Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 100W

zal

Postări Recomandate

Era interesant , eram curios daca se schimba ceva in calitatea audio.Oricum , acum e prea tarziu , deja ampliful e prins pe sasiu , cablajul e proiectat pentru 2 perechi de finali.Daca stiam ca o sa gasesc radiatoarele astea , imi facea placere sa incerc ceva nou , sa ma conving si eu cum sta treaba cu clasa A.Am facut acum 5 ani , un amplif de 200w , alimentare 2 *60v , 2 perechi finali mje 15022 ,15023 , filtrajul 15000uf pe ramura , traful destul de baban.Am marit tensiunea in baza finalilor , la 0,8v , amplificatorul functioneaza si in ziua de azi , doar ca are o problema la volum mare (mai pe romaneste , baga un pocanit in difuzoare la volum maxim).Nu are treaba cu incalzire excesiva , doar ca pocanitul asta ma duce la noncunoasterea mea in clasa A.

Link spre comentariu

Am mai avansat un pic cu ampliful.

Am gasit un traf , pe care l-am bobinat( am folosit 2 straturi de sarma de 0,8mm legate in paralel).

Aici am o intrebare >

E posibil sa-mi ia foc traful , avand in vedere , ca pe fiecare strat de sarma ,am dat cu lac , iar toata sarma , am acoperit-o cu o bucata de carton (dintr-un caiet de matematica)?

Influenteaza cumva , bobinajul meu non artistic , calitatea audio?

Tolele , le-am dat si pe ele cu lac si sunt mai putine ca numar(nu au intrat toate).

http://oi39.tinypic.com/245ly78.jpg

http://oi43.tinypic.com/34qlkzc.jpg

http://oi42.tinypic.com/2rdkzes.jpg

Link spre comentariu

0,8mm diametru, ar ţine vreo 1,5A, deci două în paralel... 3A, la maxim. Cam puţin. Ptr un canal era de ajuns, dar la stereo... nu.Dacă se încinge exagerat, poate lua foc, prin scurtcircuitele între fire.Trafo o fi bun de probe, singurele probleme ar fi brum, de la tole nestrînse sau spire blege pe carcasă, încingere dacă e subdimensionat.

Link spre comentariu

Multumesc pentru aprecieri,sunetul este clar,fara brumm,poate de corector nu sunt multumit 100%,nu merge ca unul activ dar daca l-am facut e montat deja :rade: Am vrut sa aiba un aspect robust,simplu, "vintage" si "home made".Pe fateta vreu sa pun si 2 Vu metre analogice tot ceva "retro" - dar din cate am vazut eu montajele pentru ele se alimenteaza cu 12 V,pt asta mai tre sa bag undeva un traf mic si nu prea vreau aceasta solutie - poate o sa apara brumm.Nu am boxe pe masura(momentan folosesc boxe de la o combina)vreau sa fac ceva tot DIY dar nu stiu ce ar fii mai potrivit VTP sau Bass Reflex pt amplificator.4 sau 8 ohm ? Poate are cineva o idee (project finalizat) - sau voi ce boxe folositi pt el?

Link spre comentariu

Ptr vu-metre analogice nu e nevoie de un montaj, se leagă la ieşire, se face o redresare simplă cu diode, de preferat cu Ge şi cu un semireglabil se reglează indicaţia.------------------------------------Ca boxe, am folosit inclusiv unele cu difuri de 15'', în principiu merg orice fel, de preferat pe 3 căi şi cu un dif de joase de minim 25cm. Alea mai mici de atît mi se par cam seci le joase.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

....... pentru cei ce doresc sa construiasca acest amplificator , iata un fisier in format Lay. pt. a fi printat sau modificat dupa dorinta . Aceasta e contributia mea , in spiritul Diy ... :daNumai bine ,Alex.

Multumesc. :da :aplauze Incepusem si eu desenarea cablajului in Sprint Layout pentru acest amplificator. Acum imi va fi mult mai usor.Asa arata cablajul meu inceput:[attachment=1]Amplif ZAL 1.jpg[/attachment][attachment=0]Amplif ZAL 2.jpg[/attachment]
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări