Vizitator adivkr Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Mi s-a stricat potentiomtrul din statia de lipit adica eu l-am stricat este de 500k marcat B500K si eu am cumparat unul A500k sa il inlocuiesc. Este vre-o diferenta intre A500K si B500K ? Link spre comentariu
cirip Postat Februarie 26, 2009 Partajează Postat Februarie 26, 2009 Este vre-o diferenta intre A500K si B500K ? Da. A este logaritmic iar B este liniar. O sa mearga, dar reglajul va fi neliniar. Link spre comentariu
niq_ro Postat Februarie 26, 2009 Partajează Postat Februarie 26, 2009 poti sa-l "manaresti" pentru variatie logaritimica cum e prezentat la http://www.sonelec-musique.com/electron ... ourbe.html Link spre comentariu
cirip Postat Februarie 26, 2009 Partajează Postat Februarie 26, 2009 poti sa-l "manaresti" pentru variatie logaritimica Pai spilhozenul e ca cel original a fost liniar si a cumparat logaritmic. Deci nu trebuie facut logaritmic din liniar, ci liniar din logaritmic. Eu asa inteleg ... Link spre comentariu
Blind Postat Februarie 26, 2009 Partajează Postat Februarie 26, 2009 Ce anume ai stricat la potentiometru? Daca e ceva mecanic iar pelicula rezistiva este ok, faci "transplant" Link spre comentariu
Vizitator adivkr Postat Februarie 26, 2009 Partajează Postat Februarie 26, 2009 Va multumesc pt raspunsuri Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Februarie 28, 2009 Partajează Postat Februarie 28, 2009 hmmm...eu stiam ca A=liniar, iar B=logaritmic(pt volum)..asa-i???? Link spre comentariu
zal Postat Februarie 28, 2009 Partajează Postat Februarie 28, 2009 hmmm...eu stiam ca A=liniar, iar B=logaritmic(pt volum)..asa-i????La sovietici ?i la urma?ii lor e într-adev?r a?a.La cele ''orientale'' e pe dos. Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 10, 2009 Partajează Postat Martie 10, 2009 asa babeste , ce inseamna longaritmic si liniar? Link spre comentariu
cirip Postat Martie 10, 2009 Partajează Postat Martie 10, 2009 Se refera la legea de variatie a rezistentei in functie de unghiul de rotatie al axului. Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 sau ca s? în?elegi mai u?or: dac? m?sori cu ohmmetrul între cursor ?i unul din capete, la logaritmic o s? cam "sar?" din valoare în valoare, iar la liniar se modific? progresiv... ?i liniar!!! cea mai bun? chestie ca s? în?elegi: schema tipic? de alimentator reglabil cu 317 include un poten?iometru de vre-o 5 kiloohmi, dac? pui unul logaritmic, o s? turbezi încercând s? reglezi tensiunea de la ie?ire, iar cu unul liniar va fi foarte comod. Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 sau ca s? în?elegi mai u?or: dac? m?sori cu ohmmetrul între cursor ?i unul din capete, la logaritmic o s? cam "sar?" din valoare în valoare, iar la liniar se modific? progresiv... ?i liniar!!! cea mai bun? chestie ca s? în?elegi: schema tipic? de alimentator reglabil cu 317 include un poten?iometru de vre-o 5 kiloohmi, dac? pui unul logaritmic, o s? turbezi încercând s? reglezi tensiunea de la ie?ire, iar cu unul liniar va fi foarte comod.te referi la cele potentiometre care au ca un fel de "opritoare" si merge cu intevala prestabilite Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum