Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 100W

zal

Postări Recomandate

ionioni2008, aş pune T14,15 tot de genul BC-urilor.

Limitarea se face aşa: cînd trece un curent mai mare de 4A (asta ar fi minim după valoarea rez de emitori, dar poate fi şi mai mare, după reglaj), se deschid T12,13 care comandă T14,15, la rîndul lor şuntează tensiunea b-e la trz piloţi, dar nu de tot, avînd prevăzute rez de 200 Ohmi. În loc de mut total la ieşire va fi o atenuare de xx dBeli. Aceeaşi limitare foloseşte şi Sorin Sava la varianta lui de amplif din Tehnium.

O problemă e că ptr reglaj e nevoie de generator şi osciloscop.

cipriyan123, aşa se face de regulă, dar aici se face la trz piloţi.

Link spre comentariu

zal trebuie sa leg si masa de la amplificator la protectia care ai postato tu ?

Păi, toate modulele se leagă şi la masă, pe lîngă tensiunile de alimentare specifice fiecăruia şi intrări-ieşiri.Se foloseşte o legare în stea a maselor, centrul fiind la condensatorii de filtraj şi toate masele se leagă acolo, inclusiv carcasa.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Buna ziua! Ieri am vrut sa ascult putina muzica si cand am dat drumul la amplificator am constatat ca nu mai functioneaza o parte! Am desfacut amplificatorul si am masurat toate piesele din parte de putere si sunt OK ( curentul de mers in gol OK, ofset 20mV )! Am inceput sa masor si partea de atac si una dintre rezistente de 10 Ohmi in serie cu alimentarea era arsa! Rezistenta era de 0.25W, ar fi asta cauza ca sa ars? Am verificat restul pieselor si sunt bune! Va multumesc

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

ma gandesc sa realizez si eu proiectul, pentru a-l folosi la un sistem 2.1 de putere medie

dar momentan sunt doar in faza de proiectare/strangere de piese, vreau sa fie facut ca la carte, fara graba

finalii vor fi 2SA1302 si 2SC3281,cate o pereche pe canal, prefinalii inca nu-i am, dar vor fi BD243/244

as aveam nevoie de o putere de 60-70 W, curata, fara prea mult bass pentru ca va fi taiata frecventa de la 80-100Hz(nici boxele mele nu coboara prea liniar sub 50 Hz) in sus, deci nu vor avea de furca foarte mult finalii

intrebarea este: merge aceastea schema fara mdificari , cu acesti finali si ce tensiune de alimentare este buna pt 4 ohm ? http://img231.imageshack.us/img231/5703 ... putere.jpg

ca sursa de alimentare voi folosi http://danyk.wz.cz/iz350.html care si aceasta e inca in faza de proiect

o sa revin pe parcurs cu alte nelamuriri

Link spre comentariu

Dacă am înţeles bine, e vorba numai de amplificarea sateliţilor? La tensiunea aia de alimentare poţi să scoţi puterea pe 4 Ohmi. Dacă e vorba totuşi şi de ampliful de sub, ptr că curentul e mai mare, pune 2 perechi de trz finali, mai ales că nu ştii ce făcături cumperi. În afară de rez serie cu diodele Zener şi rez de emitor ale trz finali (dacă foloseşti şi protecţia lui e indicat asta) nu se modifică nimic.Nu am habar dacă sursa are protecţie la curent mare sau scc, dacă curentul debitat e limitat la 5A pe ramură, de aia ar fi mai bine să foloseşti boxe de 8 Ohmi, va consuma mai puţin ampliful.

Link spre comentariu

Dacă am înţeles bine, e vorba numai de amplificarea sateliţilor? La tensiunea aia de alimentare poţi să scoţi puterea pe 4 Ohmi. Dacă e vorba totuşi şi de ampliful de sub, ptr că curentul e mai mare, pune 2 perechi de trz finali, mai ales că nu ştii ce făcături cumperi. În afară de rez serie cu diodele Zener şi rez de emitor ale trz finali (dacă foloseşti şi protecţia lui e indicat asta) nu se modifică nimic.Nu am habar dacă sursa are protecţie la curent mare sau scc, dacă curentul debitat e limitat la 5A pe ramură, de aia ar fi mai bine să foloseşti boxe de 8 Ohmi, va consuma mai puţin ampliful.

da, doar satelitii vor fi amplificati cu aceasta schema, pt subwoofer (are 200 W in 4 ohm, reali) am nevoie de ceva mult mai puternicintegratul care este pus in acea sursa are functia de control al curentuluicred ca sursa o voi realiza in 2 exemplare, una pt sateliti si una pt subwoofervoi folosi si protectia amplifului
Link spre comentariu

Asta e problemă pe care nu o sufăr la sistemele astea x.1, e greu să faci un echilibru între amplifuri cu destinaţii diferite.Dacă alimentezi la +/-50...60V şi mai adaugi trz finali poţi să foloseşti ptr 200W/4 Ohmi tot schema asta. Mă tem însă că vei avea nevoie de traf, că e mult mai ''elastic'' în exploatare.

Link spre comentariu
Asta e problemă pe care nu o sufăr la sistemele astea x.1, e greu să faci un echilibru între amplifuri cu destinaţii diferite.

boxele le am, le-am primit cadou, dar nu ma multumeste bass-ul iar de altele nu poate fi vorba, nu-mi permit

Dacă alimentezi la +/-50...60V şi mai adaugi trz finali poţi să foloseşti ptr 200W/4 Ohmi tot schema asta.

deci pan' la urma pot folosi tot schema asta, doar cu mici modificari

Mă tem însă că vei avea nevoie de traf, că e mult mai ''elastic'' în exploatare.

pt subwoofer cred ca as putea folosi traf, doarece toate amplificare o voi baga in incinta dar ma va costa destul de mult fata de o sursa de asta care ma ajunge cam 30-35 lei de construit(o parte din piese le am) , iar un traf e cam 150lei nou, un toroidal, pe la 300 W minim

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări