Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 100W

zal

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator bogdanmarian

as fi foarte multumit daca as putea realiza un astfel de amplif . felicitari e foarte bine documentat cu tot ce ii trebuie.problema e ca sunt incepator si as avea nevoie de putin mai mult ajutor. daca as transforma schemele postate in cablaje cu programu tine ar fi oare vreo problema. multumesc

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Zal am citit topicul(cam printre randuri) si vreau sa fac una din protectii, dar as avea mici probleme:- in secundar am cam 17v- folosesc un amplif cu lm3886 pe canalEu as vrea ceva mai simplu, si anume:- cuplare intarziata a boxelor- protectie la scurtcircuit- protectie la componenta continua(+ sau -)- si daca se poate sa nu se mai auda pocnituri cand opresc amplificatorul.Crezi ca se poate adapta ceva pentru nevoile mele? Multumesc mult !

Link spre comentariu

Dac? e vorba de uPC1237H, teoretic ar merge ?i la tensiune mai mic?, cu modificare de valori la unele rez.17Vca ar fi cam +20Vcc, nu po?i pune releu de 24V. Protec?ia la scc se face cu c?derea de tensiune pe o rez de putere, fie una de emitor la trz finali, fie pe una serie cu ie?irea. Dac? te hot?r??ti, am s?-mi screm mintea la modific?ri.

Link spre comentariu

Pai in principiu sunt cam hotarat, dar te rog sa astepti cateva zile sa vad daca gasesc integratul in oras, ca altfel nu are rost.Renunt si la protectia la scc ca am vazut in datasheet ca stie lm-u si asa ceva. Ar ramane cuplare intarziata, protectie la componenta continua si decuplare in lipsa tensiunii alternative(ca sa scap de pocnituri cand opresc amplifiul).Cred ca o sa pot folosi totusi releu la 24v, pt ca aia 17 si un pic îi folosesc si la lm-uri, si am 24-25v dupa redresare si filtrare.Ramane sa-ti dau un raspuns in functie de ce integrat gasesc. Multumesc !

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salut zal!

Cred ca am pus mana pe "originalul" schemei pe care ai folosit-o tu, in proiectul asta.

Si eu sunt un admirator al schemei asteia, de multa vreme, si am facut-o de multe ori.

Anexez schema gasita de mine, cu rugamintea sa-ti dai cu parerea ce tip de tranzistori

ar trebui sa fie Q14-Q15. (Apropo interesanta protectie!)

Pentru Q12-Q13 eu foloseam BC171/BC251, Q1=Q2=BC174 sau MPSA06, Q3=Q4=BC256 sau MPSA56,

Q5/Q7=BD139/BD140 sau 2N3440/2N5416, Q8/Q9=BD237/BD238 sau MJ15032/MJ15033, Q10/Q11=MJ15003/MJ15004.

Q6 am folosit si BC107C cu o fixare anume si KSE340 - fixare mai usoara.

Cu exceptia unui rezistor pereche pentru R40, mai vezi alte scapari ale schemei?

II

Link spre comentariu

De fapt, pare a fi originalul din care s-a inspirat ing. Barbu Popescu, care l-a publicat modificat în Tehnium din 1985. Singura diferenţă fiind protecţia de curent la suprasarcină şi scc. :da În afară de rez lipsă, C2 ar trebui tatonat mai mic, lipsesc cond de decuplare b-c la trz piloţi şi prefinali, lipsesc diodele antiinducţie în paralel pe trz finali.

Link spre comentariu

Corect, cam asa vad si eu!

Totusi, ce tranzistori ai pune pt. Q14/Q15 ?

De asemenea, imi poti explica, te rog, cam cum functioneaza protectia asta?

Din ce pricep eu, la avarie parca nu trage bazele pilotilor spre bara de iesire (cum fac majoritatea protectiilor),

ci fiecare - catre alimentari?!

Ti se pare functionala protectia asta?

Astept cu mare interes comentariile tale, de asemenea, si alti useri priceputi in teorie sunt bine-veniti.

Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări