Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

12vcc - 5vcc

Vizitator cris07don

Postări Recomandate

• Răspunsuri 76
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Uau....

Deci cumpar un LM2567..... conectez pinul 1 la 12 V bateie masina si pinul 3 la GND si obtin la pinul 2: 5 V <= 3 A ??? si pinul 3 GND ???

asa de simplu? sau imi scapa ceva?

Trebuie sa folosesc la ceva pinul 4 sau 5? sau alte chestii de stablizare sau ceva de genu?

Da iti scapa chiar si asa trebuie sa-l pui pe un radiator suficient de mare ca sa-l tina rece
Link spre comentariu

hmm,ati cam incurcat integratele :speriat pt LM2576(5 picioare) nu-ti trebuie radiator,are eficienta 82% dar imi mai trebuie niste piese(2 condesatori,o bobina si o dioda)in linkul dat de spitfire ii gasesti datasheetul(primul) si acolo la pagina 3 e schema de conectarept 78T05(3 picioare) iti trebuie marele radiator si eventual 2 condesatori,dar nu e imperativ

Link spre comentariu

Uite un exemplu practic:[attachment=0]dcdc5V1A_Rev0.rar[/attachment]L-am facut anul trecut si l-am pus intr-un aparat industrial care merge non-stop.Bobina pe care vezi in poza am pus-o separat pentru ca asa aveam spatiu acolo.Am bobinat 3 infasurari pentru ca mai aveam nevoie de inca 2 tensiuni, separate galvanic, tu trebuie sa faci o singura infasurare. Pe iesire am pus 4 condensatoare in paralel din motive de esr, poti pune unul singur de 2200uF low esr.E usor de construit, torul de ferita l-am luat de la Comet.

Link spre comentariu

Sa inteleg ca este OK daca nu ma opreste nimeni? nu ia foc nimic? nu explodeaza? etcma scuzati, tocmai am vazut in datasheet-ul respectiv schema cu C1 100 uFC2 1000 uFD1 1N5819B1 (L1) 100 uHasa o sa incerc :d varianta din datasheetsper sa incapa intreg montajul intr-un incarcator auto de telefon ca sa iasa ceva frumos

Link spre comentariu

cine imi poate explica cum sa fac bobina de valoarea aia pentru ca nu am gasit in comert.multumesc anticipat Da o raita pe la prietenii care se ocupa cu depanari Tv,monitoare surse,etc si pescuieste una dintr-o placa paradita(vezi ca la multe din ele o sa vezi un marcaj format din 3 cifre la cele format butoias .De exemplu in cazul tau ar trebui sa gasesti o inductanta marcata 104;citirea lor se face exact ca si in cazul rezistentelor si la cele in codul culorilor dar valoarea lor este data in Henry cu submultiplii lui)(mai rare sunt cazurile in care e marcata valoarea in clar dar la aparatura mai veche se marca si in clar inductanta) .Ca sa o realizezi tu e destul de usor daca ai un miez de ferita,oala de ferita sau miezuri E I dela drivere.Dar valoarea e mai greu de determinat daca nu ai datele miezului respectiv si nu ai un L-metru sau punte RLC ca sa masori valoarea inductantei.In rest it-ti mai trebuieste putina sarma emailata de Cupru

Link spre comentariu

Una la mana: aia e dioda Shottky, merge f.f. rau cu o banala redresoare de 3A.Trebuie musai 1N5822 sau similara.A doua la mana: toruletul gata bobinat de 100-150uH il gasesti la Connex, costa 3 lei.Alta belea: nu cumva sa incerci sa folosesti un tor recuperat dintr-o sursa PC, merge, dar rau, adica cade tensiunea, nici vorba sa scoti 2-3A din aia, toruletul ala de la sursa PC e pe baza de nisip fin+pulbere de fier(ma refer la cele vopsite galben-alb, cu cele verzi e altceva), trebuie musai ferita, sa oscileze la ~300KHz(cu randament, si fara curenti Foulcault!)Bafta!

Link spre comentariu

Am gasit si o bobina intr-un incarcator de telefon de masina. Sper sa se potriveasca pentru ca nu are scris nimik pe ea. Cine se pricepe se poate uita la ce piese am cumparat daca sunt ok si daca va functiona montajul meu? Eu nu am nici cea mai mica idee despre ce o sa iasa si nici cunostintele necesare sa calculez.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări