Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

termostat DS18b20+16F628+LCD

mihay

Postări Recomandate

Salutari! am realizat si eu montajul de la Elektor,termostatul cu PIC16F628 si LCD si am urmatoarele

intrebari pentru cei ce au dorinta sa ma ajute!

In prima faza am vazut ca temperatura maxima a termostatului e de +75 grade.Se poate modifica codul

incat sa monitorizeze temperaturi pana la 115grade sau si mai mult?? (pentru folosirea in domeniul auto).

Este posibil ca acest cod sa fie modificat si pentru functionarea lui cu PIC16F84??

Codurile sa fie functionale si pentru DS18B20,DS1820,DS18S20??? va multumesc!

Editat de Admin:

Sters atasament

Va rog nu mai puneti atasamente care eu drept de autor...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihay

13

• fratello

5

• mecaboy

5

• radhoo

3

Top autori în acest subiect

te ajuta cineva dar ai rabdare putin, nu este cineva pus ptr a raspunde la intrebari de aici

se poate modifica softul sa mearga pina la 115?

If TargetTemp < 17500 then          ' Not higher than 75 C. (10000+MaxTemp * 100)
aici trebuie sa modifici

si da merge si pe PIC16F84

Link spre comentariu

ok ! am inteles...traba e ca sint "port paralel" cu programarea!asa e bine?? If TargetTemp < 11150 then ' Not higher than 115 C. (10000+MaxTemp * 100) TargetTemp=TargetTemp+25 ' Increase temperature with 0.25 C. EndIf

Link spre comentariu

Buna seara.Se poate modifica softul pentru a se seta si temperatura minima pentru aclansare?De exemplu:setez sa se aclanseze releul la temperatura de 30 grade si sa se declanseze la temperatura de 25 grade.Daca nu as seta si temperatura minima ar insemna ca releul sa se declanseze la temperatura de 29 grade.MultumescP.S.Sau daca exista deja o astfel de schmema

Link spre comentariu

Daca setezi hysterezis = 5 'C, atunci pentru temperatura setata 30 'C declansarile vor fi la 25, respectiv 35 'C (anclansare/declansare setata in functie de pozitia jumperului heating/cooling).

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns.Am sa postez in momentul cand ma voi apuca de schema.Daca tot a fost sters atasamentul cu fisierele,nu puteti pune link-ul catre site-ul de unde au fost downloadate?Multumesc

Link spre comentariu

am facut si eu de curand o interfata pentru DS18B20.

poti gasi detaliile si codul sursa aici:

http://www.pocketmagic.net/?p=473

tot pe blogul meu am si o interfata pentru LCD-uri 2x16 usor de configurat sa suporte si LCD-uri cu 4 linii. Articolul si codul sursa e postat aici:

http://www.pocketmagic.net/?p=447

cele 2 interfete sunt facut dupa specificatiile sensorului respectiv a display-urilor HD44780 . merg si cu PIC.

Link spre comentariu

"Universal Thermostat" , articol semnat de Ruud van Steenis, a fost publicat in revista Elektor, numarul iulie-august 2008 ; codul sursa si codul hex, cu indicativul 080090-11.zip sunt disponibile pentru download FREE pe site-ul Elektor ; "the source code is liberally commented, so that making changes (changing the temperature range, for example) is quite straightforward".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări