Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pompa de presiune apa rece


Vizitator crsl

Postări Recomandate

Am montat un sistem de alimentare propriu cu apa, dintr-un vas cu intrerupator electric pe plutitor conectat la o pompa submersibila si acum vreau sa-i pun si un sistem de filtrare family aqua a apei insa nu am luat modelul cu pompa de presiune. Ma gindesc care ar fi cel mai avantajos sistem de pompare a apei care sa asigure un debit cit de cit bun deoarece fara aceasta debitul e f slab. As exclude totusi hidroforul sau pompe cu vas de expansiune si presostat pentru volumul lor mare si galagia care o produc. Ma gindesc la ceva mai mic, de exemplu motoras apa pt parbriz sau o pompa pt recirculat apa la acvarii, am vazut ca sunt aparate de capucino cu pompe de presiune, .......

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • blazeu

    3

Nu inteleg prea bine. Ai presiune mica si acumulezi apa intr-un rezervor intermediar? Sau pompezi apa dintr-un put intr-un rezervor si de acolo iti vine prin cadere? (asa aveam eu la tara, inainte de RK la reteaua E-ON se intrerupea des curentu') O pompa de acvariu nu face presiune si nici una de spalator de parbriz nu are debit (ambele solutii sunt prea "mici" ) Mai incearca pe la furnizorii de echipamente, dar eu nu am vazut nimic mai mic decat pompele pentru hidrofoare (cele submersibile sunt pompe de debit, nu de presiune, iar cele de circulatie pentru calorifere nu sunt pentru presiune nici ele si nici nu sunt recomandate pentru apa potabila).Succes!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am recitit postul tau cu atentie si am ajuns la concluzia ca ai o pompa submersa (probabil intr-o fantana (putz), ca nu cred ca tragi din balta), care-ti umple un bazin (nu e specificata amplasarea acestuia) in care in intrerupator opreste pompa la urcarea nivelului la o cota maxima.Prima observatie e ca amplasarea acestuia "inalta" ar contribui la sosirea apei prin cadere (si am impresia ca asa si functioneaza) Totusi presiunea (de fapt problema e in general debitul, presiunea deranjeaza la dus) e nesatisfacator. Nu te atrage solutia hidroforului din motive de volum si zgomot (oare costul lui si al energiei electrice e suportabil? Nu ai pomenit nimic despre asta)Experienta mea: initial utilizam si eu pompa submersibila si bazin "de acumulare", amplasat in podul unei case cu parter + etaj. Solutia era conditionata de amplasarea si starea retelei electrice: pe culme de deal, cabluri neizolate pe console + vant = intreruperi dese si uneori prelungite de alimentare (cand era curent pompam cam 1mc care ajungea cateva zile pentru consumul a 2 persoane). Dupa modernizarea retelei (trecerea la cablaj izolat-torsadat) intreruperile sunt mult mai rare (gen odata pe trimestru/semestru) In aceste conditii am instalat un hidrofor, intr-un camin sapat si zidit langa fantana. Am preferat sa execut singur aceasta lucrare, deoarece mi s-au cerut vreo 2500 Ron pentru un camin de 1,5 m adancime (eu l-am facut la 3m ) Cand e liniste, se poate auzi agregatul functionand, dar zgomotul nu e deranjant. La presiunea lui (2-4 bar) trecerea printr-un filtru nu ar fi sesizabila (apa mea e suficient de limpede ca sa nu-mi trebuiasca). In acelasi timp, presiunea si respectiv debitul sunt mai mari decat am in oras, la etajul 2. A fost un efort, dar a meritat pe deplin si iti recomand calduros aceasta solutie.Apa buna!

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator crsl

Revin cu intirziere, da hidroforul este o solutie intr-adevar dar instalatia mea de incalzire se bazeaza toata pe vasul cu apa din pod pentru ca functioneaza pe principiul vaselor comunicante, apa intra din vas, trece prin boiler si calorifere si se ridica la acelasi nivel. Tot din vasul din pod iau si apa menajera. Intre timp am rezolvat intrucitva problema presiunii, am gasit niste site infundate la masina de spalat care nu lasau apa sa intre, practic asta ma deranja cel mai tare. Dupa ce le-am curatat vad ca functioneaza bine, am mai eliminat si niste supape de suprapresiune si apa intra binisor in masina.

Link spre comentariu

Desi nu e foarte clar, eu am inteles ca ai instalatie de calorifer cu vas de expansiune deschis, care e in acelasi timp si bazin de acumulare pentru apa menajera (o parte trece prin boiler si de acolo ai apa calda). Sfatul meu e sa construiesti un alt vas de expansiune pentru calorifer, sau mai bine sa-ti cumperi un vas de expansiune inchis, care, impreuna cu un manometru iti va asigura functionarea silentioasa a pompei de circulatie (Am presupus ca nu ai instalatie prin termosifon, desi nu ai mentionat nici pompa pe calorifere) In circuitul de calorifer e recomandata o presiune de cel putin un bar la cota pompei, altfel aceasta functioneaza zgomotos, din cauza cavitatiei care apare pe paleta. Incarcarea caloriferelor se va face printr-un robinet de izolare. Altfel, la variatiile de temperatura si presiune din instalatia de calorifer apa (relativ murdara) din calorifere ajunge in circuitul celei "potabile", de unde banuiesc eu ca provin o parte din problemele tale care te-au facut sa te gandesti la filtrare...Succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări