Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 100W

zal

Postări Recomandate

alex mm o contribuţie bine venită, ajută mult pe cei mai puţin îndemînatici la desenat direct pe cablaje.

Cu ocazia asta, sper să construiască mai mulţi acest amplif. :aplauze

Poate cineva să posteze cablajul şi în format bmp sau gif?

-----------------------------

GeoMar, spor la treabă, dar toate textele acelea mari îţi mănîncă din cablaj, exact unde e nevoie să treacă curenţi mari. Nu e nevoie de semnături aşa de mari, doar cît să-ţi recunoască ceilalţi efortul.

Link spre comentariu

....

GeoMar, spor la treabă, dar toate textele acelea mari îţi mănîncă din cablaj, exact unde e nevoie să treacă curenţi mari. Nu e nevoie de semnături aşa de mari, doar cît să-ţi recunoască ceilalţi efortul.

Da, ai dreptate zal, dar este inceput de ceva timp acel cablaj si oricum nu ramanea asa, suferea destule modificari. :rade:

Acum ca a postat cablajul @alex mm, caruia-i multumesc inca odata pentru varianta LAY, cred ca am sa "slefuiesc" putin cablajul lui si poate am sa demarez realizarea amplifului, dar sa vedem timpul si .... restul. :da

Link spre comentariu

alex mm o contribuţie bine venită, ajută mult pe cei mai puţin îndemînatici la desenat direct pe cablaje.

Cu ocazia asta, sper să construiască mai mulţi acest amplif. :aplauze

Poate cineva să posteze cablajul şi în format bmp sau gif?

-----------------------------

uitati aici domnule zal , varianta de cablaj a domnului Alex mm

post-25976-13982937235_thumb.gif

Link spre comentariu

Cablajul lui alex mm ptr parte de putere (etajul final), rezolvă şi unele trasee mai dificile, văd că a adăugat şi decuplări pe alimentări în plus.

Aş avea totuşi cîteva observaţii mărunte: traseul care trece prin spatele pinilor primului trz 2SC5200, bornele de legare la alegere a protecţiei de curent în emitoarele trz finali, lipsa unei punţi între două insule de masă, tipul trz din limitatoare, o îngustare a traseului de masă aproape de ieşire.

Mi-am permis să modific în paint şi am adăugat o gaură pe traseul de masă ptr prinderea radiatorului mic de cablaj.

Posted Image

De asemenea, am făcut şi o variantă ''scurtă'' ptr doar 2 perechi de trz finali, în ideia că 2SA1943/2SC5200 sînt suficient de puternici în condiţiile date. Rez de emitor se schimbă cu 0,33 Ohmi.

Posted Image

Link spre comentariu

alex mm, m-ai omorît cu asta: Posted Image :ras:

-------------------------------------------------------------------

Am corectat şi la partea de atac traseul circuitului de simetrizare (se poate alege unde să fie legat ştrapul, pe oricare din intrări) şi am scos traseele inutile care erau prevăzute ptr o variantă a amplifului alimentată la +/-80V.

Posted Image

Link spre comentariu

Din cauza netului supraaglomerat şi leneş, am avut impresia că ratza a şters imaginile astea cam mari şi am apucat să postez, dacă tot am făcut-o, măcar să-l fac util.

Cablajul lui alex mm ptr partea de putere (etajul final), rezolvă şi unele trasee mai dificile, văd că a adăugat şi decuplări pe alimentări în plus.

Aş avea totuşi cîteva observaţii mărunte: traseul care trece prin spatele pinilor primului trz 2SC5200, bornele de legare la alegere a protecţiei de curent în emitoarele trz finali, lipsa unei punţi între două insule de masă, tipul trz din limitatoare, o îngustare a traseului de masă aproape de ieşire.

Mi-am permis să modific în paint şi am adăugat o gaură pe traseul de masă ptr prinderea radiatorului mic de cablaj.

-------------------------------------

De asemenea, am făcut şi o variantă ''scurtă'' ptr doar 2 perechi de trz finali, în ideia că 2SA1943/2SC5200 sînt suficient de puternici în condiţiile date. Rez de emitor se schimbă cu 0,33 Ohmi.

Reataşez cele două imagini sub formă arhivată.

Am corectat şi la partea de atac traseul circuitului de simetrizare (se poate alege unde să fie legat ştrapul, pe oricare din intrări) şi am scos traseele inutile care erau prevăzute ptr o variantă a amplifului alimentată la +/-80V.

Reataşez şi această imagine arhivată.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări