Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SMPS supersimplu 250W

Postări Recomandate

Vizitator George P

Am reu?it s? fac o surs? s? func?ioneze bini?or pe dou? amplificatoare diferite. Spun bini?or pentru c? a mai r?mas o problem? - bâzâitul ascu?it din difuzoare, enervant la volum mic. Am comandat pentru intrarea de semnal în amplificator cablu de microfon ecranat ?i sper c? a?a se mai diminueaz? zgomotul. Acesta (bâzâitul) dispare dac? scot mufa jak de intrare de semnal.P.S.: o surs? am f?cut-o s? func?ioneze, iar cu 2 surse am dat foc de artificii înainte s? m? bucur :speriat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator George P

Referitor la prima schem?.... oare se poate modifica pu?in m?rindu-i puterea ?i s? func?ioneze bine pentru un amplifiator audio? M? refer s? scoat? o putere de 400W dac? schimb?m tranzistorii cu 2SC3998 (NPN, 1500v, 25A, 250W). Acum întrebarea întreb?toare este care sunt noile valori ale condensatorilor, rezisten?elor ?i dac? trebuie schimbate ?i diodele BA159. Ar func?iona sursa dac? schimb?m doar tranzistorii, condensatorii C3, C4 cu unii mai mari ?i bineîn?eles torul; ?i care ar fi num?rul de spire pentru primar în cazul acesta?Dac? poate cineva s? m? ajute îi mul?umesc, dac? nu, cei care ?ti?i meserie dar nu vre?i s? ajuta?i, v? rog s? nu m? certa?i c? cer prea mult sau scriu prostii. M? intereseaz? în mod deosebit schema asta pentru c? este aproape cea mai simpl? pe care am g?sit-o ?i am v?zut c? ceva asem?n?tor func?ioneaz? foarte bineîn sursele pentru becuri cu halogen .

Link spre comentariu
Vizitator George P

Am pus tot articolul mai sus, nu mai am nimic in plus. Nu am realizat-o practic, nu stiu ce sa spun. Condensatorul de 100 microfarazi la 350V de pe intrare, nu ar avea motiv sa nu reziste. La o privire mai atenta, totusi nu-i limiteaza nimeni curentul de incarcare la conectarea la priza. In serie cu un fir de la cordon ar trebui pus totusi un termistor de sursa PC. Din experienta pot doar sa spun ca trebuiesc neaparat pusi niste condensatori ceramici pe fiecare dioda din puntea redresoare, altfel cu o sursa in comutatie in aceiasi carcasa cu amplificatorul va fi un brum puternic indus in preamplificatoare.

Condensatorii ceramici vin pu?i în pralel cu fiecare diod? redresoare? Redresarea de 220v sau pe ie?ire? Cam ce valoare ar trebui s? aib??
Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Am rezolvat problema. Zgomotul puternic si implicit proasta oscilatie este de la traf. Schema asta nu functioneaza decit cu miez cu intrefier. Invertoarele pentru halogene au nevoie de traf cu camp inchis(fara intrefier) din cauza ca oscilatia se face independent de traf (acel mic tor). Am sa postez cablaju final si poze.

Link spre comentariu

Am gasit un transformator electronic 220 : 12V 250W pentru spoturi, defect. L-am reparat dar parca nu este constanta tensiunea debitata (variaza aleatoriu). Din aceste asazise transformatoare cu mici modificari eu spun ca se pot realiza surse in comutatie cu ce tensiune vrem noi. Este necesara numai modificarea secundarului dupa nevoi. Fiind dispus peste primar aceasta modificare se face extrem de simplu. Neavind reactie simplitatea este maxima. As face mai multe teste dar pana nu constat ce am defect nu are rost.

Link spre comentariu

Dimensiuni cablaj, L x l ?

100x65mm. Dar, dupa o saptamina de teste am ajuns la concluzia ca aceasta schema e o mare porcarie. :sparge: La un consum de 22w(6.3v x 3.5A) constant se incing tranzistoarele si trafu. Se pare ca fregventa de oscilatie este invers proportionala cu consumul. Am renuntat la schema si am trecut la schema din invertoarele pentru halogen care, la un consum de 150w continuu deabia au ajuns finali (pe niste radiatoare mici si ne ventilate) la 36 grade iar trafu a ramas rece, frecventa de lucru 36khz stabila in consum. Mai am de experimentat iar la final am sa pun schema, date si poze.
Link spre comentariu

Oare invertoarele pentru halogen accepta un consum variabil? Daca raman in gol sau cu o sarcina mica , ce se intampla? Oare nu se distrug tranzistoarele?

Asta testez acuma pe un amp cu lampi. Daca ramine fara sarcina nu se intampla nimic si suporta si consum variabil, dar sa nu faci scurt la iesire sau supra sarcina ca face bum. Asta in caz ca nu are protectie. Momentan mie imi merge de trei zile, dar mai am de testat.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Dimensiuni cablaj, L x l ?

....... Am renuntat la schema si am trecut la schema din invertoarele pentru halogen care, la un consum de 150w continuu deabia au ajuns finali (pe niste radiatoare mici si ne ventilate) la 36 grade iar trafu a ramas rece, frecventa de lucru 36khz stabila in consum. Mai am de experimentat iar la final am sa pun schema, date si poze.
Schema o poti posta te rog?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări