pe Softpedia acelasi lucru, dar... Link spre comentariu
mihay Postat Martie 5, 2009 Autor Partajează Postat Martie 5, 2009 ok,subiect rezolvat(din punctul meu de vedere) multumesc pt observatii si ajutor! Link spre comentariu
Vizitator minDark Postat Mai 10, 2009 Partajează Postat Mai 10, 2009 Scuze ca intervin! Ca sa nu mai deschid alt topic, as vrea sa cer o parere celor care au mai lucrat cu DS18B20.Am cumparat 3 bucati de la Adelaida, am facut un montaj test cu un PIC si am reusit sa fac un program relativ functional (scris in PICC de la CCS).Problema e urmatoarea: din astia 3 senzori doar unul singur da semne de viata, in sensul ca pot citi o temperatura, si pot citi adresa de identificare din ROM.In momentul in care incerc sa-l incalzesc (pun mana pe el), creste temperatura pana la un moment dat, cand nu mai raspunde la nici o comanda.Trebuie sa-l las cam un minut, doua si apoi isi revine.Ceilalti 2 nu reusesc sa "comunic" cu ei.Nici macar nu primesc impulsul de prezenta la secventa de reset (initializare).Daca a mai intampinat cineva problema asta il rog sa-mi dea un sfat.Va multumesc !! Link spre comentariu
fratello Postat Mai 11, 2009 Partajează Postat Mai 11, 2009 In proiectele mele cu DS18B20 de mare ajutor mi-au fost informatiile de aici : http://www.rentron.com/PicBasic/PBP1-wire.htm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum