zal Postat Ianuarie 22, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Eu i-am pus din grămadă, sigur că merg şi alţii, dar am trecut exact ce am folosit, ca să nu fiu criticat cumva.Avantajul celor ''japonezi'' e că aşezarea picioarelor e similară cu a BD-urilor folosite mai încolo, BC-urile sînt mai incomode. Link spre comentariu
liviu Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Salutari.Am terminat protectia , tranzistorii folositi sunt 2sc 1815.Protectia functioneaza , releul cupleaza , leduriile se aprind , pare totul ok.Am incercat sa vad daca decupleaza releul , am aplicat o tensiune de 12v in baza tranzistorului si releul nu decupleaza.E normal ?Protectia actioneaza la o tensiune mai mare? Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 23, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Dacă pui degetele unei mîini între U+/U- (amplif sau protecţie, tot una) şi una din bornele de difuzor ale protecţiei, sau între U+ şi una din bornele ptr rez de emitor a trz finali (alea cu rez de 390 şi trz npn), nu acţionează? Nu e nimic periculos şi e mai sigur decît cu sîrme. Eventual umezeşti degetele. Link spre comentariu
liviu Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Inca nu am legat protectia la amplif.Sa fie asta cauza?Orice as face nu decupleaza , doar daca intrerup alimentarea.Sa mai verific incaodata poate am gresit ceva. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 23, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Cum ai legat pinii trz pe cablaj? A mai făcut cineva un cablaj ca al meu, făcut ptr trz japonezi (BCE) şi a pus BC-uri (EBC). Diferenţa e că lui nu-i cupla releul, fiind în conducţie trz pnp de pe intrări. Link spre comentariu
liviu Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 As fii vrut-a eu sa gresesc in halul asta .Poate e circuitul defect , sau cine stie ce miracole ale electronicii, desii pare functional , releul cupleaza , din semireglabil reglez timpul , daca decontectez pinul 4 , decupleaza.Habar n-am ce poate sa fie.Normal , protectia trebuia sa actioneze daca simte ceva tensiune , indiferent ca e legata la amplif. Link spre comentariu
liviu Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Cred ca e dus circuitul pe pinul 2.Am incercat toate posibilitatile si nimic. Am intrerupt pinul 1 si 2 , la fel.Am anulat tranzistorii bd 244 , bd 136 , am conectat releul ca in datasheet si nimic.Pe circuit scrie mare , made in china , asta este , o sa-l folosesc doar ca temporizator in alt amplif , iar pentru ampliful asta o sa caut o schema pe tranzistori.Mama lor de chineji.Banuiesc ca nu sunt singurul care are astfel de probleme cu acest circuit upc1237ha.Nu mai cumpar in viata mea astfel de circuite.De aia 6 euro , sa le dai tot in cap cu el , la fel si cu facaturiile de tranzistori.Pacat ca in orasul unde stau eu , nu sunt astfel de magazine si trebuie sa fac comenzi , dar cu urmatoarea ocazie , ma duc pana in barcelona si tot ce cumpar , probez acolo pe fata.Cumpar tranzistorii si ii rup , sa inteleaga si vanzatorii ca nu merge chiar asa .E bine , ca am dat de rs online si astia parca sunt mai ok cu componentele. Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 daca te uiti cateva pagini mai inapoi o sa observi ca si eu am avut problema asta......din 5 upc1237 nici unul nu a mers Link spre comentariu
liviu Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Te-am localizat.Off ce pacat , daca tu ai cumparat 5 circuite si inca mai traiesti , inseamna ca eu sunt copil mic.Pana la urma ce protectie ai realizat?Mie ciuda , ca deabia mi-am revenit si eu dupa sarbatori , credeam ca o sa termin ampliful si uite ,alt motiv de baut. Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 am cumparat un upc1237 (al 6-lea) si vad ca merge, dar cat o tine nu stiu, dar acum am gasit 2 protectii cu tranzistori pe care o sa le folosesc de acum inainte Link spre comentariu
liviu Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Ar fii bine daca ai posta si schemele. Eu cred ca o sa fac protectia asta , e functionala. Am realizat ampliful , cat si protectia acum 5 ani. http://hifi-amp.blogspot.com/2009/07/pa ... 11995.html Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 una din scheme se gaseste pe situl lui Elliott (Project 33), iar pe cealalta trebuie s-o mai caut, este scoasa dintr-un amplificator PSS. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 24, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 liviu, dacă pui tensiunea de alimentare a amplifului, fie plus, fie minus, la una din intrările ce merg la pinul 2 (evident că prin rez de zeci de kOhmi din schemă), cum reacţionează protecţia? Vezi să ai şi masa protecţiei legată la masa amplifului. Link spre comentariu
liviu Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Nu am legat-o la amplif , consider ca e inutil.Dar am aplicat o tensiune de 44v la pinul 2 (evident prin rezistentele de 100k).Releul nu a decuplat , in schimb sa ars tranzistorul 2sa999.Dupa ce sa ars tranzistorul , am avut o tensiune de 1,2v pe pinul 1.Am luat tranzistorul ala jos si am masurat tensiunile > pinii>1-4mv2-10mv3-4mv4-1,7v6-0,66v7-2,2v8-3,6vEu zic ca circuitul e defect , nu detecteaza tensiunea. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 25, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 De ce să se ardă trz acela? Ceva nu e în regulă, el comandă alt pin (1) şi oricum sînt protejate amîndouă cu rez înseriată din colector. Chiar dacă ai aplicat tensiunea pe rez de 390 Ohmi, nu avea de ce să se ardă trz pnp. Tensiunea poate fi chiar cea de alimentare a integratului, de pe cond de filtraj. Mai verifică o dată montajul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum