Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 100W

zal

Postări Recomandate

Doar am dat o posibila varianta, n-am zis ca e perfect asa

Cu un sigur radiator cred ca ar trebui o racire activa la putere maxima pe timp indelungat, comandata de un termistor

Asta era si ideea , cat mai multe variante ,sa avem de unde sa alegem.

Poate te inspira si pozele astea...

Frumos realizat .

Aluminiul , de fapt cutia , e realizata manual?

Asezarea amplifului in cutie , e cam identica cu cea a domnului zal .

Link spre comentariu

Ai grijă cu vaselina siliconică recuperată, poate conţine tot felul de gunoaie şi chiar şpan, de exemplu de la şuruburile trz finali ai radiatorul de unde o aduni. Un şpan mic, ajuns pe foaia de mică o găureşte cînd strîngi trz pe radiator şi va face scc între ele. Verifică cu ohmmetrul între colectoare şi radiator.

Link spre comentariu

Da, se pot folosi, eu am folosit o variantă a acestor trz. Condiţia e să fie originali. Ampliful va scoate circa 40W/8 ohmi, la alimentarea asta, cu 1-2 perechi. Aici probabil că vor trebui recalculate rez de emitor, depinde cîţi trz finali vei folosi.Ptr modificări, uite o listă de piese adaptată ptr tensiunea de +/-35V.

Link spre comentariu

Doar dacă modifici diferenţialele (se mai adaugă trz, rez, diode zener şi cond) şi partea finală modificată în triplet, ptr 4-5 perechi de trz finali şi poţi alimenta şi între +/-70...90V, ptr 200-300W. Ăsta e un alt amplif, pe care nu l-am mai terminat ptr că am trecut la lămpi. :nas:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări