Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

12vcc - 5vcc

Vizitator cris07don

Postări Recomandate

• Răspunsuri 76
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Merge!!!!URA!!!!Am reusit si merge. Am folosit o bobina aproximativa cu cea din imaginea trimisa de em2006. Diametru aproximativ 25 mm si 31 spire cu 2 x 0.8 mmTotusi se incalzeste putin integratul. Este normal? Si l-am testat la curent 12 volti stabilizat... daca-l pun la masina....Putere are ca nu se mai descaarca in timp ce il folosesc

Link spre comentariu

Probeaza-l intai in sarcina.Adica alimenteaza-l la intrare cu 12V din bateria masinii, iar la iesirea de 5V pune-i o rezistenta de putere, sau becuri de masina. Ca sa vezi cum se comporta la 1 amper, pune-i paralel pe iesire 2 rezistente de 10 Ohmi/10W si masoara la iesire daca mai ai 5Volti. Ca sa-l vezi la 2 amperi, pune-i 4 rezistente paralel (tot de 10 ohmi fiecare). Ai grija la polaritate cand il alimentezi.

Link spre comentariu

Nu e bine.... :(( Nu are putere!Am facut acum o tura cu masina iar gps-ul tot se descarca in timpul functionariice am gresit? Bobina?Va rog sa va uitati putin la piesele pe care le-am cumparat. Integranul mai avea si un :T-5 la urma.... si dioda daca este ok pt ca in schemele alea erau 2 feluri de diodems

Link spre comentariu

De ce nu faci proba cu sarcina, cum ti-am zis mai sus?T5 inseamna ca integratul e pt 5V, e OK.Pune un voltmetru pe iesire si vezi daca ai 5V indiferent de sarcina, altcumva n-ai cum sa probezi corect. Nu stii sa masori o tensiune?

Link spre comentariu

OK, daca n-ai rezistente de putere ii poti pune niste becuri auto. Dar daca nu masori tensiunea sa vezi daca ai 5V sau nu, tot n-ai facut nimic. Daca tot l-ai pus pe masina, de ce nu masori tensiunea aia direct asa, pe sculele care le folosesti ca sarcina. N-ai nici voltmetru?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări