rus_dorin Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Sa imi zica cineva cum ii cu convertoarele aste a/n ca am ajuns sa nu mai inteleg nimic despre ele, desi, am gasit o gramada de informatii.Care este rolul tensiunii de referinta???.De exemplu daca vreau sa convetresc o tensiune de 20 volti cum aleg tensiunea de referinta.MS Link spre comentariu
srdjan Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 gogu zice: http://ro.wikipedia.org/wiki/Convertor_Analogic_Numeric cat despre tensiunea de referinta din cate stiu este in functie de suma caderilor de tensiune data de arhitectura convertorului si poate sa difere de la 2 scheme identice datorita preciziei elementelor de circuit folosite (categoric este influentata si de tensiunea de alimentare a circuitului). acea tensiune de referinta se poate calcula cunoscand precis toti parametrii sau mai practic se masoara dupa realizare. ulterior acea tensiune de referinta va folosi pentru a calcula iesirile in functie de arhitectura convertorului. ce variaza in functie de mici diferente ale sumei de referinta sunt extremele intervalelor dorite care de obicei se lasa "mai lungi" dupa care se trunchiaza pentru a obtine rezultatele dorite PS: aceasta informatie este doar parerea mea si garantez corectitudinea ei Link spre comentariu
EmyRulz Postat Februarie 26, 2009 Partajează Postat Februarie 26, 2009 Nu orice convertor A/N foloseste o referinta de tensiune fixa. De exempu mai toate cele care lucreaza in circuit inchis(cu urmarire, in rampa, cu aprox succesive), convertoarele sigma-delta nu utilizeaza o referinta de tensiune.La CAN-urile in circuit deschis(de tip paralel, paralel-serie) se foloseste o tensine Uref care este egala cu Xmax adica valoarea cea mai mare pe care o poate lua intrarea. Domeniul se imparte in valori cu acele divizoare rezistive. Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 2, 2009 Partajează Postat Martie 2, 2009 gogu zice: http://ro.wikipedia.org/wiki/Convertor_Analogic_Numeric cat despre tensiunea de referinta din cate stiu este in functie de suma caderilor de tensiune data de arhitectura convertorului si poate sa difere de la 2 scheme identice datorita preciziei elementelor de circuit folosite (categoric este influentata si de tensiunea de alimentare a circuitului). acea tensiune de referinta se poate calcula cunoscand precis toti parametrii sau mai practic se masoara dupa realizare. ulterior acea tensiune de referinta va folosi pentru a calcula iesirile in functie de arhitectura convertorului. ce variaza in functie de mici diferente ale sumei de referinta sunt extremele intervalelor dorite care de obicei se lasa "mai lungi" dupa care se trunchiaza pentru a obtine rezultatele dorite PS: aceasta informatie este doar parerea mea si garantez corectitudinea ei sârbule, dac? reu?e?ti s? calculezi tensiunea aia de referin?? NUMAI pe baza a ce e bolduit, felicit?ri!!! c? io e mai greu de cap... nimic n-am priceput!!! Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 2, 2009 Partajează Postat Martie 2, 2009 pai eu ce spuneam... teoria ar trebui sa te duca spre luminita...dar mai bine o masori decat s-o iei raznaiar pe ultimul rand am papat un "NU" la nu garantez corectitudinea datelor Link spre comentariu
rus_dorin Postat Martie 2, 2009 Autor Partajează Postat Martie 2, 2009 MS baieti pentru indrumari.Oricum sunt o gramada de informatii legate de CAN-uri, in care toata lumea pomeneste de tensiuni de referinta dar nimeni nu spune cum se alege sau cum se calculeaza.Sper sa vada postul vreun profesionist si sa dea o explicatie.MS Link spre comentariu
ratza Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 Referin?a se alege în func?ie de ADC ?i în func?ie de maximul tensiunii care trebuie convertit?. Tensiunea la intrarea ADC-ului trebuie s? fie mereu mai mic? decît referin?a. Cel mai simplu exemplu: vrei s? transformi o tensiune variabil? de la 0 la 5V în digital cu un ADC pe 12 bi?i care poate avea referin?? extern? pîn? la 5V. Asta înseamn? c? dac? ai 5V la intrarea ADC-ului, la ie?ire vei avea 0x0FFF. Dac? la intare ai peste 5V, ie?irea ADc-ului va fi tot 0x0FFF pentru c? nu mai poate num?ra mai sus de atît. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Martie 3, 2009 Partajează Postat Martie 3, 2009 MS baieti pentru indrumari.Oricum sunt o gramada de informatii legate de CAN-uri, in care toata lumea pomeneste de tensiuni de referinta dar nimeni nu spune cum se alege sau cum se calculeaza.Sper sa vada postul vreun profesionist si sa dea o explicatie.MS La CAN-urile in circuit deschis(de tip paralel, paralel-serie) se foloseste o tensine Uref care este egala cu Xmax adica valoarea cea mai mare pe care o poate lua intrarea. Domeniul se imparte in valori cu acele divizoare rezistive. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum